Hájek vykročil vítězně za obhajobou

1. 6. 2010, 15:59
Aktuality 2
Jan Hájek se stal třetím domácím tenistou, který postoupil do druhého kola challengeru UniCredit Czech Open. Obhájce titulu dnes v 1. kole pod zataženou střechou prostějovského areálu porazil v dvanáctistupňovém chladu Argentince Juana Martina Arangurena 6-1 a 7-5.
Jan Hájek

Před Hájkem zvládli první kolo již v pondělí Radek Štěpánek, který se tak úspěšně vrátil na kurty po nemoci, a Jan Hernych. Do hry ještě zasáhnou Jiří Vaněk, Robert Rumler a Jaroslav Pospíšil.

"Jsem tady poprvé v situaci, kdy se ode mne něco očekává," řekl Hájek, loňský vítěz a král turnaje z roku 2006. "Bylo překvapením, že jsem takhle uspěl. Letos jsem nasazený, je na mě větší tlak a byl jsem nervózní. Jsem rád, že jsem první krok zvládl, a uvidíme, třeba se to v sobotu povede. Ještě mi chybí čtyři kroky," řekl šestý nasazený Hájek, kterého nyní čeká Portugalec Rui Machado.

V utkání s Arangurenem, až 242. hráčem světa, začal český daviscupový reprezentant dobře a za půl hodiny měl první set "v kapse". "Nespěchal jsem kvůli zimě, chtěl jsem hrát agresivně, což se mi povedlo," řekl olomoucký rodák. Druhý set si zkomplikoval, když udělal za stavu 5:3 při mečbolu dvojchybu. "Trošku jsem servis přiriskoval, protože si to (soupeř) obíhal na forhend, ale uteklo mi to. Nehrál jsem pak na krásu, ale trpělivě a účelně, abych to dokončil," řekl Hájek.

Program dnes narušuje vytrvalý déšť. Zatím se hraje pouze na centrálním dvorci pod zataženou střechou. "V červnu jsem hrál pod střechou naposledy, tady před třemi čtyřmi lety," řekl Hájek.

Výsledky - challenger v Prostějově (antuka, dotace 125.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Hájek (6-ČR) - Aranguren (Arg.) 6:1, 7:5, Montaňés (2-Šp.) - Marrero (Šp.) 6:0, 6:1.

pva, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Padne!Hraje hrozně.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehraje špatně, ale letos je tam konkurence skoro jako třeba v Estorilu, tenhle "challenger" je líp obsazenej jak kdejakej ATP 250...Já to vidím na Alberta...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist