Hernych v Prostějově smetl Golubjova, Mertl prohrál

1. 6. 2015, 21:59
Aktuality 1
CHALLENGER PROSTĚJOV - S poloviční úspěšností vstoupily do challengeru v Prostějově domácí tenisté. Nejprve neuspěl Jan Mertl, radost českým fanouškům pak udělal Jan Hernych, který smetl Golubjova.
Jan Hernych (© czech-open.cz)

Jan Hernych vstoupil do domácího challengeru v Prostějově suverénním vítězstvím. Pětatřicetiletý český tenista smetl za necelou hodinu hry 6-2 6-3 Kazacha Andreje Golubjova a pouhým postupem do 2. kola vyrovnal svůj nejlepší výsledek na turnaji. O čtvrtfinále se utká s krajanem Pavláskem, nebo Srbem Lajovičem.

Naopak Jan Mertl podlehl Brazilci Andremu Ghemovi 3-6 2-6 a stejně jako loni vypadl v prvním kole. Od finále na turnaji Futures v Praze tak prohrál už čtvrtý zápas v řadě. 

V prvním kole už dnes vypadl také čtvrtý nasazený Španěl Pablo Carreňo-Busta, který podlehl Němci Matthiasi Bachinherovi 3-6 6-1 3-6.

Pro Jiřího Veselého s Romanem Jebavým zase skončila soutěž ve čtyřhře, protože nestačili na americko-novozélandský pár Nicholas Monroe, Artem Sitak.


Další tři čeští tenisté zasáhnou do dvouhry v úterý. Nasazená dvojka a obhájce titulu Jiří Veselý se utká s Maďarem Fucsovicsem, trojnásobného šampiona Radka Štěpánka čeká souboj s Francouzem Mathieuem a nejmladšího z pětice domácích nadějí Adama Pavláska vyzve Srb Dušan Lajovič.

• CHALLENGER PROSTĚJOV •
Česko, antuka, 106.500 eur
pondělní výsledky (01. 06. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Hernych (ČR) - Golubjov (Kaz.) 6-2 6-3
Ghem (Braz.) - Mertl (ČR) 6-3 6-2
Bachinger (Něm.) - Carreňo (4-Šp.) 6-3 1-6 6-3
Cecchinato (It.) - Setkič (Bosna) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Tak to je super. Porazit Golubeva. Dobře Honza. Gratulka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist