Hernych si po roce zahraje o semifinále

19. 6. 2013, 14:29
Aktuality 13
Na místě svého největšího dosavadního úspěchu se Jan Hernych dočkal nejlepšího výsledku také v letošní sezoně. V Hertogenboschi, kde před sedmi lety došel do finále, dnes český tenista porazil favorizovaného Francouze Llodru a téměř po roce si na turnaji ATP zahraje o postup mezi nejlepší čtyři.
Profily hráčů
Jan Hernych

Dnešní osmifinálový duel v Hertogenboschi proti sobě svedl dva tenisty, kteří mají na tento turnaj dobré vzpomínky. Jan Hernych si zde v roce 2007 zahrál své jediné finále na okruhu ATP a Michael Llodra v Nizozemsku dokonce vybojoval jeden ze svých pěti titulů. O to, že šestý triumf Francouz tento týden do své sbírky nepřidá, se postaral Hernych v třísetové bitvě.

V jeho úvodu se český tenista mohl radovat z rychlého vedení, jenže jeho soupeř odvrátil čtyři brejkboly, což byl na několik desítek minut jediný dramatický moment utkání. Po zbytek setu si totiž oba hráči bez problémů kontrolovali svá podání, a tak sada dospěla do zkrácené hry. V ní Hernych ještě odvrátil dva setboly, při třetím už ale Llodra nezaváhal a set vyhrál 7-6.

Do ještě horší situace se český tenista dostal, když vzápětí poprvé v zápase přišel o servis a za stavu 1-3 odvracel další brejkbol. Hernych ale nebezpečí zažehnal a od té chvíle začal Llodru přehrávat. Hned v dalším gamu poprvé prolomil francouzskému tenistovi servis, za stavu 5-4 se pak dostal ke třem setbolům v řadě a druhý z nich využil.

Rozhodující sada byla podobně jako ta první dlouho bez dramatických momentů a už se zdálo, že se bude opět rozhodovat v tie-breaku, ale Hernych další zkrácenou hru nepřipustil. Za stavu 6-5 se momentálně až 228. tenista světa dostal při servisu svého soupeře ke dvěma mečbolům; první z nich Llodra odvrátil, při druhém ale Hernych zahrál výborný křižný prohoz z bekhendu a po více než dvou hodinách se radoval z výhry 6-7 6-4 7-5.

Hernych na trávě vyhrál už devátý z deseti letošních zápasů. O semifinále si zahraje se Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem, který dnes ve dvou setech porazil Němce Daniela Brandse.

Výsledky - Hertogenbosch - muži (tráva, dotace 410.200 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Hernych (ČR) - Llodra (Fr.) 6:7 (5:7), 6:4, 7:5, García-López (Šp.) - Brands (Něm. ) 7:6 (9:7), 6:2, Donskoj (Rus.) - Haase (Niz.) 6:4, 7:5, Mahut (Fr.) - Kuzněcov (Rus.) 6:2, 6:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
pepin
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=589162317772116&set=a.250000751688276.60469.247405601947791&type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Pojď, Honzo. Super.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak správně?
Reagovat
smazaný uživatel
no, chybí ti tam víc fandiny bigotnosti a fanatismu
Reagovat
smazaný uživatel
Co to meleš? Můj názor.
Reagovat
gigin
Jestli uděláš Honzovi webovky, tak jsi charakter a opravdový fanda. Nepomlouváš, nekritizuješ. Sorry, ale můj názor.
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Jedni konají a druzí kecají, kritizují, pomlouvají. Kdo je podle tebe lepší. Ten kdo něco dělá, nebo ten kdo kybicuje? Podle mě to první a akci musí fandit každý fanoušek. Pojď pojď pojď! Držím palce!
Reagovat
Fandina
janekda ... jasňačka, jasně, že můj názor, ještě tak, aby to byl tvůj ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
jak se říká, jsme na jedné lodi.
jojo. Pojď, pojď, pojď
Reagovat
Fandina
Jasně jsme na jedné lodi jménem Tenisportál a plujeme internetovými vodami.
Reagovat
Fandina
castorpollux ... nemáš ani ponětí, co všechno by tam muselo být, aby se mi to vyrovnalo.
Reagovat
Fandina
hezký úspěch a postup. Tak držím palce a jen tak dál. Honzo pojď!
Reagovat
Jiri
Gratulace! Vyradil solidniho soupere. Kazdy takovy dilci uspech je pro ceskeho fanouska prijemnou zpravou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist