Hantuchová vykročila za obhajobou loňského finále

10. 9. 2008, 15:58
Aktuality 6
Nejvýše nasazená tenistka Daniela Hantuchová ze Slovenska postoupila na turnaji na Bali do čtvrtfinále. Ve svém prvním zápasu dnes porazila 6-1 a 7-5 kvalifikantku Olgu Savčukovou z Ukrajiny.
Daniela Hantuchová

Jedenáctá hráčka světa Hantuchová se největšího úspěchu na Bali v kariéře dočkala loni, kdy ve finále podlehla Američance Davenportové. Letos jako turnajová jednička chce na indonéském ostrově dosáhnout na titul.

První krok k tomu udělala v souboji s Olgou Savčukovou, v němž od začátku dominovala. Prolomila hned první podání své soupeřky, Ukrajinka se trápila a úvodní set prohrála přešlapem při svém podání. V druhé sadě už 121. hráčka světa slovenské soupeřce vzdorovala, vedla dokonce 5-4, závěr ale nezvládla a prohrála ve dvou setech.

"Ve druhém setu se o třídu zlepšila," komentovala po svém vítězství zápas Hantuchová. "Mnohem agresivněji servírovala a bylo těžké jí podání vzít. Udělala jsem jednu chybu a hned mi prolomila servis. Brejk jsem jí ale okamžitě vrátila, to mě potěšilo. Bojovala jsem o každý bod. Byl to pro mě dobrý test, důležité míče jsem zvládla."

Na Bali má slovenská tenistka šanci obrátit k lepšímu sezonu, v níž se sice dostala do semifinále Australian Open, ale ve které si také kvůli únavové zlomenině paty musela dát před Wimbledonem dva měsíce pauzu. "Pořád se do toho dostávám," poznamenala Hantuchová ke své kondici. "Trénuji tak tvrdě, jak to jen jde. Chápu, že je to dlouhá cesta a pořád to ještě není stoprocentní. Musím vydržet, hodně trénovat a doufat, že budu brzy zpátky."

Úlohu papírové favoritky dnes potvrdila také pátá nasazená Italka Schiavoneová, která si rovněž ve dvou setech poradila s Akgul Amanmuradovou z Uzbekistánu.

Výsledky - Bali:
Dvouhra - 2. kolo:
Hantuchová (1-SR) - Savčuková (Ukr.) 6:1, 7:5, Schiavoneová (5-It.) - Amanmuradová (Uzb.) 6:3, 6:2, Domachowská (Pol.) - Craybasová (USA) 6:3, 6:7 (5:7), 6:4.

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
K obhajobě finále má ještě daleko (chci vidět, jak v téhle formě dá Penetku). Hantuch loni a Hantuch letos jsou docela jiné hráčky.
Reagovat
smazaný uživatel
K dekódování tohoto sdělení mi asi něco chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nema to zmysel rozoberat Hantuchovu.Nestoji za to.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, je to mrcha. Od slovenského čtenáře bych spíš s ohledem na její dobré výsledky (od r. 2002) čekal nějaký vděk.
Reagovat
smazaný uživatel
To je asi vsetko
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist