Hájka ve Francii zastavil Llodra, jeden ze tří domácích semifinalistů

8. 2. 2013, 21:10
Aktuality 1
ATP MONTPELLIER - Jan Hájek na halovém turnaji v Montpellier do semifinále podruhé v kariéře nepostoupil. Český tenista ztroskotal na domácím Michaelu Llodrovi, který je jedním ze tří francouzských semifinalistů.
Jan Hájek

Jan Hájek si loni v létě zahrál na antuce v Bastadu poprvé v kariéře v semifinále turnaje ATP. Od té doby ale proti žádnému soupeři na okruhu ATP nevyhrál, vyjma skreče. Půl roku trvající půst ukončil až tento týden v hale v Montpellier, kde otočil duel s Izraelcem Selou a za stavu 6-0 a 4-2 mu vzdal Srb Troicki.

Dnes si tak devětadvacetiletý český tenista zahrál o své druhé semifinále, o které se utkal v prvním vzájemném souboji s o tři roky starším Michaelem Llodrou, jenž včera vyřadil světovou devítku Janka Tipsareviče.

Michael LlodraS domácím favoritem a oblíbencem halových turnajů Hájek začal bez ostychu a hned ve třetí hře se dostal k prvnímu, ale nakonec také poslednímu brejkbolu. Za stavu 4-5 a 0-40 odvrátil tři setboly a dějství dotáhl do tie-breaku. V něm ještě smazal další tři setboly, jenže dostat se z hrozivého manka 0-6 bylo nad jeho síly. Ve druhé sadě už při svém servisu třikrát kapituloval, na returnu uhrál jen čtyři míčky a za 72 minut se tak s turnajem rozloučil porážkou 6-7 1-6.


Benoit PaireTrojnásobný grandslamový šampion ve čtyřhře Llodra je tak jedním ze tří domácích semifinalistů. O své celkově 11. finále a páté v domácích halách, se vítěz pěti turnajů utká s krajanem Benoitem Pairem. Ten dnes v dnešním čtvrtfinále dvou Francouzů zdolal 7-5 7-6 čtvrtého nasazeného Gillesa Simona, se kterým tak vyhrál i druhý vzájemný duel.

"Nikdy to není jednoduché hrát proti kamarádovi, oba jsme na kurtu byli velmi napjatí. Jsem rád, že se mi podařilo být po celý zápas soutředěný," řekl Paire po postupu do svého druhého letošního semifinále. "Benoit byl velmi agresivní při mém druhém servisu a při nich jsem mu dal hodně šancí," komentoval Simon.

Llodra se s Pairem utkal pouze před třemi lety na antukovém challengeru v Bordeaux, kde mladšího krajana porazil ve dvou setech.

Richard GasquetTřetím francouzským semifinalistou se stal třetí nasazený Richard Gasquet, který musel i ve svém druhém vystoupení na turnaji bojovat o postup ve třech setech. Po Monfilsovi si však poradil i s dalším Francouzem Julienem Benneteauem, kterého porazil i ve třetím vzájemném utkání. 

"Jsem velmi rád, že jsem se dostal do této fáze soutěže, zejména poté, co jsem porazil dva těžké soupeře Gaela a Juliena. Dnes jsem nehrál svůj nejlepší tenis, možná jsem byl příliš pasivní," řekl Gasquet. 

Benneteau se dnes po první prohrané sadě, kterou ztratil po 25 minutách, probral a vynutil si třetí set. Na jeho začátku se mu ale blokla záda a vyžádal si ošetření. Fyzioterapeut mu je promasíroval a Benneteau zápas dohrál, rozhodující dějství ale prohrál stejně rychle, jako to úvodní. 

Jarkko NieminenO finále si Gasquet, který jedinou letošní porážku ze 13 zápasů utrpěl s Tsongou, zahraje s Jarkkem Nieminenem. Fina už v Montpellier před třemi lety porazil a má s ním bilanci 5 výher a 2 porážel. Nieminen dnes otočil utkání s Ukrajincem Sergejem Stachovským, kterého udolal po boji 4-6 6-3 7-6.

"Zítra to bude hodně obtížné, loni v Bangkoku jsem s ním (s Nieminenem) odehrál velmi náročný zápas. Ale dám do toho všechno, abych se tady v Montpellier dostal poprvé do finále," vyhlásil odhodlaný Gasquet, který už letos vyhrál turnaj v Dauhá.

- ATP 250 MONTPELLIER -
(Francie, tv. povrch / hala, 467.800 eur)
páteční výsledky (08. 02. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Llodra (Fr.) - Hájek (ČR) 7-6(3) 6-1
Gasquet (3-Fr.) - Benneteau (6-Fr.) 6-1 4-6 6-1
Paire (8-Fr.) - Simon (4-Fr.) 7-5 7-6(4)
Nieminen (Fin.) - Stachovskij (Ukr.) 4-6 6-3 7-6(2)

Semifinálové dvojice: Paire - Llodra, Nieminen - Gasquet.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Llodra byl druhý set lepší, ale jinak pěkný zápas. Tak příště. Držím palce!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist