Hernych triumfoval na challengeru v Bratislavě

9. 11. 2008, 20:25
Aktuality 4
CHALLENGER BRATISLAVA / ECKENTAL - Český tenista Jan Hernych vyhrál bratislavský challenger Tatra Banka Slovak Open a získal druhý letošní triumf z podniku této kategorie. Ve finále dnes porazil Švýcara Bohliho. Vítězem challengeru v německém Eckentalu se stal domácí Gremelmayr.
Jan Hernych

Jan Hernych si v dnešním finále turnaje s dotací 106.500 eur poradil se Švýcarem Stéphanem Bohlim po setech 6-2 6-4. Navázal tak na letošní triumf z pražské Štvanice, kde měl však challenger nižší dotaci i slabší startovní pole.

Devětadvacetiletý Hernych musel nejtěžší překážku překonat v semifinále, kde narazil na nejvýše nasazeného Španěla Marcela Granollerse. Jednašedesátého hráče světa ale v sobotu porazil hladce 6-1 6-2. Největší letošní úspěch vynesl Hernychovi 15.300 eur a 90 bodů do žebříčku ATP. To jej vrátí zpět do elitní stovky, kde byl naposledy v červnu loňského roku.

Na jiném halovém podniku v německém Eckentalu triumfoval domácí Denis Gremelmayr. Semifinalista tří letošních turnajů ATP, na nichž nestačil až na Nadala, Federera a Roddicka, dnes v boji o titul porazil už popáté v šestém vzájemném střetnutí Chorvata Roka Karanušiče 6-2 7-5

Výsledky - challenger Bratislava:

Dvouhra - finále
Hernych (ČR) - Bohli (Švýc.) 6-2 6-4

Výsledky - challenger Eckental:

Dvouhra - finále
Gremelmayr (Něm.) - Karanušič (Chor.) 6-2 7-5

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
proste spravnej ceskej honza..a ted do elitni padesatky..vamos Johny
Reagovat
smazaný uživatel
že by nová česká naděje ???
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci snižovat jeho kvality, ale česká naděje už asi ne..možná kdyby byl o deset let mladší :-). Ale návrat do stovky mu určitě přeju.
Reagovat
skott
Za nedeji bych Hernycha taky neoznacil, ale fajn ze vyhral.Me spis zarazi, ze kdyz se u nasich sousedu hral stejny turnaj holek, nebyla tu o nem ani zminka, prestoze se na nem predstavilo nekolik hracek se slibnou budoucnosti, naproti tomu muzska cast mela z tohoto pohledu pomerne slabou ucast.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist