Herbert s Mahutem a Murray s Peersem jsou letos podruhé ve finále

10. 9. 2015, 20:51
Aktuality 1
Deblové finále mužů si na letošním US Open zahrají francouzští finalisté letošního Australian Open Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut a finalisté Wimbledonu Brit Jamie Murray s Australanem Johnem Peersem. Celé kvarteto bude usilovat o první grandslamový titul ze čtyřhry mužů.
Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert

Čtyřiadvacetiletý Francouz Pierre-Hugues Herbert s o devět let starším krajanem Nicolasem Mahutem si na začátku sezony zahráli překvapivě ve finále Australian Open a nyní úspěch minimálně vyrovnají i na US Open.

V semifinále porazili 7-5 6-2 britsko-švédský pár Dominic Inglot a Robert Lindstedt a zajistili si možnost vybojovat premiérové grandslamové tituly. Třitřicetiletý Mahut si zahrál také finále předloni na French Open, ale ani tehdy s Michaelem Llodrou první trofej nevybojoval.

Jejich finálovými soupeři budou v sobotu Brit Jamie Murray a Australan John Peers, které porazili letos na trávě v Hertogenboschi. Britsko-australský tandem v dnešním druhém semifinále zdolal po odvrácení mečbolu 6-4 6-7 7-6 domácí pár Steve Johnson a Sam Querrey.

Také Murray s Peersem si první grandslamové finále ve čtyřhře mužů zahráli teprve v této sezoně. Ani oni ale ve Wimbledonu neuspěli. Pouze devětadvacetiletý Murray, staršší bratr Andyho, už má na kontě jeden grandslamový triumf. V roce 2007 vyhrál se Srbkou Jelenou Jankovičovou smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu.

Oba páry mají velkou šanci kvalifikovat se na letošní Turnaj mistrů do Londýna. Murray s Peersem byli před US Open na 5. místě, francouzká dvojice držela první nepostupovou pozici, ale po turnaji se posune minimálně na šesté místo.

• US OPEN 2015 •
USA / New York, tv. povrch, 19.852.700 dolarů
čtvrteční výsledky mužů (10. 09. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Herbert/Mahut (12-Fr.) - Inglot/Lindstedt (Brit./Švéd.) 7-5 6-2
J. Murray/Peers (8-Brit./Austr.) - Johnson/Querrey (USA) 6-4 6-7(2) 7-6(7)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
nik vám, chlapci, negratuluje, tak aspoň ja. Herbert/Mahu ma prekvapili, nech sa vám darí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist