Hernych svedl s Djokovičem třísetovou bitvu

25. 2. 2009, 21:26
Aktuality 2
ATP DUBAJ - Český tenista Jan Hernych vypadl z turnaje v Dubaji ve druhém kole, za výkon proti Djokovičovi se však stydět nemusí. Český tenista svedl se světovou trojkou vyrovnanou třísetovou bitvu, v koncovce však uspěl favorit ze Srbska.
Jan Hernych

Devětadvacetiletý Jan Hernych už na konci loňské sezony prokazoval vzestup formy na challengerech a letos trápí favority na okruhu ATP. V Záhřebu ho dělil jediný míček od finále, v Marseille pozlobil Djokoviče. Tento týden v Dubaji si připsal skalp Rusa Južného a dnes narazil znovu na třetího hráče světa Novaka Djokoviče. Naopak jednadvacetiletý Srb zůstává za očekáváním a od loňského triumfu v Šanghaji stále čeká alespoň na finálovou účast.

Také v dnešním utkání Djokovič často chyboval. Musel odvracet řadu brejkbolů a po celý zápas se nemohl dostat do rytmu. První set ještě v závěru získal na svou stranu, ale ve druhém nevyužil dvě možnosti k prolomení soupeřova servisu a po chvíli sám své podání prohrál. Hernych se o svůj servis mohl opřít a nečekaně vyrovnal na 1-1. V rozhodujícím dějství se pražský rodák dostal dokonce do brejku, ale nepotvrdil ho a nakonec favoritovi ze Srbska podlehl.

Hernych za účast ve druhém kole získá šek na dvacet tisíc dolarů. Djokoviče v dalším utkání čeká vítěz dvou letošních turnajů Marin Cilič. Chorvat dnes ve třech setech zdolal Juliena Benetteaua.

Postoupili také další nasazení favorité. Jednadvacetiletý Brit Andy Murray v utkání s Francouzem Arnaudem Clementem neztratil ani jednou svůj servis a vyhrál hladce 6-2 6-3. Letošní bilanci si tak upravil už na 15 výher a pouze jednu porážku.

O postup do semifinále si zahraje s dalším talentovaným tenistou Richardem Gasquetem, který se však v posledních měsících trápí. I dnes udolal Itala Simone Bolelliho až v tie-breaku třetí sady.

V prvním kole se třetí nasazený Gilles Simon ve třech setech zapotil s téměř neznámým Kuvajťanem Gharíbem, Rusa Gabašviliho však dnes smetl snadno 6-2 6-1.

Na lepší časy se zřejmě blýská bývalé světové čtyřce Davidu Ferrerovi. Španělský tenista se po kurtu znovu skvěle pohybuje a dnes neměl příliš starostí s Němcem Philippem Kohlschreiberem. Turnajová čtyřka se ve čtvrtfinále utká s šestým nasazeným Igorem Andrejevem, který bude o postup mezi nejlepší čtyři letos bojovat poprvé. Stejně jako sedmatřicetiletý veterán Fabrice Santoro.

- ATP 500 DUBAJ (Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.223.000 dolarů) -
středeční výsledky

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Hernych (ČR) 6-3 3-6 6-4
A. Murray (2-Brit) - Clement 6-2 6-3
Simon (3-Fr.) - Gabašvili (Rus.) 6-1 6-2
Ferrer (4-Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-4 6-2
Čilič (5-Chorv.) - Benneteau (Fr.) 6-3 4-6 7-5
Andrejev (6-Rus.) - Tursunov (Rus.) 5-7 6-4 6-3
Gasquet (Fr.) - Bolelli (It.) 6-7(4) 6-3 7-6(5)
Santoro (Fr.) - Chiudinelli (Švýc.) 3-6 6-1 7-6(1)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
ty vole jak to deláš hernych v devatadvaceti takhle válet! dej mi nejaký tip, jak to mám udelat.
Reagovat
smazaný uživatel
To by ses měl ptát spíše štěpánka, ale škoda že nepostoupil kdyby vyřadil djokoviče to by byla bomba, ale stejne to byl skvely vykon
Je videt ze Honza na to porad má
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist