Hájek v Rotterdamu dvakrát prohrál, nezvládl kvalifikaci ani hlavní soutěž

9. 2. 2010, 20:11
Aktuality 8
ATP ROTTERDAM - Jan Hájek na turnaji v Rotterdamu skončil hned v 1. kole. Český tenista, jenž se do hlavní soutěže dostal až po odhlášení Kazacha Koroljova, podlehl domácímu Thiemu de Bakkerovi 6-7 3-6.
Jan Hájek

Jan Hájek v Rotterdamu nezvládl poslední kolo kvalifikace proti Goljubovovi, ale odhlášení jiného Kazacha mu dalo možnost startovat v hlavní soutěži podniku kategorie ATP World Tour 500.

Ale ani druhou šanci do svých rukou pevně nechopil. Nizozemci Thiemu de Bakkerovi podlehl 6-7 3-6, přestože v první sadě vedl už 5-3. Letošní bilanci si tak zhoršil na dvě výhry a čtyři porážky.

Šestadvacetiletý Čech proti domácímu De Bakkerovi, který startuje na divokou kartu, začal dobře a brzy se ujal vedení. Za stavu 5-3 pro Hájka však převzal otěže hry 82. hráč světa a svého souseda v žebříčku ATP porazil v tie-breaku. Druhou sadu pak především zásluhou výrazně lepšího podání vyhrál Holanďan za půl hodiny 6-3.

V zemi tulipánů už dohrál sedmý nasazený Ivan Ljubičič. Chorvatský tenista podlehl Julienu Benneteuovi z Francie hladce dvakrát 3-6.

První kolo se stalo nepřekonatelným i pro předloňského šampiona Michaela Llodru. Zkušený Francouz se sice v tie-breaku rozhodující sady dostal ze stavu 1-6, Švýcar Marco Chiudinelli si už však nečekaný postup sebrat nenechal.

Djokovič se rychle aklimatizoval
Do rotterdamského turnaje už vstoupil i největší favorit Novak Djokovič. S postupem do 2. kola příliš práce neměl. Během zápasu se Sergejem Stachovským ztratil po svém podání jen šest fiftýnů, a když vedl 6-2 4-1, soupeř z Ukrajiny vzdal.

"Každé první kolo je ošidné, protože si musíte zvykat na povrch, prostředí a atmosféru stadionu," vysvětloval Djokovič. "Ale adaptoval jsem se opravdu rychle. Cítil jsem se pohodlně a velmi dominantně."

Nyní ho čeká Chiudinelli, kterého už letos porazil ve čtyřech setech ve druhém kole Australian Open. 

Rozpačitě turnaj zahájil ruský tenista Michail Južnyj. S Kazachem Golubjovem nedokázal ani jednou uspět v gamu na returnu, přesto po setech 1-6 7-6 7-6 vyhrál a v Holandsku, kde před třemi získal jeden ze svých pěti titulů, si zahraje s Turkem Ilhanem o čtvrtfinále.

Južnyj v roce 2007 na cestě za triumfem porazil čtyři hráče první světové dvacítky včetně Djokoviče.

- ATP 500 ROTTERDAM (Holandsko, tv. povrch - hala, dotace) -
úterní výsledky (09. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
De Bakker (Niz.) - Hájek (ČR) 7-6(5) 6-3
Djokovič (1-Srb.) - Stachovskij (Ukr.) 6-2 4-1 skreč S.
Južnyj (6-Rus.) - Golubjov (Kaz.) 1-6 7-6(0) 7-6(5)
Benneteau (Fr.) - Ljubičič (7-Chorv.) 6-3 6-3
Ilhan (Tur.) - García-López (Šp.) 6-1 6-4
Chiudinelli (Švýc.) - Llodra (Fr.) 6-1 6-7(5) 7-6(6)

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Mertiňák (2-ČR/SR) - Huta Galung, Sijsling (Niz.) 6-3 6-2
Lopéz/Robredo (Šp.) - Damm/Polášek (ČR/SR) 6-4 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Podle mě až tak velkou chybu neudělal, i v hale je strašně nebezpečnej, a kec, že Golubov není kdovíjak silný hráč, je absolutně lichý...málem včera večer porazil i Južného...hraje teď fakt dobře...Hájek v hale dost umí, kdyby udržel koncentraci i v druhém setu, mohlo to být ještě zajímavé včera, ale škoda, no...
Reagovat
smazaný uživatel
škoda,že jsi neviděl Golubjova loni.. stale se vyhazoval sam, winner,error a tak do kola... Psal jsem niž že letos se mu daři,tak přiště pozorněji čti.)
Reagovat
smazaný uživatel
Honzo,tys měl jet do Jižni Ameriky a neztracet na hardu čas......
Reagovat
weak
videl jsem vloni HAJKA na koberci odehrat famozni zapas s MONFILSEM, ktery z nej byl chvilema nestastny... takze si nemyslim, ze by Hajek nemel v hale co delat, tenis rozhodne umi a prohry s GOLIBEVEM a hlavne DE BAKKEREM, nejsou urcite ostuda....
Reagovat
smazaný uživatel
Ano zapas s Monfilsem byl velmi pěkny. Ale to bylo loni,kdy Honza měl podle zapasu nejvydařenějši sezonu. ALe jen pro zajimavost se podivej kde se mu dařilo nejvic. Asi tušiš, že na antuce, na ktere i s Nadalem hral velmi pěkně. Tam podle mě se citi nejlepe. A De Bakker neni žadny eso, Golubjov byl dřiv hrozny hrač,letos se mu daři,ale ani jeden neni Monfils. Prostě Honza ma rad antuku a měl jet tam, uhral by tam vic než jen 1.kolo.. muj osobni nazor.
Reagovat
kohlik
sohlasím s tebou měl jet do jižní Ameriky
Reagovat
smazaný uživatel
Tam je ale strašně drahá letenka! :-)
Reagovat
weak
...sice si tam napsal smajlik, ale mas naprostou pravdu a i tohle hraje velkou roli...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist