Heninová je v osmifinále, vyhrála 24. zápas na French Open v řadě

30. 5. 2010, 20:15
Aktuality 6
V Paříži asi nezažila úplně klidnou noc, o to sladší vítězství to ale pro Justine Heninovou bylo. Belgická tenistka dnes v Paříži dohrávala zápas třetího kola s Marií Šarapovovou, který byl včera přerušen za stavu 1-1 na sety, a po výhře 6-2 3-6 a 6-3 prodloužila svou neporazitelnost na pařížské antuce už na 24 zápasů za sebou.
Justine Heninová (© FFT)

Zápas mezi dvěma bývalými světovými jedničkami Justine Heninovou a Marií Šarapovovou byl rozehrán už v sobotu. K postupu vykročila lépe čtyřnásobná vítězka French Open Heninová, Ruska ale po prohraném prvním setu zabrala a vynutila si třetí sadu.

Ta už se kvůli tmě nehrála a obě tenistky tak dneska nastoupily za stavu 1-1 na sety. Lépe dnes do utkání vstoupila Šarapovová, když se rychle ujala vedení 2-0 a ve třetím gamu měla navíc čtyři brejkboly. Heninová ale zarputile odvracela jeden za druhým a nepříznivý vývoj ustála. Šarapovovou už nechala uhrát jediný game a zápas dovedla do vítězného konce.

"Pořád mám šanci vyhrát turnaj," řekla po zápase vítězka Roland Garros z let 2003 a 2005 až 2007, která poslední dva ročníky French Open nehrála. "Dám do toho všechno. Tohle byl opravdu dobrý test," dodala.

Sedmadvacetiletá Belgičanka, která se v lednu vrátila k tenisu po patnáctiměsíční pauze, se v osmifinále utká s Australankou Samanthou Stosurovou

S Roland Garros se naopak rozloučila druhá hráčka světa Venus Williamsová. Američanka nestačila na Naďu Petrovovou, které podlehla 4-6 a 3-6.

Pro ruskou tenistku to byla satisfakce za jejich dosavadní čtyři vzájemné zápasy, v nichž uhrála jediný set. Tentokrát dala Williamsové v úvodním setu jen dvě příležitosti k prolomení servisu, které světová dvojka nevyužila. Petrovová zaváhala až na začátku druhé sady, ale obrat v zápase nepřipustila. Williamsové znovu sebrala podání a další dva brejky jí po hodině a půl zajistily vítězství ve dvou setech.

"Neřekla bych, že hrála nějak superspeciálně, myslím, že prostě jen hrála trochu konzistentněji," uvedla Williamsová. "Podmínky tu nejsou úplně jednoduché, s tím deštěm a větrem."

Ruská tenistka si už v minulosti dvakrát zahrála v Paříži semifinále, naposledy ale prošla do čtvrtfinále před pěti lety. Její další soupeřkou je pátá nasazená krajanka Jelena Dementěvová, která jedinou nenasazenou hráčku, která dnes zasáhla do hry, Chanelle Scheepersovou porazila 6-1 6-3.

V soutěži juniorek se dnes nedařilo českým sestrám Plíškovým. Už v prvním kole vypadla druhá nasazená Karolína Plíšková, když prohrála 3-6 a 1-6 s Francouzkou Morgane Ponsovou. Osmnáctiletá Češka tak nenaváže na lednový triumf z Australian Open.

Krátce po ní se s turnajem rozloučila také její sestra Kristýna, která i přes slibný začátek podlehla 6-7 a 2-6 Dance Koviničové z Černé Hory.

 

Výsledky - French Open - ženy:

Dvouhra - 3. kolo:
Heninová (22-Belg.) - Šarapovová (12-Rus.) 6:2, 3:6, 6:3.

Dvouhra - 4. kolo:
Petrovová (19-Rus.) - V. Williamsová (2-USA) 6:4, 6:3, Wozniacká (3-Dán.) - Pennettaová (14-It.) 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:2, Dementěvová (5-Rus.) - Scheepersová (JAR) 6:1, 6:3, Schiavoneová (17-It.) - Kirilenková (30-Rus.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - 3. kolo:
S. Williamsová/V. Williamsová (1-USA) - Hlaváčková/Hradecká (16-ČR) 6:1, 6:2, Peschkeová/Srebotniková (12-ČR/Slovin.) - Blacková/Vesninová (6-Zimb./Rus.) 7:6 (7:5), 6:1, Huberová/Medinaová (3-USA/Šp.) - Benešová/Zahlavová-Strýcová (13-ČR) 7:5, 2:6, 6:4.

Juniorky:
Dvouhra - 1. kolo:

Ponsová (Fr.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 6:3, 6:1, Koviničová (Č. Hora) - Kristýna Plíšková (8-ČR) 7:6 (7:4), 6:2.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je to strasna skoda, Justine nemam rad, i kdyz je to bezesporu jedna z nejlepsich tenistek na okruhu, ne-li nejlepsi. Proste ta ujecena kocicka z ruska ji mela na lopate, a jak pise PetanEk jeden brejk tak verim, ze to dotahla do viteznyho konce:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Maria proměnila jeden ze 4 brejků za stavu 2:0, 0:40 mohlo by to dopadnout uplně jinak a Henin se rozloučit s RG a Maria mohla myslet na zopakování loňského ČF se Serenou na kterou by taky mohla vyzrát! Věřil jsem, že pokud by porazila Henin mohla si dokonce do své sbírky přidat poslední trofej z Grandslamů,bohůžel to nevyšlo, i díky špatnému losu, který na ní bohůžel takhle padl. Uvidíme jak se jí bude vést ve Wimbledonu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ať se ty hráčky už bodově zařadí, ať se toto neděje. Docela jsem se těšil na návrat Henin, ale přiznávám se, že se mi docela rychle přejedla, navíc neuvěřitelně zmužněla v posledních měsících, vůbec nevim, co si mám o tom myslet nebo jestli se to zdá jenom mně?
Fandil jsem Maruš, jako vždy, mrzí mě to.
Reagovat
smazaný uživatel
Njn.. nejhorší je, že se s tím nic nedělá.. Doufám, že Wimbledon bude osudový a Maria se vrátí zpět do TOP10! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bolo by treba aby sa ten zensky tenis tiez dako urovnal rankingovo. Do top 10 by mali ist Clijsters, Henin, Sharapova aby potom nebolo take divoke losovanie ako teraz na RG. Wimbledon verim ze bude zaujimavy i ked neviem si predstavit ze by to nevyhrala jedna z Williamsiek. Ale Sharapova, ci Petrova momentalne hraju dobre a maju dobry servis tak uvidime. Neviem ako Stosur-viem ze tusiim vyhrala Wimbledon v 4hre cize asi aj ona ma sance ist daleko na Wimbledone.
Reagovat
Matti
kdysi jsem měl Henin rád. Ale teď ji nesnáším, jak po každé výměně hledá pohledem trenéra a domáhá se pomoci. Připadá mi jak malá holka co neví co má dělat a hrát. Dnes ji Maria přehrávala.škoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist