Harrison vyřadil Hewitta a vyzve Del Potra. Dolgopolov titul neobhájí

31. 7. 2013, 11:04
Aktuality 1
ATP WASHINGTON - Americký tenista Ryan Harrison ve Washingtonu vyřadil šampiona z roku 2004 Lleytona Hewitta a chystá se na dokonce dvojnásobného vítěze turnaje - nejvýše nasazeného Argentince Del Potra. Loňský titul neobhájí Ukrajinec Dolgopolov, který prohrál už čtvrté utkání v řadě.
Profily hráčů
Ryan Harrison

Ryan Harrison i Lleyton Hewitt si minulý týden v Atlantě zahráli semifinále, turnaj ve Washingtonu ale pro jednoho z nich musel skončit už v prvním kole. Trochu nečekaně ze soutěže vypadl bývalý nejlepší tenista světa a šampion Citi Open z roku 2004 Hewitt, který v premiérovém vzájemném souboji prohrál 3-6 5-7.

Jednadvacetiletý Harrison v zápase s o 11 let starším Australanem využil všechny tři brejkboly, sám pět ze šesti odvrátil a zaznamenal jubilejní 10. výhru v sezoně.

Ve druhém kole domácí tenista vyzve nasazenou jedničku Juana Martína Del Potra, se kterým loni na US Open prohrál 1-3 na sety. Argentinec se do metropole Spojených států vrací po čtyřech letech, své poslední dva starty v sezonách 2008 a 2009 proměnil v tituly. Naposledy hrál ve Wimbledonu, kde navzdory problémům s kolenem prohrál až po pětisetové bitvě v semifinále s Novakem Djokovičem.

Na vítěze duelu Del Potro - Harrison bude ve čtvrtek čekat souboj s Bernardem Tomicem. Čtrnáctý nasazený Australan si ve svém prvním zápase poradil hladce 6-1 6-3 s Belgičanem Davidem Goffinem.

Už v zápase druhého kola uspěl další Američan Sam Querrey, přestože proti Denisi Istominovi musel odvracet čtyři mečboly. První dva smazal za stavu 5-6 ve třetím setu při podání Uzbeka, další dva pak v dramatickém tie-breaku, který Querrey nakonec vyhrál 11-9.

"Bylo to hodně stresující," přiznal Querrey, který začal tiskovou konferenci vydatným zívnutím. "Bylo to náročné utkání na psychicku. Jsem moc rád, že jsem se dostal do dalšího kola," dodal loňský semifinalista, jenž v dalším zápase narazí na Bulhara Grigora Dimitrova.

Stoprocentní úspěšnost domácích tenistů v úterý podtrhli výhrami v prvním kole také Tim Smyczek, Jack Sock a Alex Kuznetsov. Nyní je ale čekají těžší soupeř: Smyczek vyzve loňského finalistu Tommyho Haase, Sock se utká s turnajovou dvojkou Keiem Nišikorim a Kuznetsova čeká krajan a čerstvý vítěz z Atlanty John Isner.

Obhájit titul ve Washingtonu nedokáže Alexander Dolgopolov. Devátý nasazený Ukrajinec potvrdil pokles formy porážkou 3-6 6-7 s Indem Somdevem Devvarmanem a prohrál tak už čtvrté utkání v řadě. Od pětisetové prohry ve třetím kole Wimbledonu s Davidem Ferrerem neuhrál set s Němcem Florianem Mayerem v Hamburku ani proti Slovinci Aljazu Bedenovi v Umagu.

"Jsem velmi šťastný. Alexander je velmi těžký soupeř, o tom není pochyb," radoval se až 129. hráč světa Devvarman. "Hrál jsem opravdu dobře. Na začátku mi soupeř daroval několika chybami brejk. Ve druhém setu sice bojoval, ale já dobře podával a to mě drželo ve hře," komentoval indický tenista, který letos teprve podruhé postoupil přes druhé kolo turnaje ATP.

To naopak Marcos Baghdatis ve Washingtonu ukončil pět měsíců dlouhé čekání na výhru. Kyperský tenista sice posledních 10 zápasů na turnajích ATP prohrál a Lukáše Lacka ani v jednom ze dvou vzájemných střetnutí nepřekonal, na třetí pokus už však slovenského soupeře zdolal. Baghdatis otočil nepříznivý vývoj utkání a zvítězil 6-7 6-2 6-4. O čtvrtfinále si může zahrát s druhým nasazeným Nišikorim, kterého vstup do turnaje teprve čeká.

Den po úspěšném startu ve dvouhře zahájil Radek Štěpánek ve Washingtonu výhrou i soutěž deblistů. V prvním společném utkání s Mardym Fishem vyhráli 4-6 7-5 11-9 nad dvojicí Ivan Dodig a Marcelo Melo, kterým se Štěpánek pomstil za nedávné vyřazení ze semifinále Wimbledonu.

- ATP 500 WASHINGTON -
(Spojené státy, tv. povrch, 1.295.790 dolarů)
úterní výsledky (30. 07. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Duckworth (Austr.) - Sugita (Jap.) 6-2 6-2
Smyczek (USA) - Žemlja (Slovin.) 6-1 6-7(8) 6-1
Tursunov (Rus.) - Levine (Kan.) 7-6(5) 7-5
Harrison (USA) - Hewitt (Austr.) 6-3 7-5
Kuznetsov (USA) - Bogomolov (Rus.) 3-6 6-4 6-3
Sock (USA) - Sijsling (Niz.) 6-4 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
Raonic (4-Kan.) - Groth (Austr.) 7-5 6-4
Querrey (6-USA) - Istomin (Uzb.) 4-6 6-3 7-6(9)
Devvarman (Indie) - Dolgopolov (9-Ukr.) 6-3 7-6(4)
Dimitrov (11-Bul.) - Malisse (Belg.) 7-6(4) 6-4
Tomic (14-Austr.) - Goffin (Belg.) 6-1 6-3
Matosevic (Austr.) - Davyděnko (15-Rus.) 6-4 7-5
Baghdatis (16-Kypr) - Lacko (SR) 6-7(2) 6-2 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Fish/Štěpánek (USA/ČR) - Dodig/Melo (4-Bul./Braz.) 4-6 7-5 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nějak se mi míhaj písmenka, čtu že Radek zahájil výhrou soutěž debi.ů.

Každopádně gratulka a pojď.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist