Henman Murraymu: Útoč!

2. 7. 2008, 10:01
Aktuality 5
Tim Henman měl být hráčem, který pro Británii po desítkách let půstu konečně získá mužský wimbledonský titul. Zklamal, a úděl největší ostrovní naděje teď leží na Andym Murraym, který je letos už ve čtvrtfinále. V něm ho čeká Rafael Nadal, proti kterému poradil Tim Henman svému nástupci jednoduchý recept: útočit, účtočit, útočit.
Andy Murray

Henman sice ve Wimbledonu nikdy nezvítězil, ale zkušeností z něj má na rozdávání. Čtyřikrát tu byl v semifinále a moc dobře ví, co to obnáší, hrát v Londýně před domácími fanoušky tak blízko úspěchu. Murrayho teď sice čeká druhý nejlepší hráč světa, podle Henmana ale jeho krajan může uspět.

"Má šanci, samozřejmě, že má. Ale klíčem k úspěchu musí být servis. Musí hrát agresivně získat z něj co nejvíc bodů," tvrdí bývalý tenista, který letos komentuje zápasy pro BBC. "A musí si dát taky pozor na to, aby nehrál moc defenzivně při Nadalově podání. Jestli míče bude jen tak vracet doprostřed kurtu, pak ho Nadal se svým forhendem bude ničit."

Henmanovu důvěru v Murrayho určitě zvýšil zápas proti Gasquetovi. Andy Murray v něm prohrával 0-2 na sety a Francouz za stavu 5-4 ve třetí sadě podával na vítězství, mladý Skot ale ještě dokázal utkání otočit a zvítězit. "Jeho řeč těla, jeho přístup k zápasu, to byl klíč k úspěchu, protože vydržel bojovat celou tu dobu," chválí Henman britského čtvrtfinalistu. "Největším plusem ale bylo jeho chování, vydržel se soustředit a makat."

Sám Murray ale dobře ví, jak proti Španělovi hrát: nejvíc se prý poučil s pětisetové porážky na loňském Australian Open. "Na trávě je rozhodně lepší, než v minulých letech. I já ale hraju o něco líp, bude to úplně jiný zápas, než před rokem a půl. Musím dobře servírovat, být agresivní, nedat mu šanci udávat tempo ve výměnách. To je můj herní plán proti němu."

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rafa ti ukáže jak se má tenis hrát a nestrati ani set,,,muj tip 7-5 6-3 6-4
Reagovat
smazaný uživatel
jsou milé, hezké, možná i zajímavé, ale takové rady dostane Murray od každého kdo trochu tenis sleduje. Nebo čekáte, ..čekej, buď vzadu, drž se lajny, nepodávej moc prudce... Článek o ničem. Henmanovy řeči o ničem. Mějte se lidi!!
Reagovat
Tenista
Taky doufám,že mu Rafael ukáže jak se hraje tenis!!!,ty jeho gesta sou hrozne!!!Machr jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš gesta Rafy? Rafa je veliký favorit, ale budu fandit Andymu
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ti ukáže,jak se hraje tenis!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist