Hájek poslal Čechy do vedení i proti Austrálii

18. 5. 2010, 16:23
Aktuality 8
DÜSSELDORF - Čeští tenisté se na Světovém poháru družstev ujali vedení i ve druhém zápase. Za druhým bodem v červené skupině svůj výběr nasměroval Jan Hájek, který snadno porazil Australana Luczaka a v Düsseldorfu zůstává neporažený.
Jan Hájek

Jan Hájek porazil Petera Luczaka 6-1 6-2 a český tým se proti Austrálii ujal vedení 1-0. Šestadvacetiletý český hráč už v neděli podobně hladkým vítězstvím položil základ k výhře nad Španělskem.

Přestože je na tom Luczak žebříčkově o 14 míst lépe, svého soupeře trápil pouze tvrdým servisem. Hájek výměnám od základní čáry jasně dominoval a díky tomu utkání trvalo necelou hodinu.

O druhý bod bude bojovat týmová jednička Tomáš Berdych až ve středu, kdy ho čeká duel proti Lleytonu Hewittovi. Rozhodnout se může v následně čtyřhře.

V druhém utkání 'české' skupiny hrají Španělé s Američany po úvodních dvouhrách nerozhodně.

Blízko druhé výhře měli v modré skupině Francouzi, kteří se díky Mathieuovi ujali vedení proti Srbsku. Francouzský tenista si proti Dušanu Lajovičovi, hráči šesté světové stovky, připsal první výhru po osmi porážkách v řadě.

Obhájci titulu však následně zásluhou Victora Troického vyrovnali a udrželi si teoretickou šanci na postup ze skupiny.

- SVĚTOVÝ POHÁR DRUŽSTEV DÜSSELDORF (Německo, antuka, 750.000 eur) -
úterní výsledky (18. 05. 2010)

Červená skupina:
Česko - Austrálie 1-0
Hájek - Luczak 6-1 6-2

USA - Španělsko 1-1
Ginepri - Almagro 3-6 7-5 6-7(4)
Querrey - Gimeno-Traver 6-3 6-4

Modrá skupina:
Německo - Argentina 1-0
Kohlschreiber - Zeballos 6-3 6-4

Francie - Srbsko 1-1
Mathieu - Zeballos 6-2 6-3
Chardy - Troicki 4-6 2-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Honza Hájek roztříšká nemohoucího Fernanda Gonzalese v Davis Cupu, už se těším...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, Gonza se doma určitě hecne, a i v mizerné formě bude pro Jena více než vyrovnaný soupeř... ovšem páradní je fakt, že Hájek i při případné absenci nebo zdravotních komplikacích Štěpánka bude snad schopný uhrát s jihoamerickou dvojkou bod.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále RG: Hájek vs. Nadal 4:6 7:6 7:5 1:6 0:6 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Skor dake 2.kolo pre Nadala 6:1 6:2 6:2 mi prijde realnejsie:D
Reagovat
smazaný uživatel
Safra, Jene, to není zlé... hlavně i solidné skore. Bylo by fajn, kdyby Hájek nabral aspoň jakousi formu - kdoví, jak bude Štěpec ready na DC.
Reagovat
smazaný uživatel
presne pokud stepka nebude fit tak mame myslim vic nez slusny zastup i kdyz dnes zase nehral tak skvele hlavne nechal chybovat luczaka
Reagovat
smazaný uživatel
na DC by měl být už Štěpa OK,dokonce už ted někde psali, že už je OK, bez únavového sindromu.. ale forma nebude dobrá si myslím.. no uvidíme, necháme se překvapit.. jinak dobře Honza, teď ještě jeden bod a je to..
Reagovat
smazaný uživatel
S Luczakom to bol suverenny vysledok nepozeral som cely zapas len utrzky ale hral slusne. V kazdom pripade Berdych by mal ten 2. bod spravit a potm uz len USA a hrate finale co bude urcite uspech.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist