Hernych s Rosolem vypadli ve Vídni hned v úvodu

26. 10. 2009, 15:52
Aktuality 4
Účinkování Jana Hernycha a Lukáše Rosola ve Vídni skončilo hned první den turnaje. Hernych prohrál s Rumunem Victorem Crivoiem dvakrát 3-6, Rosol bojoval s Američanem Odesnikem přes dvě hodiny, než soupeři podlehl 2-6 7-5 6-7.
Jan Hernych

Třicetiletý Jan Hernych nedokázal v utkání těžit z dobré úspěšnosti prvního servisu. Přestože mu první podání vycházelo ze 75 procent, pouze polovinu svých servisů proměnil v získaný bod. Celkem tak čtyřikrát přišel o svůj servis, zatímco Victoru Crivoiovi sebral podání jen jednou. A to přesto, že jeho rumunský soupeř měl mnohem horší úspěšnost.

Často chybující Hernych se nezlepšil ani ve druhém setu a dva neproměněné brejkboly v jeho závěru znamenaly, že za pouhých 69 minut postoupil Crivoi. Českému reprezentantovi se tak úvodní zápas stal osudným potřetí z posledních čtyř turnajů.

Blíže k postupu byl dnes ve Vídni kvalifikant Lukáš Rosol. I on sice v souboji s Waynem Odesnikem ze Spojených států prohrál poměrně hladce první set, zbraně ale nesložil a o postup se porval.

Ve druhé sadě našel Rosol konečně recept na soupeřův servis, který mu dvakrát prorazil, a vynutil si třetí set. V něm si oba tenisté dokázali udržet podání až do stavu 5-5, kdy Odesnik udeřil a mohl zápas dotáhnout do konce. To se mu ale nepodařilo: český soupeř mu potřetí v zápase sebral podání a utkání se tak muselo rozhodnout v tie-breaku. V něm se Rosol ujal vedení 4-2, jenže ho nedokázal využít. Minibreak rychle ztratil, pak ještě za stavu 5:6 dokázal servisem odvrátit mečbol, o dva míče později už ale Odesnik nezaváhal a po 140 minutách zvítězil.

Kromě obou vypadnuvších tenistů se ve Vídni představí ještě druhý nasazený Radek Štěpánek a Jan Hájek.

Výsledky - Vídeň (tvrdý povrch, dotace 574.750 eur):
Crivoi (Rum.) - Hernych (ČR) 6:3, 6:3, Rosol (ČR) 6:2, 5:7, 7:6(6), Almagro (5-Šp.) - Luczak (Aus.) 5:7, 7:6(3), 6:1 Brands (Něm.) - Kendrick (USA) 7:6 (7:5), 7:5.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
marsmalak
z výsledků Vám pravděpodobně vypadl u Rosola soupeř. ;-)
Reagovat
letityfanousek
Tak tohle je nějaký divný, jedním slovem ostuda, Crivoi v hale je neuvěřitelně slabý, naproti tomu Hernych je v hale jako doma, divný divný, skoro bych řekl, že prodaný zápas. Jene tvůj morální profil se po dnešku dost zhoršil
Reagovat
weak
jasne prodany zapas, neni o cem... :DDDD

HERNYCH mel zraneny loket, nekolik tydnu vubec nehral, netrenoval a ted se pomalu vraci...
Reagovat
letityfanousek
ok, pomalu vrací.., a minulý týden málem porazil Monaka, což je hráč i v hale o 2 třídy lepší než Crivoi. Tenis je pěkný sport plný překvapení
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist