Hantuchová porazila Vekičovou a z Birminghamu si odváží trofej

16. 6. 2013, 15:57
Aktuality 29
Daniela Hantuchová v Birminghamu získala první titul z turnaje na trávě. Zkušená Slovenka ve finále porazila teprve šestnáctiletou Chorvatku Donnu Vekičovou, která si na první turnajové vítězství musí ještě počkat.
Profily hráčů
Daniela Hantuchová

Daniela Hantuchová si pouze hned v úvodu sezony v Brisbane zahrála své jediné letošní čtvrtfinále, na dalších 13 turnajích se už mezi osmičku nejlepších nedostala ani jednou. Na oblíbené trávě si však vše vynahrazuje. V deštivém Birminghamu, kde si už před 12 lety zahrála v semifinále a předloni ve finále, nenašla v žádném ze šesti zápasů přemožitelku a mohla slavit zisk trofeje. 

Po třech povedených obratech z 0-1 na sety se v dnešním finále postavila teprve šestnáctileté Donně Vekičové, která v semifinále vyřadila jinou Slovenku a bývalou šampionku Magdalénu Rybárikovou. Třicetiletá Hantuchová ale měla utkání s o 14 let mladší soupeřkou pod kontrolou. Ani jednou neprohrávala víc jak o jeden game, lépe zvládla koncovky setů a zvítězila 7-6 6-4.

"Vždycky jsem tak šťastná, když se sem každý rok mohu vracet. Je tak skvělý pocit, že jsem tu konečně získala titul. Hraju to už od roku 1999, tak myslím, že bylo na času tu vyhrát," radovala se rodačka z Popradu. "První týden na trávě je pro tělo vždy velmi náročný, takže jsem pyšná na to, jak jsem tu během týdne zvládla několik těžkých zápasů. A když jsem potřebovala, byla jsem psychicky velmi silná," pochvalovala si.

"Stále jsem schopná soutěžit na té nejvyšší úrovni, a to jak po stránce fyzické, tak i psychické. Doufám, že ve Wimbledonu chytnu lepší los než na Roland Garros. Na trávě cítím větší šanci na úspěch," dodala wimbledonská čtvrtfinalistka z roku 2002 Hantuchová, která dnes ve svém celkově 15. finále přidala do sbírky 6. titul a premiérový z travnatých dvorců. Od roku 2007 je to její první vítězství na jiném turnaji, než v thajské Pattayi, kde vyhrála v předchozích dvou letech.

Velká naděje ženského tenisu Vekičová skončila těsně pod vrcholem stejně jako loni na podzim na turnaji v Taškentu, čas na získávání titulů má však stále před sebou.

"Mám teď hodně smíšené pocity. Nemohu být šťastná, když jsem prohrála zápas, ale byl to pro mě skvělý týden a jsem ráda, že jsem se tu dostala až do finále. Možná to dnes nebyl můj nejlepší tenis, ale dala jsem do toho všechno. Daniela byla lepší hráčkou," komentovala mladá Chorvatka.

"Donna je velmi talentovaná dívka, Skvěle se pohybuje a má výborný servis, to z ní na trávě dělá velmi těžkou soupeřku. Na jiném povrchu jsem ji ještě hrát neviděla, ale má kolem sebe skvělý tým a jsem si jistá, že o ní ještě hodně uslyšíme," dodala bývalá světová pětka Hantuchová.

- WTA INTERNATIONAL BIRMINGHAM -
(Velká Británie, tráva, 235.000 dolarů)
nedělní výsledky (16. 06. 2013)

Dvouhra - finále:
Hantuchová (SR) - Vekičová (Chorv.) 7-6(5) 6-4

Čtyřhra - finále:

Bartyová/Dellacquaová (3-Austr.) - Blacková/Erakovicová (Zimb./N. Zél.) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
Fandina
Zkušenost zvítězila, výborné finále. Gratulace Dance. Podme!
Reagovat
gedzitka
hraje tento týden ve Švýcarsku v Lenzerheide (ITF 25ka). První kolo proti Dianě Marcinkevica (244. v rankingu).
Reagovat
Fandina
Odkaz na turnaj i pavouk. Hraje tam i Teleza Smítková a další naše tenistky. Tak držím palce holky a pojď pojď pojď!
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100029054
http://www.tennisclub-lenzerheide.ch/?mid=35&lid=1
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info! Katka před chvilkou napsala na FB, že zítra hraje už od 10 hodin. Její soupeřka je třetí nasazená, takže to asi nebude jednoduché... Držím palce, Katko! :)

Co se týče města Lenzerheide, tak jako fanoušek sjezdového lyžování ho zrovna moc nemusím... Snad aspoň pro tenis to bude dobré město. :)
Reagovat
smazaný uživatel
> Centre
11:00 Lorenzi Paolo (ITA) [71] < De Bakker Thiemo (NED) [86]
12:30 Dominguez Lino Lourdes (ESP) [54]< Cibulkova Dominika (SVK) [18]
14:30 Isner John (USA) [21] > Donskoy Evgeny (RUS) [73]
16:30 Rybarikova Magdalena (SVK) [43] > Rus Arantxa (NED) [151]

> Court 1
11:00 Hanescu Victor (ROU) [47] < Garcia-Lopez Guillermo (ESP) [78]
12:30 Suarez Navarro Carla (ESP) [19] < Larsson Johanna (SWE) [62]
14:00 Berlocq Carlos (ARG) [72] < Baghdatis Marcos (CYP) [40]

> Court 2
11:00 Mestach An-Sophie (BEL) [184] > Begu Irina-Camelia (ROU) [60]
12:30 Arvidsson Sofia (SWE) [77] > Morita Ayumi (JPN) [50]
14:00 Barthel Mona (GER) [31] >= Muguruza Garbine (ESP) [70]

> Court 3
11:00 Kuznetsov Andrey (RUS) [77] > Gimeno-Traver Daniel (ESP) [55]

> Court 5
11:00 Voegele Stefanie (SUI) [52] = Putintseva Yulia (KAZ) [90]

> Court 6
11:00 Hlavackova Andrea (CZE) [95] =< Davis Lauren (USA) [88]
Reagovat
smazaný uživatel
> Centre Court
12:00 Ivanovic Ana (SRB) [12] == Vesnina Elena (RUS) [36]
13:30 Lepchenko Varvara (USA) == [27] Watson Heather (GBR) [57]
15:00 Edmund Kyle (GBR) [442] x De Schepper Kenny (FRA) [82]
16:30 Verdasco Fernando (ESP) [58] Dolgopolov Alexandr (UKR) [24]

Court 1
12:00 Pennetta Flavia (ITA) [158] < Bartoli Marion (FRA) [15]
13:30 Zemlja Grega (SLO) [53] = Fognini Fabio (ITA) [30]
15:00 Seppi Andreas (ITA) [26] > Rufin Guillaume (FRA) [89]
16:30 Kirilenko Maria (RUS) [10] >= Jovanovski Bojana (SRB) [40]

Court 2
12:00 Hampton Jamie (USA) [41] Dabrowski Gabriela (CAN) [247]
13:30 McHale Christina (USA) [63] >= Wickmayer Yanina (BEL) [51]
15:00 Harrison Ryan (USA) [84] == Mathieu Paul-Henri (FRA) [81]

Court 3
12:00 Cepelova Jana (SVK) [61] > Beygelzimer Yuliya (UKR) [187]
13:30 Oudin Melanie (USA) [124] >= Puchkova Olga (RUS) [87]
15:00 Ramos Albert (ESP) [61] < Blake James (USA) [93]

> Court 4
12:00 Pliskova Kristyna (CZE) [103] == Pliskova Karolina (CZE) [76]
Reagovat
smazaný uživatel
labutia piesen?,dufam ze este nie,hoci sa na labut aj podoba:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte nědko, co to má tahle holka za mísu?
Reagovat
Titan
Víme, je to nádoba na salát, dresing nebo cokoli, co udrží.
Jinak se jmenuje Maud Watson trophy podle první (a druhé) vítězky Wimbledonu Maud Watson (1884-1885), a je to právě trofej, která se v těch letech dávala vítězce Wimbledonu. Mimochodem, v prním finále porazila svou sestru Lillian...
Reagovat
ptpc
Som veľmi, veľmi štastný, že sa Daniele podarilo získať 6.titul. Mal som obavy, či sa niečoho takého ešte dočkám. Videl som všetky jej zápasy na tomto turnaji(aj keď niekedy nie celé) a musím povedať, že niečo sa stalo. To, že vie hrať tenis mi bolo jasné od začiatku. A tušil som, že má v sebe veľký potenciál. A nemýlil som sa - Daniela začala prudko stúpať po rebríčku... Lenže - stalo sa to, že čím vyššie bola, tým viac a viac prestávala hrať svoju hru. A postupne sa začala prepádavať. Bohužial si to sama neuvedomovala alebo jej to nemal kto povedať - to neviem. Časom "získala" ešte schopnosť prehrať dobre rozohraté zápasy a robiť neuveriteľné chyby. Proste to, že mala výsledky aké mala bolo podľa mňa spôsobené "hlavou". Aj keď niektorí tu na TP to neuznávajú ako relevantný dôvod. Kedže je na tom technicky veľmi dobre, tak raz za čas urobila výborný výsledok a to jej stačilo na udržanie sa v rebríčku na istej úrovni. Ale svojím poteciálom neskutočne mrhala. Až sa tento rok stalo to, že musela začat hrať kvalifikácie na niektoré turnaje. A preto som si myslel, že už Danielu hrať tak ako to len ona vie neuvidím.
Reagovat
ptpc
Ale prišiel turnaj v Birminghame. A pre mňa sa stal malý "zázrak". V žiadnom prípade to nemyslím vulgárne ale konečne si to v hlave dala dokopy. Daniela proste hrala ako vo svojich začiatkoch a to nie len v jednom zápase ale kontinuálne vo všetkých šiestich. Za ďalšie vyhrala zápasy, ktoré sa nevývíjali pre ňu dobre. Za celý turnaj urobila 3 neuveriľné minely a z toho 2 vo finále. Čo je pre ňu velmi dobré číslo ale je vidieť, že "stará" Daniela ešte existuje. Jediné čo ma napadá prečo je to tak bude asi jej tréner. Aj keď viem, že podľa jedného turnaja sa súdiť nedá, dúfam že toto je začiatok novej kapitoly z dôvodov, ktoré som už popísal vyššie. Samozrejme by som chcel aby Daniela hrala čo najdlhšie a aby hrala už do konca kariéry tak ako na jej začiatku. A keby sa aj nič nestalo z toho o čom som presvedčený, že príde, tak sa mi splnil sen, že Daniela vyhrala ešte titul a hrala fantasticky. Niečo v zmysle "Vidieť Benátky a zomrieť"...
Daniela - veľmi pekne Ti ďakujem.
P.S.: Musím ale pochváliť aj výkon súperky, na 16 rokov to bolo výborné, mať takú úderovú istotu v tomto veku, to je obdivhodné... Presne takto som bol nadšený keď som prvý krát videl Danielu... Aj keď je štýl hry iný, je vidieť že Donna má neskutočný talent. Takže hlavne jej držím palce nech svoj potenciál nepremrhá...
Reagovat
smazaný uživatel
protože, jak vidím, umíš psát ( i když obrázek bez obrázku, nikoli obrásek bez obráseku ), tudíž umíš i číst..... K čemu jsou takové hloupé dotazy ?
Reagovat
smazaný uživatel
niekto sa tu s tými podrobnosťami zasekol :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bomba Vlku!
http://www.youtube.com/watch?v=kmrJ3ljqT7Y
I umístění na google je super - 2. místo
https://www.google.cz/search?q=lucy+grand+slam&oq=lucy+gran&aqs=chrome.0.59j57j61l2j62l2.5392j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Reagovat
smazaný uživatel
Jak symbolický vzkaz z youtube: "Tak trzymaj, 1GrandSlamforLucy!"
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a Lucce jsem napsal vzkaz na FB i s yooutbe videem. Takže podporu by měla cítit.
Reagovat
smazaný uživatel
ses drak:)

koukni se tam, co sa deje:) jeste ani neuplynulo 24h, a je tem vice nez 100 zhlednuti. 3 lajky pro Luccku:), a dokonce komentar uzivatele YT:), ktery si zapasal nas kanal:)

Na prvnich 24 hodin, fakt slusny:)
Reagovat
smazaný uživatel
tahle teniska na obrásku vyhrála bo co? nevíte kde hrála ?
Reagovat
dadaft
dobře ona. ))

Karolína Plíšková před chvíli porazila Taru Moore - v tajbrejku třetíhoo setu. kurz 3.00 na Taru mě urážel - bohužel byly jen čísla z livescoringu, ale je nutné máknout na servisu Taro. ))
Reagovat
EllNino
No a Kristýna porazila Madison Keys :D ...tkže ve 3. kole sesterský battle ;)
Reagovat
tommr
je to smůla. Postoupit do hlavní soutěže by si zasloužily obě, ale jedna holt bude muset z kola ven ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no ať už postoupí kterákoli z nich, v 1. kole to nebude mít jednoduché. Radwanska, Makarova, Robson nebo Baltacha (ta vyhrála před týdnem ITFko na trávě bez ztráty setu)
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: teda vlastně tento týden :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý turnaj od Donny. Danka byla dnes prostě lepší, trochu více agresivnější. Donna má však za sebou úžasný týden a ve Wimbledonu věřím v dobrý los a třeba i ve 3. kolo.
Reagovat
Heather_Fedex
vic jsem verila donne....ale gratulka! v zapase proti schiavone se mi pozdavala, libila se mi jeji bojovnost...
tak snad ji to trosku nakopne pred wimbledonem...samozrejme, bude zalezat na losu.
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se, že jsem byl po včerejšku unavený a ten zápas jsem trochu prospal. Zapnul jsem to až v polovině 2. setu... Bylo to asi celou dobu velmi vyrovnané. Pro Donnu je škoda, že oba sety těsně prohrála, ale rozhodně se nemá za co stydět. V Birminghamu podávala skvělé výkony a dneska musela Daniela předvést ještě lepší, aby ji porazila. Věřím, že Donna nebude na ten premiérový titul dlouho čekat... Daniela si tenhle turnaj opravdu vybojovala. Ve 3. kole proti Kiki byla dva míčky od prohry, ve čtvrtfinále s Francescou předvedla velký obrat a otáčet musela i semifinále proti Riske. Musím říct, že Danka hrála výborně a když se k tomu přidá ještě bojovnost, tak se musí výsledek zákonitě dostavit... Oběma finalistkám patří velká gratulace! :)
Reagovat
nouma
Daniela má už třetí den obrovské štěstí a dnes to jen potvrdila. Nevím osobně je mi Vekičové líto ale má vše teprve před sebou a netuším co ji svazovalo že nehrála víc uvolněně ale i tak musím Daniele pogratulovat i když se zkříženými prsty na nohou :D :D Vekič byla zdatnou soupeřkou jen ve vypjatých momentech to nedala ale nevadí na 16 let krásná práce a je vidět že tráva ji sedí takže hurá na další turnaj. Ale bylo to pěkné finále. Díky za pěkné dopoledne oběma.
Reagovat
Mayo
škoda Vekičovej...každopádne pribúda do môjho zoznamu obľúbených tenistiek :)
Reagovat
anajka
Výborne Daniela, zaslúžený titul, dobrý turnaj. Blahoželám a teraz niečo ukázať na Wimbledone.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist