Herbert s Mahutem ve Wimbledonu získali druhý grandslamový titul

9. 7. 2016, 19:33
Aktuality 8
Francouz Pierre-Hugues Herbert s o devět let starším krajanem Nicolasem Mahutem potvrdili v All England Clubu roli nasazených jedniček a vybojovali svůj druhý grandslamový titul. Ve finále přehráli krajany Juliena Benneteaua a Edouarda Rogera-Vasselina 6-4 7-6 6-3.
Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert

Pierre-Hugues Herbert s krajanem Nicolasem Mahutem dál pokračují v letošní spanilé jízdě. V Melbourne sice letos prohráli už ve druhém kole a na Roland Garros o kolo později, nezdary na grandslamech ale napravili na jiných turnajích - ovládli prestižní podniky v Indian Wells a Miami, uspěli na antuce v Monte Carlu a před Wimbledonem vyhráli i v londýnském Queen's Clubu.

Ve slavném All England Clubu pak druhý a třetí hráč světa, kteří na grandslamu poprvé uspěli vloni v New Yorku, potvrdili roli nasazených jedniček a dobrou formu a dokráčeli až do finále, v němž dnes narazili na krajany Juliena Benneteaua a Edouarda Rogera-Vasselina, které přehráli bez ztráty setu 6-4 7-6 6-3 a získali tak svůj druhý společný grandslamový titul.

Wimbledonský triumf vynese oba Francouze, kteří pravděpodobně nastoupí i ve čtvrtfinále Davisova poháru proti českým tenistům, do čela světového žebříčku. Mahut se po měsíci vrátí na místo jedničky, Herbert se poprvé v kariéře posune na druhou příčku.

Čtyřiatřicetiletý Mahut se už v minulosti zapsal do historie All England Clubu i ve dvouhře. V roce 2010 sehrál s Američanem Johnem Isnerem nejdelší zápas všech dob. Na kurtu strávili během tří dnů celkem jedenáct hodin a pět minut. Mahut nakonec v pátém setu prohrál 68:70.

• WIMBLEDON 2016 •
Velká Británe, tráva, 13.163.000 liber
sobotní výsledky mužů (09. 07. 2016)
• Čtyřhra - finále •
Herbert, Mahut (1-Fra.) - Benneteau, Roger-Vasselin (Fra) 6-4 7-6(1) 6-3

Komentáře

8
Přidat komentář
svetova.dvojka
Travaři jako víno, se divím že se v singlu nedostali daleko, hlavně že v s semifinále byl Berdych... a tihle excelentní trávaři utřeli nos.
Reagovat
PetaM
No, Mahut porazil Herberta. A Querrey porazil Mahuta ... Asi tolik k tomu, jak utřeli nos.
Reagovat
Herbert_Hoover
Zajímalo by mě kdo a kolik ti platí za to, že tu ze sebe děláš nadpozemského giga cocota :)
Reagovat
sprchon
To je jeho vlastní vůle, je to jeho přirozenost. ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Pro mě osobně velké zklamání tohlencto finále. Od dvou brejkbolů v řadě Vazelíny s Benetkou v prvním setu se osud zápasu přiklonil na jednu misku vah...od té chvíle byli Julien s Rožérem značně rezervní, až sparingem :) big pointy pro jednu stranu...no ale na třísetová finále Wimbledonu jsme za poslední roky tak nějak zvyklí ne? :) Nostalgicky vzpomínám na finále Wimblasu 2012 a legendární pár Marray/Nilsen, který vyštípal favority v magických pětiseťácích :)
Reagovat
kada.tom
Velká gratulace, jsem rád, že jedni z mých favoritů vyhráli :-)
Reagovat
Lunej..
Moc to Mikulášovi přeju, hraje starý tenis a i když už v singlu není top, tak aspoň svůj um zúročí v deblu. :)
Reagovat
sprchon
Náhodou na tý trávě mu to teď šlo i v singlu. Stejně tak Herbertovi. Věřil jsem jim, taky jim to preju. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist