Hernycha zastavil v Hertogenboschi García-López

20. 6. 2013, 14:48
Aktuality 8
Janu Hernychovi se v nizozemském Hertogenboschi nepodaří zopakovat výsledek z roku 2006, kdy zde bojoval o titul. Český tenista letos vypadl ve čtvrtfinále, ve kterém dnes prohrál 4-6 a 1-6 se Španělem Garcíou-Lópezem.
Jan Hernych

Třiatřicetiletý Jan Hernych prošel v Hertogenboschi do hlavní soutěže z kvalifikace a téměř po roce se dostal na okruhu ATP do čtvrtfinále, na svého šestého soupeře na turnaji už ale nestačil. Český tenista přitom vstoupil do zápasu lépe: hned v prvním gamu vzal Guillermovi Garcíovi-Lópezovi podání a za stavu 3-1 měl další dva brejkboly. Španěl ale oba odvrátil, a od té chvíle už se utkání odehrávalo v jeho režii.

García-López vzápětí srovnal a za stavu 4-3 mohl českému tenistovi odskočit o dva gamy. Hernych si ještě servis podržel, v desáté hře ale znovu kapituloval a set prohrál 4-6. Ve druhé sadě už si 228. hráč světa neudržel podání ani jednou; díky brejku ve třetí hře ještě snížil na 1-2, další čtyři hry ale ztratil a s turnajem se rozloučil porážkou 4-6 1-6.

Španěl si o své druhé finále na trávě a celkově páté zahraje se Stanislasem Wawrinkou. Druhý nasazený Švýcar dnes porazil 6-4 7-6 Francouze Jerémyho Chardyho, se kterým tak vyhrál i čtvrtý vzájemný zápas, a poprvé postoupil do semifinále travnatého turnaje.

"Jsem velmi šťastný. Odehrál jsem tu už tři skvělé zápasy, zejména ten dnešní se mi povedl. Hrál jsem soustředěně, byl jsem agresivní a dobře jsem podával. Byl to těžký zápas, ale jsem moc rád, že jsem už v semifinále," radoval se Wawrinka.

"Na trávě je pro mě nejdůležitější věcí věřit ve svou hru. Na trávě dokážu hrát opravdu dobře a rychle, ale je důležité být psychicky silný," dodal osmadvacetiletý Švýcar.

Čtvrtý rok po sobě postoupil v Hertogenboschi do semifinále Xavier Malisse. Dvaatřicetiletý Belgičan, který v prvním kole vyřadil obhájce titulu Davida Ferrera, dnes porazil za 80 minut dvakrát 6-4 Španěla Roberta Bautistu Aguta ze Španělska a bude usilovat o své první finále od ledna 2011.

Příštím soupeřem wimbledonského semifinalisty z roku 2002 bude další skvělý 'travař' Nicolás Mahut. Jednatřicetiletý Francouz, který si start v soutěži vybojoval v kvalifikaci, dnes zdolal 6-3 7-6 Rusa Jevgenije Donského a díky již šesté výhře v řadě postoupil po šesti letech do semifinále. První letošní výhru na okruhu ATP si přitom připsal teprve minulý týden na trávě v Queensu. 

"Je to dobrý týden. Tohle je mé první semifinále od roku 2007 a jsem za to opravdu rád. Byl jsem půl roku zraněný a nevěděl jsem, jestli se ještě budu schopný na okruh vrátit," řekl aktuálně až 240. hráč světa Mahut, který si ve své nejlepší sezoně 2007 zahrál také dvakrát - poprvé a naposledy - ve finále. A samozřejmě na trávě; v londýnském Queens Clubu porazil Ivana Ljubičiče či Rafaela Nadala a prohrál až po třísetové bitvě s Andym Roddickem, v Newportu ho pak o titul připravil krajan Fabrice Santoro.

Výsledky - Hertogenbosch - muži (tráva, dotace 410.200 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
García-López (Šp.) - Hernych (ČR) 6-4 6-1
Wawrinka (2-Švýc.) - Chardy (Fr.) 6-4 7-6(2)
Mahut (Fr.) - Donskoj (Rus.) 6-3 7-6(1)
Malisse (Belg.) - Bautista (Šp.) 6-4 6-4 

Semifinálové dvojice: Wawrinka - García-López, Mahut - Malisse.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
Mayo
Andy Murray :D
Reagovat
J.M.
Toho mi tedy nepřipomíná. Spíš jsem si ho na některých fotkách na první pohled spletl s Gulbisem.
Reagovat
hatatytla
Mně zase připomína Johna McEnroue zamlada :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://edition.cnn.com/2013/06/20/sport/tennis/tennis-andy-murray-ross-hutchins-wimbledon/index.html

Perfektní článek o Murraym a Hutchinsovi pro zájemce.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvaga, uvaga. Fantasy liga je zpět! Založil jsem ligu na stránkách, kde jsme hráli už na RG. Kdo bude mít zájem, nechť se připojí. Něco málo z pravidel na úvod.

Hra spočívá v tom, že si člověk poskládá tým 16 hráčů (8 hráčů z ATP a 8 z WTA). Je to jedinej čas, kterej tý hře obětuje, tzn. maximálně hodinka, když se člověk hodně snaží. O zbytek se už postarají samotní hráči. Podle toho, jaký výkony podávají během turnaje, tak vy získáváte body. Ty se připisují za tyto úspěchy:

Player on participant's team winning a match - 10 Points
Straight Sets win bonus (player on participant's team wins in straightsets) - 2 Points
Player on participant's team beating a higher-ranked player - 2 Points
Non-seeded player on participant's team beating seeded player - 2 Points
Losing player on participant's team winning at least 1 set - 1 Point
Team Captain - Will score double their points for their team.

Do týmu si musíte vybrat (jak v ATP, tak ve WTA) 3 hráče z top 25 a 5 hráčů mimo top 25. Občas maj v žebříčcích nějakou kravinu, ale max 1 během turnaje. Nicméně je potřeba teda zohlednit žebříček, koho hráči můžou potkat atd, nebo to tam taky můžete nasázet podle sympatií :))) Když vám hráč vypadne, nahradit ho nemůžete, jen si zvolíte 16 hráčů, kapitána a necháte to na nich.

Registrace tady: http://tennisdream team.sportal.com.au/?p=index&not_logged_in=true

v odkazu je mezera, protože zdejší systém to považuje za zakázané)

V kroku 3 zvolíte možnost "I was INVITED by someone to ENTER his or her Private League" a dáte tam kód 602947.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, podle mně lehčí soupeř než Goffin a Llodra ale asi už byl Honza unavenej ze zápasů a kvalifikace!!!
Jinak super výsledek je vidět, že tráva mu sedí.....
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí, krásný turnaj, paráda, jen tak dál, ještě mnoho takových. Honzo pojď pojď pojď!!
Reagovat
Fandina
Samozřejmě škoda, že to nevyšlo, ale jinak souhlas. Příště Honzo držím palce a pojď pojď pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist