Halové mistrovství Francie začíná bez největších hvězd

17. 12. 2009, 15:50
Previews 1
Čtyři nejzvučnější jména současného francouzského tenisu se na letošním domácím halovém mistrovství neobjeví. Hrát nebude Monfils, Tsonga, Gasquet ani loňský šampion Simon. Nejvíce důvěry od fanoušků se dostává Clementovi, kterému dává šanci na titul třetina hlasujících.
Michael Llodra

Na mistrovství Francie do Toulouse se kvalifikuje 7 tenistů, kteří během sezony dosáhly nejlepších výsledků na domácích turnajích v Marseille, Métách, Lyonu a na Masters v Paříži. Sedmičku osmý hráč s divokou kartou, o jejíž udělení v hlasování rozhodují fanoušci. Ti si letos odhlasovali účast Jeremyho Chardyho.

Jenže na elitu francouzského tenisu se těšit nemohou. Odhlásil se Monfils a Gasquet, kvůli zranění zápěstí nebude hrát Tsonga a bolest kolena nepustí za obhajobou titulu ani Gillesa Simona. Šanci místo nich tak dostávají David Guez, Marc Gicquel a Thierry Ascione.

Čtvrteční program:
14:30 hodin:
Gicquel - Ascione
16:30 hodin
Mathieu - Llodra
19:00 hodin
Benneteau - D. Guez
následuje
Chardy - Clement

  • mastersfrance.com
  • fft.fr
  • livescore
  • Osm tenistů je rozděleno do dvou skupin, ve kterých si zahraje každý s každým. Vítězové skupin postoupí do nedělního finále.

    Podle ankety oficiálního webu turnaje je favoritem Arnaud Clement, jenž dnes slaví 32. narozeniny. Pokazit se mu je pokusí Jeremy Chardy, ovšem Clement se v závěru roku dostal do slušné formy. Dokázal porazit Tsongu, Lopeze nebo Haase a dal zapomenout na předchozí matné výsledky.

    V modré skupině si zahrají také Ascione a Gicquel, kteří dnes od 14:30 hodin celý turnaj zahájili a pokusí se udělat první krok na cestě do finále.

    Anketa "Vítěz turnaje"
    (mastersfrance.com):
    Clement ... 33%
    Gicquel ... 26%
    Chardy ... 21%
    Benneteau ... 6%
    Mathieu ... 5%
    Llodra ... 4%
    Guez ... 4%
    Ascione ... 1%

    Druhá - červená - skupina je papírově těžší. Třetím nejúspěšnějším Francouzem - po Monfilsovi a Tsongovi - na letošních domácích turnajích byl Michael Llodra (v Marseille i v Loynu dokráčel do finále). Na Masters France loni prohrál až v boji o titul se Simonem. O první místo ve skupině bojoval v závěrečném duelu s Paulem-Henrim Mathieuem, na kterého letos narazí už během prvního dne. Mathieu do turnaje vstoupí i přesto, že se nezbavil bolestí kyčle.

    Velmi cenný skalp si na posledním oficiálním turnaji sezony připsal Julien Benneteau. V pařížské haly Bercy totiž vyřadil světovou jedničku Federera. David Guez by tak pro něj v úvodním vystoupení neměl být nepřekonatelný soupeř.

    - Rozlosování skupina -

    Červená skupina:
    Jeremy CHARDY - Marc GICQUEL - Arnaud CLEMENT - Thierry ASCIONE

    Modrá skupina:
    Paul-Henri MATHIEU - Julien BENNETEAU - Michael LLODRA - David GUEZ

    Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

    Komentáře

    1
    Přidat komentář
    smazaný uživatel
    Myslím, že by Guez mohl šokovat...:-))
    Reagovat

    Nový komentář

    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

    Registrace nového uživatele

    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

    Registrace nového uživatele
    TOPlist