Hewitt je po dvou letech ve finále

12. 4. 2009, 13:14
Aktuality 8
ATP HOUSTON - Lleyton Hewitt může po deseti letech vyhrát turnaj hraný na antukovém povrchu. V texaském Houstonu v semifinále porazil Rusa Koroljova a ve finále narazí na domácího Odesnika.
Lleyton Hewitt

Lleton Hewitt v semifinále porazil 7-6 6-4 Rusa Jevgenije Koroljova a zahraje si o teprve druhý titul z antukového turnaje. Ten první získal před deseti lety v Delray Beach, kde se tehdy hrálo ještě na oranžové hlíně.

Hewitt hrál ve finále naposledy v roce 2007 v Las Vegas, kde získal svůj 26. titul. Neúspěšný loňský rok byl jeho prvním po deseti letech, kdy nezískal alespoň jeden triumf. "Minulý rok jsem byl hrozně zklamaný," řekl Hewitt. Osmadvacetiletý Australan se snaží vrátit zpět mezi elitu po loňské operaci kyčle. "Bylo by hezké, kdybych ve finále vyhrál. Když jsem byl světovou jedničkou, vyhrál jsem za sezonu pět nebo šet turnajů," vzpomínal tenista, který se jako nejmladší v historii dostal do čela světového žebříčku.

Nečekaným soupeřem dvojnásobného grandslamového vítěze bude domácí Wayne Odesnik. Ten v Houstonu zopakoval loňské semifinále a v něm porazil Němce Phaua. Poprvé si tak na okruhu ATP zahraje ve finále. Odesnik v žebříčku uzavírá první světovou stovku.

Na vítěze U.S. Men's Clay Court Championships šeká prémie 79.000 dolarů. To je sedmina částky, kterou si třiadvacetiletý Američan dosud tenisem vydělal. Hewitt na prize money získal třicetkrát více, než Odesnik.

- ATP HOUSTON (USA - Texas, antuka, 500.000 dolarů) -
sobotní výsledky (11. 04. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Odesnik (USA) - Phau (Něm.) 6-4 6-3
Hewitt (Austr.) - Koroljov (Rus.) 7-6(4) 6-4

Čtyřhra - finále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Levine/Sweeting (USA) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
som si isty ze Hewitt vyhraje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju mu to, patří k největším sympaťákům na okruhu, kdyby každou sezónu nelaboroval se zraněními, byl by stabilně v Top10 - teď mě napadlo, že v tomto ohledu je na tom vlastně podobně jako Richard Gasquet...
Reagovat
smazaný uživatel
to jo no Gasquet i Hewitt maj na to bejt v desítce ale furt ty zranění....ale sem si jistej že Hewitt Odesnika porazí a udělá další krok k top ten :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitt byl docela dlouho světová jednička než přišel Federer.Jsem přesvědčený že kdyby neměl tolik zranění tak je ještě dlouhou dobu(možná i ted) v nejlepší trojce:-)
Reagovat
smazaný uživatel
U Gasqueta to není jen o zraněních. Talent jak kráva, ale hlava hapruje, on je málo dravej. A při vší úctě k Hewittovi..návrat do top ten? O tom si může nechat jen zdát. Nevěřím tomu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo takovej Safin... Jeden z největších talentů poslední doby, ale psychika ta tam... Safin měl navíc
Reagovat
smazaný uživatel
ted uz by byla asi pro hewitta top ten senzace:-)Ale porad je to skvely hrac.A do nejlepsi tricitky urcite patri!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist