Hewitt po třech měsících vyhrál, v Queensu vyzve Dimitrova

10. 6. 2013, 23:39
Aktuality 23
ATP QUEENS CLUB - Lleyton Hewitt se na trávě v londýnském Queens Clubu dočkal vítězství po čtvrt roku dlouhém půstu. Čtyřnásobný šampion dnes otočil zápas s Američanem Russellem a může se chystat na souboj generací s Bulharem Grigorem Dimitrovem.
Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt zaznamenal poslední výhru v březnu v Miami, od té doby nevyhrál ani jeden ze čtyř zápasů. Černou šňůru ukončil až dnes na oblíbeném turnaji na trávě v londýnském v Queens Clubu, kde v letech 2000, 2001, 2002 a 2006 triumfoval. S Američanem Michaelem Russellem sice prohrál první set, vývoj ale otočil a po dvou hodinách hry zvítězil 4-6 6-1 6-3.

"Neměl jsem vůbec pocit. že by mi fungoval servis. Na začátku jsem nebyl schopný najít rytmus, ale postupně jsem se do tempa dostal a na konci už to bylo dobré," komentoval bývalý nejlepší tenista světa, jenž na trávě vyhrál už 111. zápas. Z aktivních hráčů je na tom lépe už jen Roger Federer, který má o jedno vítězství více.

Zdolat dva soupeře na jednom turnaji letos Hewitt dokázal pouze v Indian Wells. Nyní se o to pokusí v Londýně, kde se ve 2. kole utká s loňským semifinalistou Grigorem Dimitrovem. I desátý nasazený Bulhar musel otáčet vývoj utkání, když Dudiho Selu z Izraele zdolal 4-6 6-2 7-6. Soupeř přitom ve třetím setu podával za stavu 5-4 na vítězství.

První vzájemný duel Hewitta s Dimitrovem bude soubojem bývalých vítězů Wimbledonu. Ale zatímco dvaatřicetiletý Australan vyhrál před 11 lety soutěž mužů, jednadvacetiletý Bulhar má zatím pouze trofej z juniorky.

Blízko porážce byl i Ivan Dodig. Chorvatský tenista vyhrál tie-breakovou bitvu s domácím Jamesem Wardem, který měl přitom v rozhodující sadě dvakrát možnost utkání ukončit při svém servisu. O postup do osmifinále se Dodig utká s krajanem a obhájcem titulu Marinem Čiličem.

Na turnaji se představí také dva čeští zástupci. Dvanáctý nasazený Lukáš Rosol do soutěže vstoupí duelem s australským kvalifikantem Samuelem Grothem, druhého nasazeného Tomáše Berdych po volnu v prvním kole čeká Nizozemec Thiemo De Bakker.

- ATP 250 QUEENS CLUB -
(Velká Británie - Londýn, tráva, 779.665 eur)
pondělní výsledky (10. 06. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Paire (9-Fr.) - Baker (Brit.) 7:5, 6:2, Dimitrov (10-Bul.) - Sela (Izr.) 4:6, 6:2, 7:6 (7:4), Matosevic (Austr.) - Nielsen (Dán.) 7:5, 6:2, Bedene (Slovin.) - Mathieu (Fr.) 7:6 (7:5), 6:3, Giraldo (Kol.) - Levine (Kan.) 6:4, 6:4, Evans (Brit.) - Pella (Arg.) 6:3, 6:1, Kudla (USA) - Delbonis (Arg.) 6:0, 6:3, Dodig (Chorv.) - Ward (Brit.) 6:7 (8:10), 7:6 (7:3), 7:6 (7:2), De Bakker (Niz.) - Bozoljac (Srb.) 6:2, 7:6 (7:5), Malisse (Belg.) - García-López (Šp.) 6:4, 5:7, 6:4, Roger-Vasselin - Rufin (oba Fr.) 6:7 (1:7), 7:5, 7:6 (7:5), Stachovskij (Ukr.) - Corrie (Brit.) 6:4, 7:6 (7:1), Hewitt (Austr.) - Russell (USA) 4:6, 6:1, 6:3, Sijsling (Niz.) - Ito (Jap.) 6:3, 7:5.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Come on Danny! Hurá na Delpa!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, paráda. Koukals? Já teď dorazil z valení dvě a půl hodiny, takže akorát stihnu Andyho. A jak mi to dneska šlo, 4 sety jsem vyhrál, kurňa bekhend tam padal neskutečně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nn. Taky jsem teď dorazil. Tak paráda. To bych taky chtěl umět. :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D Zase jsem se ale moc přechválil no, pohyb a forhend furt hrůza, ale bekhend mi fakt docela dojde na ty poměry úplných začátečníků.
Reagovat
smazaný uživatel
uz zhruba 3roky zo vsetkych stran pocuvam-Dimitrov buduca svetova jednotka,len aby mu ten privlastok nezostal do konca kariery,momentalne by sa nanho skor hodilo-buduca svetova dvadsatpatka :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov? ...len dalsia medialna hviezdicka :)
Reagovat
Mayo
Juwitt je slabý a nesympoš
Reagovat
smazaný uživatel
Možná se zase podívám na zápas Grigora. Předpokládám, že tam opět bude Masha. :) Mělo by to zase jít na Eurosportu...
Reagovat
smazaný uživatel
z kolika % se na ten mač budeš dívat kvůli tenisu jako takovému?
Reagovat
a.magerova
Líbí se mi Robert Downey Jr. a jen díky němu jsem ochotna zkouknout kteréhokoli Iron Mana i několikrát, hrát v tom kdokoli jiný, tak řeknu, že na něco takového koukat nebudu ani za nic, takže tady montyho25 plně chápu, prostě ho mužský tenis nebere, ale pokud tam fandí jeho favoritka, tak ten zápas pro něj má úplně jiný rozměr :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
tohle asi nepotrebuju vedet, ptam se montyho na procenta:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Já jsem se třeba díval na Transformers 3 jenom kvůli Rosie Huntington-Whiteley. Jinak bych se na takovou blbost nikdy nedíval. :D

Žádná procenta uvádět nebudu, protože je po mně chce anti-fanoušek Mashy a další z řady provokatérů...
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně bych přes 4 promile nešel. Nejlíp se mi zápas sleduje při jednom promile.
Reagovat
smazaný uživatel
krve v alkoholu, ci naopak? :-)

monty
ok, tak sorry no, mne jen prislo, ze tenhleten tvuj e-stalking by v pripadnem prevedeni do realu nejspis zavanel uz masivnim kazisukstvim :D me delat krena nebavi.
chapu, kdyz nekdo kouka na pobrezni hlidku kvuli pamele, ale cumet min. hodinu na dimitrova s tim, ze tam treba na chvilku uvidim marfusku mi prijde moc, no. asi jsem divny. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
"koukat na pobřežní hlídku kvůli Pamele", koukat na jakýkoliv film, kvůli vzhledu!! nějaký herečky, koukat na tenis kvůli vzhledu!! nějaký tenistky... já tohle třeba nikdy nepochopím..
Reagovat
carolyn
blbče - v tom jsem stebou za jedno, nechápu že někdo fandí někomu jen proto že se mu líbí jeho vzhled, to je k nepochopení a asi jen tak trochu pubertální
Reagovat
EllNino
Ježiš ať se kouká na co chce ne ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle jeho šílený obdivování virtuálních nedosažitelných krasavic není normální. Žije monty reálný život? Nebo pořád sjíždí videa o nich a fejsbůky?
Utkání Dimitrova ho nezajímá (jak jinak), ovšem pár vteřin záběrů na Marfušu mu za to čekání stojí.
Reagovat
smazaný uživatel
Drž se!
Reagovat
Fandina
Broz ... monty obdivuje krasavice a je to docela pochopitelné. Krásu vidíš a málokdy se změní. Když se hraje tenis, tak vždycky vyhraje ten lepší a to momentálně v zápase. Nikdo nemá nic dané a prohrávají i jednička. Když krasavice hraje výborně tenis tak je to nejlepší možnost pro fandění. Ale všimla jsem si, že tvé virtuální fandění proti Rogerovi může také na někoho působit nenormálně ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
mroz, zrovna ty jsi ten posledni, co by mel rikat, kdo je a kdo neni normalni ;)))
Reagovat
J.M.
Na Grigora s Lleytonem jsem hodně zvědavý. Hewitt pořád dokáže na trávě potrápit leckoho. Zato Grigor v prvním kole ukázal, že opravdu už delší dobu hraje čím dál hůř. To bylo snad 1500 nevynucených chyb... Jako kdyby po dlouhé antukové sezóně nemohl vůbec chytit ten správný rytmus do úderů na trávě.

Podle mě to rozhodl ten výkřik z hlediště "Come on Grigor!", když Sela podával na vítězství 5:4 a vedl myslím 30:0. Grigor byl už dva míčky od vyřazení, a ten výkřik z publika jako kdyby v tu chvíli mluvil za všechny, co mu fandili (snad všichni diváci, včetně nevídaně fandících sběraček míčků i Mášy) a viděli to dlouhé trápení - takovým až vyčítavým tónem, jako "No tak, Grišo, co to je? Máš na víc než tohle..." Grigor se na ten výkřik zatvářil, jako kdyby se až zastyděl, a v ten moment do toho konečně pořádně šlápl, brejknul a najkonec vyhrál. Aspoň zabojovat umí, když se herně trápí.
Reagovat
Fandina
Grigor letos porazil Noleho a i tam podle mě ukázal bojovnost i tenisový um. Včera byly školácké chyby, ale také hezké údery a to nejen od Grigora, ale i Sely. Na konec Grigor vyhrál a vytáhl ze sebe um i schopnost vítězit a to se počítá. V podstatě stal z mrtvých a to nedokáže jen tak někdo. Držím palce Grigorovi s Hewitem a vzhledem k tomu, že Grigora nakonec vždycky letos porazili ti výše postavení na žebříčku, může to být zajímavý zápas a přeji Grigorovi. Líbí se mi jeho technika. Go Gríšo go!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist