Hernych si o čtvrtfinále zahraje s Djokovičem

18. 2. 2009, 22:51
Aktuality 0
ATP MARSEILLE - Jana Hernycha čeká ve druhém kole turnaje v Marseille duel s tenistou zvučného jména. Český tenista si zahraje se světovou trojkou Djokovičem, který v prvním zápase po Australian Open postoupil přes domácího Chardyho.
Novak Djokovič

Novak Djokovič na letošním Australian Open vzdal ve čtvrtfinále Roddickovi a vběhem dalších třech týdnů odpočíval a trénoval. Dnes v prvním utkání po pauze porazil Francouze Jeremy Chardyho a zahraje si s českým tenistou Hernychem.

Srb v utkání jedinou hrozbu ztráty servisu odvrátil a k postupu si pomohl také 11 esy.

Naopak jiný Francouz Jo-Wilfried Tsonga si poradil s Kazachem Goljubovem a potvrdil roli turnajové čtyřky. Ve druhém kole změří síly s Italem Bolellim.

Také v dalších zápasech se na kurtu objevili domácí tenisté. Zatímco favorit Michael Llodra s Jihoafričanem De Voestem nezaváhal, třetí nasazený Gael Monfils podlehl krajanu Mathieuovi.

Marc Gicquel, který měl před týdnem potíže s třísly, dnes podlehl Georgi Bastlovi. Ten se do hlavní soutěže dostal až za zraněného Gasqueta.

Na čtvrtfinálovou účast čekal ruský tenista Michail Južnyj půl roku, teď si ho zahraje podruhé v řadě. Mezi nejlepších osm se ve Francii dostal po výhře nad Italem Seppim.

Tenisté hrají na halovém klání v Marseille o podíly z částky 576.000 eur.

Výsledky - Marseillle (dotace 576.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Chardy (Fr.) 7-6(4) 6-4
Mathieu (Fr.) - Monfils (3-Fr.) 4-6 6-4 7-5
Tsonga (4-Fr.) - Goljubov (Kaz.) 7-6(5) 6-2
Llodra (Fr.) - De Voest (JAR) 7-6(2) 6-1
Bastl (Švýc.) - Gicquel (Fr.) 6-4 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
F. Lopez (8-Šp.) - Tursunov (Rus.) 7-6(4) 7-6(1)
Južnyj (Rus.) - Seppi (It.) 7-6(2) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist