Hájek je ve čtvrtfinále, Troicki skrečoval

7. 2. 2013, 14:19
Aktuality 10
Jan Hájek postoupil v Montpellier poprvé po více než půl roce do čtvrtfinále turnaje ATP. Sedmý nasazený Srb Viktor Troicki dnes zápas druhého kola s českým hráčem vzdal za stavu 0-6 a 2-4.
Jan Hájek

Devětadvacetiletý Jan Hájek naposledy postoupil mezi osmičku nejlepších vloni v červenci v Bastadu, kde prošel až do semifinále. Jedno vítězství vybojoval i na následujícím turnaji v Gstaadu, od té doby ale nedokázal na okruhu ATP přejít přes první kolo.

Sérii prolomil až tento týden ve Francii, kde na úvod porazil Izraelce Selu a kde dnes přešel i přes turnajovou sedmičku Viktora Troického. Srbský tenista se trápil od samého začátku, v úvodním setu si neuhrál ani jedno podání a brzy si připsal premiérového 'kanára' v nové sezoně. Ve druhé sadě už byl Hájkovi vyrovnanějším soupeřem, ale v šesté hře český hráč svého protivníka znovu brejknul a poté Troicki utkání vzdal.

V boji o semifinále mohl Jan Hájek narazit na dalšího Srba v pavouku, druhý nasazený Janko Tipsarevič ale své úvodní vystoupení na turnaji prohrál. Devátý hráč světa v prvním utkání od Australian Open, kde v osmifinále vzdal kvůli zranění paty, podlehl 3-6 6-7 domácímu Michaelu Llodrovi. Francouz tak bude příštím soupeřem jediného českého zástupce v soutěži.

"Dnes jsem opravdu dobře podával, což je na takto rychlém povrchu velká výhoda. Jsem velmi rád, že jsem vyhrál ve dvou setech." řekl Llodra, který jen v prvním setu nastřílel 20 vítězných úderů v pouhých devíti gamech.

Ze souboje dvou domácích tenistů a bývalých šampionů dnes vyšel vítězně třetí nasazený Richard Gasquet, který porazil 6-3 2-6 6-4 Gaela Monfilse a postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká s dalším krajanem Julienem Benneteauem.

Výsledky - Montpellier (tvrdý povrch, dotace 467.800 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Hájek (ČR) - Troicki (7-Srb.) 6:0, 4:2 skreč T.  skreč, Llodra (Fr.) - Tipsarevič (2-Srb.) 6:3, 7:6 (7:4), Gasquet (3-Fr.) - Monfils (Fr.) 6:3, 2:6, 6:3, Simon (4-Fr.) - Brugues (Šp.) 7:6 (7:5), 6:2, Benneteau (6-Fr.) - Hanescu (Rum.) 6:4, 6:4, Stachovskij (Ukr.) - Ito (Jap.) 6:7 (4:7), 6:4, 7:6 (7:3).
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Né že by mi byl Hájek nesympatický ale budu přat Llodrovi
Reagovat
Fandina
Llodra je určitě dobrý tenista, ale já budu určitě fandit Honzovi ... pojď pojď pojď
Reagovat
tommr
kterej trochu překvapivě vyřadil Tipsareviče. Pro Honzu je to nečekaná šance postoupit až do semifinále ... :)
Reagovat
Fandina
Jen tak dál a držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
nouma
Obrovská gratulace Honzovi, Troicki se jen vztekal a dobře mu tak poslení míč 1 setu byl hodně spornej a proto skoro celou přestávku Troicki jen řval a nadával. Dobře mu tak. Honza si vše vyběhal a odservíroval a Viktor jen stál a koukal, mlátil raketou a nadával :D Uvidíme jak to půjde Honzovi nadále :D
Reagovat
Jersey
žádný dál už neebude
Reagovat
tommr
Troicki asi neunes toho kanára. Jinak mě výsledek ani moc nepřekvapil - Troicki hraje v poslední době opravdu pod psa ...
Honzovi Hájkovi přeju hlavně aby mu vydrželo zdraví. Je to mnohem šikovnější tenista než třeba Rosol a kdyby nebyl pořád nemocnej/zraněnej tak by moh bejt stabilně v první padesátce ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr, sorry, ale jsi naprosto mimo, Troicki se naopak poslední dobou zlepšil, v Davis Cupu pořádně zabojoval, což u něj není zcela obvyklý, tohle je dost překvapivej výsledek, i když, na druhou stranu, když Hájek chce, tak umí i na betonu, to už několikrát ukázal...
Reagovat
George_Renel
Hájkovi dnes stačilo ufržet hlavu v klidu. Byl přesný a rozděloval údory DO DVORCE jak chtěl. Je fakt že ten balón na konci 1. setu byl sporný, ale Troicki to neustál a když se mu nedařilo ani nadále, ukončil to klasicky po Balkánsku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist