Henman odstartoval mezi veterány vítězně, čeká ho Ivaniševič

1. 12. 2010, 14:53
Aktuality 2
Někdejší čtvrtý hráč světa Tim Henman vyhrál svůj premiérový zápas na okruhu veteránů. V Londýně porazil Maročana El Aynaouiho dvakrát 6-4 a v dalším utkání ho v odvetě za Wimbledon 2001 čeká Goran Ivaniševič.
Profily hráčů
Tim Henman

Brit Tim Henman si svoji premiéru mezi veterány odbyl v londýnské Royal Albert Hall, kde ho čekal o tři roky starší Younes El Aynaoui z Maroka. Toho Henman dobře zná z dob své profesionální kariéry, během níž Maročana čtyřikrát porazil, a vyzrál na něj i popáté. Po vyhrané úvodní sadě sice bývalý čtvrtý hráč světa prohrával 1-4, před domácími fanoušky ale vyhrál dalších pět gamů a zvítězil 6-4 6-4.

"Byl to dobrý začátek," pochvaloval si Henman. "Řekl bych, že to byl docela dobrý tenis, což mě mile překvapilo. Netušil jsem, co od toho čekat, protože od té doby, co jsem soutěžil, už uplynulo hodně času."

Zatímco na El Aynaouiho má Henman samé příjemné vzpomínky, v dalším utkání ho čeká soupeř, který mu překazil jeho životní sen. Britský tenista se čtyřikrát probojoval do semifinále Wimbledonu, ale nikdy dál. V roce 2001 byl blízko finále, když v boji o něj vedl 2:1 na sety právě nad Ivaniševičem. Památný zápas, který se podobně jako ten letošní mezi Johnem Isnerem a Nicolasem Mahutem natáhl na tři dny, pro sebe mohl získat ve čtvrté sadě, tu ale vyhrál v těsném tie-breaku Chorvat, který získal také rozhodující set a v následném finále v podobně dramatickém souboji porazil i Patricka Raftera.

"S tím, jak tu Goran podává, to bude těžký zápas, bez ohledu na to, jak dobře hraju," předvídá Henman, pro něhož je to první zápas s Ivaniševičem po devíti letech. "Kdysi mě ale bavilo Goranův servis vracet a myslím, že teď mě to čeká znovu, takže to bude zábava," dodal.


Wimbledonský zápas mezi Henmanem a Ivaniševičem, za pozornost stojí například výměna v čase 4:44:
 

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tim byl vždy můj oblíbený hráč a dodnes nemůžu strávit ty obrázky z Wimbledonu 2001, kdy všichni kromě Britů fandili Goranovi a Tim ho měl přitom už skoro na lopatě... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem tehdy taky strašně přál Goranovi, byl to krásný zápas, Tima mi bylo ale líto, byl to taky velký sympaťák.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist