Handicapovaní tenisté Alcott a De Grootová zkompletovali Golden Slam

13. 9. 2021, 01:41
Aktuality 11
US OPEN - Australan Dylan Alcott a Nizozemka Diede de Grootová se dnes na US Open stali prvními handicapovanými tenisty, kteří získali takzvaný Golden Slam. Světové jedničky mezi vozíčkáři letos ovládly všechny čtyři grandslamové turnaje a k tomu dvouhru na paralympijském turnaji v Tokiu.

Alcott a De Grootová dnes zkompletovali unikátní úspěch díky dvousetovým výhrám ve finále v New Yorku. "Dlouho to nebylo možné, protože ve Wimbledonu nebyla soutěž ve dvouhře. Teď už se tam nějaký čas hraje a je úžasné vidět, že se tour stále více profesionalizuje," řekla De Grootová.

Jedinou osobou, jež dosud dosáhla na Golden Slam, byla Steffi Grafová. Německá tenistka vyhrála všechny čtyři grandslamy a olympijský turnaj v Soulu 1988.

Šanci na Golden Slam měl letos až do her v Tokiu Novak Djokovič, který triumfoval na Australian Open, Roland Garros a ve Wimbledonu. V Japonsku srbský tenista vypadl v semifinále s Němcem Alexanderem Zverevem a dnes přišel i o šanci na kalendářní Grand Slam, když ve finále podlehl Daniilovi Medveděvovi.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
streamy z toho asi nebyly, takže mě to bohužel minulo. Nicméně i tak bylo pro mne USO časově náročné...
Jinak vozíčkáři jsou obdivuhodní v jakémkoli sportu a v tenisu to je velké umění, až na ty dvojdopadysmile
Reagovat
Fandina
Streamy byly, na Eurosportplayeru jsou ke zhlídnutí i teď zpětně a bylo to i na Eurosportu 2 s komentářem, mužský tenis jsem kousek viděla.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aha, tak pardon, to jsem je v tom množství zápasů, co jsem sledoval, bohužel přeskočil... Kolikrát jsem dával 3-4 najednou, byla to fuškasmile
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak tohle jsou u mne opravodví frajeři. Místo toho, aby fňukali nad zlým osudem, který je potkal, makají a bojují. A vlastně vyhrávají, i když třeba ne zrovna zápasy.

Spousta fyzicky naprosto zdravejch mladejch lidí by si z nich měla vzít příklad. Pak bychom se o osud planety určitě nemuseli bát...
Reagovat
Fandina
Super a pak, že nebyl Golden Slam. Gratulka oboum!
Reagovat
ttopi
Těžko tohle porovnávat s plnohodnotným tenisem. Tady jsou sice všichni hendikepovaní, ale pochopitleně není hendikem jako hendikem a ikdyž je to v rámci jedné té "kategorie", rozdíly jsou tam velké.

I tak ale pěkné úspěchy.
Reagovat
sojka1
jednak ale i zdravi lide prece nejsou stejni a maji sve "hendikepy" a druhak... tady snad o to ani nejde, jak uz bylo receno, oni uz vyhrali... :-)
Reagovat
ttopi
Já jejich kvality nesnižuju, jen si nemyslím, že by to znamenalo, že jsou oba tak nadčasoví, že zvládli golden slam.
Reagovat
Stan_Borowitz
Oni ale zvládli daleko víc než golden slam...
Reagovat
FerrariF50
Kam se na ně Djok hrabe smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Ke všem se přidávám. S lidmi po úrazech pracuju a... musela bych napsat román.smile Velký respekt k těm, co se snaží žít i velmi omezený život s radostí a využít ho na max.
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist