Hájek držel krok s Monfilsem, ale favorita nevyřadil

29. 10. 2009, 19:36
Aktuality 4
ATP VÍDEŇ - První set se nestihl ani rozkoukat, nakonec český tenista Jan Hájek svedl s patnáctým hráčem světa Gaelem Monfilsem vyrovnanou bitvu. Tu ale nakonec po setech 1-6 6-2 4-6 prohrál a ve Vídni do čtvrtfinále nepostoupil.
Jan Hájek

Jan Hájek vypadl na turnaji ve Vídni v druhém kole. S třetím nasazeným Francouzem Gaelem Monfilsem prohrál 1-6 6-2 4-6. Případným postupem do čtvrtfinále by přitom dosáhl osobního maxima na podnicích ATP.

Favorizovaný Francouz, který má ještě teoretickou naději na účast v Turnaji mistrů, ovládl jasně první set. Na servisu ztratil jediný fiftýn a s Hájkem to vypadalo zle.

V druhém dějství však Monfils polevil, když dvakrát prohrál servis. Český hráč při tom svém naopak problémy neměl a vyrovnal. Rozhodující sada se zlomila v desátém gamu, kdy Hájek ještě první mečbol při vlastním servisu odvrátil, ten druhý už ale nikoliv.

Šestadvacetiletý rodák z Olomouce, jenž letos vyhrál tři antukové challengery, tak ani na pátý pokus neuspěl v souboji s hráčem první světové dvacítky. Nejcennější skalp na okruhu ATP si Hájek připsal právě v Rakousku, když v úterý v prvním kole porazil světovou dvaapadesátku Seppiho.

Předloni na French Open zdolal tehdy 78. hráče žebříčku Thomase Johanssona. Týden předtím porazil na Poháru družstev v Düsseldorfu Floriana Mayera. Němec byl v té chvíli 36. na světě. V Rakousku v prvním kole porazil světovou dvaapadesátku Seppiho.

Ve Vídni má český tenis stále zastoupení v podobě Radka Štěpánka, který se v pátečním čtvrtfinále utká s domácím Jürgenem Melzerem, který si poradil se Slovákem Dominikem Hrbatým.

- ATP 250 VÍDEŇ (Rakousko, tv. povrch / hala, 574.750 eur) -
úterní výsledky (27. 10. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Monfils (3-Fr.) - Hájek (ČR) 6-1 2-6 6-4
Čilič (1-Chorv.) - Brands (Něm.) 7-6(7) 6-4
Lopez (6-Šp.) - Köllerer (Rak.) 6-3 6-3
Melzer (7-Rak.) - Hrbatý (SR) 6-4 7-5
Tipsarevič (Srb.) - Berrer 7-6(3) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
weak
neuveritelny zapas...
prvni set trval snad 15 minut - hajek vyhral 7 micu!!! nemel sanci, MONFILS vsechno zabijel, kanara hajecek ovratil. kdyz za stavu *04 0/30 ctyrikrat dobre zaserviroval a uhral neco na siti...
ve druhem setu monfils par micu zkazil, hajka lehce podcenil a tim dostal hajecka do sedla, za stavu *13 uz to monfils vice mene zabalil... pak si jeste zavolal gael doktora, ale nic mu nebylo, jen se potreboval zkoncentrovat... ve tretim setu se ale hral super tenis - Hajek byl chvilema lepsi a monfilse casto pretlacoval... byl to Hajkuv zivotni zapas - chybelo par micu a vyhral...
Opet se jen projevilo, jak male herni rozdily jsou mezi nekterymi hraci, kteri jsou rankingem na okraji prvni stovky a mezi temi z extratridy... je to jen o hlave, sebevedomi a psychice....
Reagovat
ZerekSu
známá tenisová osobnost, u niž si nevzpomenu na jméno..u první pětky, s tím nesouhlasím..
,,První stovka je jenom na tom stejně po herní stránce, vše záleží jak je ten hráč na tom po psychice"...já s tím naprosto souhlasím..
kde jsi to jinak sledoval??
Reagovat
weak
ORF
Reagovat
ZerekSu
a co teďka, když porazil itala seppiho, 52. hráče světa? To není skalp?!!??
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist