Hernych v Marseille postupuje, Južnyj vyřadil Berdycha

16. 2. 2009, 23:04
Aktuality 2
ATP MARSEILLE - Padesátiprocetní úspěšnost měli čeští tenisté v úvodním kole halového turnnaje v Marseille. Zatímco Hernych postoupil přes Vliegena, pátý nasazený Berdych už počtvrté v řadě nestačil na Rusa Južného.
Jan Hernych

Jan Hernych potvrdil dobrou únorovou formu postupem do druhého kola turnaje v Marseille. Devětadvacetiletý Čech, jenž si před dvěma týdny zahrál semifinále v Záhřebu a byl jediný vítězný fiftýn od postupu, dnes v prvním kole zdolal po setech 6-3 3-6 6-4 Kristofa Vliegena z Belgie.

Příštím soupeřem 68. hráče světa Hernycha může být nejvýše nasazený Srb Novak Djokovič, jehož na úvod čeká domácí Jeremy Chardy.

Naopak do herní pohody se stále marně snaží dostat Tomáš Berdych. Třiadvacetiletý rodák z Valašského Mezříčí sice na Australian Open v osmifinále potrápil i Federera, ale na ostatních čtyřech turnajích dokázal porazit pouze hráče třetí světové stovky Brydana Kleina.

Dnes už počtvrté v řadě podlehl Rusu Michailu Južnému, když jediný - nevyužitý - brejkbol si vypracoval až v poslední hře celého zápasu. V tie-breaku druhé sady si sice vymodlil rozhodující set, v něm však uhrál jediný game.

Kvůli zranění ramene se z Open 13 odhlásil domácí Richard Gasquet. "Odehrál bych jeden zápas, ale víc ne," omlouval se 27. hráč světa. Jeho místo v pavouku zaujmul George Bastl.

- ATP 250 MARSEILLE (Francie, tv. povrch / hala, 576.000 eur) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Južnyj (Rus.) - Berdych (5-ČR) 6-4 6-7(2) 6-1
Hernych (ČR) - Vliegen (Belg.) 6-3 3-6 6-4
Tursunov (Rus.) - Gabašvili (Rus.) 3-6 6-2 6-2
F. Lopez (Šp.) - Ljubičič (Chorv.) 3-6 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Berdych v nějakym rozhovoru říkal, že se nejhůř hraje proti Davyděnkovi a Južnému. Ale tohle utkání měl zvládnout, zvlášť když Južnák se ještě zdaleka nevrátil do bývalé formy. Koukal jsem, že Berdych měl jediný brejkbol, což je tristní a ukazuje to nevalnou kvalitu na returnu. To přitom Južnyj trefoval první serv velmi málo. No a pak ten Tomášův výbuch ve třetím setu..po tom, jak skvěle zvládnul tajbrejk, to byla hrůza.
Reagovat
smazaný uživatel
No snad se to s berdychem do davis cupu sprví jinak nevím nevím :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist