Hernych po roce vyhrál na turnaji ATP

16. 7. 2012, 16:12
Aktuality 6
Týden po Ivo Minářovi a Janu Hájkovi se prvního letošního vítězství na okruhu ATP dočkal také Jan Hernych. Český kvalifikant dnes v Gstaadu porazil Itala Violu 6-3 2-6 a 6-3 a ukončil tak déle než rok trvající čekání na výhru na velkém turnaji.
Jan Hernych

Jan Hernych, který se v Gstaadu dostal do hlavní soutěže přes tři zápasy v kvalifikaci, vstoupil do utkání s Matteo Violou výborně. Svého soupeře přehrával a díky dvěma brejkům se dostal do rychlého vedení 3-0. Ital sice ztrátu snížil, obrátit nepříznivý vývoj setu už ale nedokázal.

Kvalifikant Viola se chytil až ve druhé sadě, v jejímž úvodu vyhrál Hernychovo podání čistou hrou, od stavu 3-2 získal tři gamy v řadě a vynutil si tak třetí set. I v něm odstartoval lépe italský hráč, ale poté přišly Hernychovy chvíle: ztracené podání si vzal zpět, po dalším brejku se dostal do vedení 4-1 a další drama už nepřipustil.

Výhra 6-3 2-6 6-3 znamená pro Hernycha první vítězství na okruhu ATP od loňského června, kdy v německém Halle porazil Ukrajince Stachovského. O postup do třetího kola se český tenista popere s Henrim Laaksonenem, nebo sedmým nasazeným Santiagem Giraldem. Kolumbijský tenista však ještě dnes hrál finále - neúspěšně - na domácím challengeru v Bógotě a jeho start ve Švýcarsku je nejistý.

Už šestý zápas v řadě prohrál Bernard Tomic. Devatenáctiletý Australan dnes ve Gstaadu podlehl 0-6 4-6 Francouzi Benoitu Pairemu a na výhru čeká už téměř dva měsíce.

Výsledky - Gstaad (antuka, dotace 385.425 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Hernych (ČR) - Viola (It.) 6:3, 2:6, 6:3, Paire (Fr.) - Tomic (8-Austr.) 6:0, 6:4. Fischer (Rak.) - Ehrat (Švýc.) 6:2, 6:4, Mathieu (Fr.) - Andrejev (Rus.) 6:3, 7:6 (7:4)
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak gratulace honzovy a dnes mi to skvěle vyšlo sázky 4 ze 4 :) kurz 9 tk dobrý:-)
Reagovat
Fandina
tak dvojnásobná gratulace ... a Honzo zase pojď pojď pojď
Reagovat
misoSK
tak Giraldov start nevidim velmi realne, kedze len dnes dohrava Bogotu, Hernych tak moze mysliet aj na stvrtfinale
Reagovat
tommr
to opravdu nevypadá, že by to moh Giraldo stihnout a i kdyby se mu to povedlo, tak jeho výkon asi nebude stát za nic. Pro Hernycha je to obrovská šance na postup do čtvrtfinále a zisk cennejch bodů do žebříčku. Po tý sérii nepříjemných zranění by si trochu štěstí zasloužil ... :)
Reagovat
misoSK
v pripade odhlasenia Giralda sa tam ako LL ponukaju Dustov, Gremelmayr, Alves, Sousa, najma cez Joao Sousu by to mohlo byt velmi obtiazne, idealny by bol Dustov
Reagovat
tommr
nebo Gremelmayr, kterýho už Hernych v kvalifikaci dokázal porazit ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist