Herbert v Marseille vyřadil dvojnásobného obhájce titulu Tsitsipase

12. 3. 2021, 23:08
Aktuality 2
ATP MARSEILLE - Pierre-Hugues Herbert vyhrál se Stefanosem Tsitsipasem i druhý vzájemný duel. Dnes na domácím halovém turnaji v Marseille zdolal dvojnásobného obhájce titulu 6-7 6-4 6-2, připsal si nejcennější skalp a poprvé od června 2019 postoupil do semifinále. V něm nechybí nejvýše nasazený Rus Daniil Medveděv, který si poradil s italským mladíkem Jannikem Sinnerem a pokračuje bez ztráty setu i servisu.
P.-H. Herbert a S. Tsitsipas

Řecký tenista Stefanos Tsitsipas potřetí za sebou halový turnaj ATP 250 v Marseille nevyhraje. Druhý nasazený hráč ve čtvrtfinále nestačil na domácího Pierrea-Huguese Herberta, kterému podlehl 7-6 4-6 2-6.

Herbert, který je ve světovém žebříčku na 93. místě, si v 29 letech připsal první vítězství nad hráčem Top 5 v kariéře. Světovou pětku Tsitsipase zdolal i v druhém vzájemném zápase.

Semifinále dvouhry na turnaji ATP si čtyřnásobný grandslamový šampion ve čtyřhře zahraje poprvé od června 2019, kdy v souboji o postup do finále v Halle podlehl Švýcarovi Rogeru Federerovi.

O finále si Herbert zahraje s krajanem Ugem Humbertem (h2h 0-2). Čtvrtý nasazený Humbert ve večerním čtvrtfinále zdolal 4-6 7-5 7-6 dalšího Francouze Arthura Rinderknecha, přestože soupeř podával na vítězství a měl mečbol.

Daniil Medveděv v Marseille vyhrál i svůj druhý zápas po výsledku 6-2 6-4 a bez ztráty podání. Po Gerasimovovi si dnes poradil s italským mladíkem Jannikem Sinnerem, kterého v Marseille porazil i loni.

V semifinále se nejvýše nasazený Rus, který se v pondělí stane poprvé světovou dvojkou, utká poprvé s Matthewem Ebdenem. Australan dnes zabránil ruskému semifinále, když vyřadil po setech 4-6 6-4 6-2 třetího nasazeného Karena Chačanova.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala , 409.765 eur
páteční výsledky (12. 03. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Medveděv (1-Rus.) - Sinner (5-It.) 6-2 6-4
Herbert (Fr.) - Tsitsipas (2-Řec.) 6-7(6) 6-4 6-2
Ebden (Austr.) - Chačanov (3-Rus.) 4-6 6-4 6-2
Humbert (4-Fr.) - Rinderknech (Fr.) 4-6 7-5 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
šel od druhého setu s výkonem dolů. Bezradnost, prostě nevěděl, co hrát. To není poprvé. Měl by se nad tím zamyslet a jestli to nevidí ani trenér, tak ho asi zavčasu vyměnit... Nevyužitý potenciál.
Reagovat
Nola
hra prilis vela turnajov.... nasleduje presun do Mexika, casovy posun k tomu, tento turnaj hral uplne zbytocne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist