Hájek smetl Ribu, čeká ho Čilič

25. 10. 2010, 17:39
Aktuality 0
Před týdnem uhrál Jan Hájek ve Stockholmu jen dva gamy, tentokrát to byl ve Vídni ale on, kdo neměl se svým soupeřem slitování a uštědřil mu debakl. Český tenista porazil Španěla Pereho Ribu hladce 6-0 6-2 a postoupil do 2. kola. V něm ho čeká druhý nasazený Marin Čilič.
Jan Hájek

Katem Jana Hájka se minulý týden ve Stockholmu stal Němec Kamke, který českého reprezentanta vyprovodil jednoznačně 6-0 6-2. Stejným výsledkem dnes Hájek poslal domů Pereho Ribu ze Španělska.

Už po prvním setu, který trval 21 minut, bylo jasné, že s další porážkou se olomoucký rodák nehodlá smířit. Druhého potupného 'kanára' už dál Riba nepřipustil, ani ve druhé sadě ale příliš nekladl odpor a s turnajem se rozloučil za pouhých 47 minut.

Hájek tak má šanci projít poprvé od května do 3. kola turnaje ATP. Tentokrát na něj ale čeká výrazně těžší soupeř: jeho dalším protivníkem bude druhý nasazený Chorvat Marin Čilič, jenž měl v úvodním kole volno.

Podnik s dotací 650 tisíc eur láká diváky především na účast Thomase Mustera. Rakouská legenda, která v polovině devadesátých let chvíli vládla světovému žebříčku, dostala od pořadatelů divokou kartu.

Třiačtyřicetiletý Muster se letos vrátil k tenisu po jedenáctileté pauze. Na menších turnajích prohrál šest ze sedmi zápasů a v žebříčku mu aktuálně patří 974. pozice.

V prvním kole se měl Muster utkat s pátým nasazeným Ernestsem Gulbisem. Lotyšský tenista se však z osobních důvodů z turnaje odhlásil a Muster bude mít přijatelnějšího soupeře. Krajana Andrease Haidera-Maurera, který je v pořadí ATP na 157. místě a původně do hlavní soutěže nepostoupil z kvalifikace.

 

Výsledky - Vídeň (tvrdý povrch, dotace 650.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Hájek (ČR)
- Riba (Šp.) 6:0, 6:2,  Kohlschreiber (7-Něm.) - Falla (Kol.) 6:0, 6:3, Seppi (It.) - Fischer (Rak.) 6:3, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist