Hewitt se rozloučil s Queen's Clubem, proti Andersonovi neproměnil mečbol

15. 6. 2015, 23:47
Aktuality 7
ATP QUEEN'S CLUB - Lleyton Hewitt se rozloučil s oblíbeným turnajem v londýnském Queen's Clubu. Čtyřnásobný šampion, který hraje svou poslední sezonu, letos skončil hned v prvním kole, byť měl proti Kevinu Andersonovi mečbol.
Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt chce po příštím Australian Open pověsit raketu na hřebík a už letošní sezonu pojal rozlučkově. Poslední týdny neabsolvoval antukové turnaje a čas podřídil tréninku na trávě, ale ani pečlivá příprava mu nepomohla k vítěznému vstupu do turnaje v Queen's Clubu. 

Čtyřiatřicetiletý Australan, který prestižní akci v Londýně v minulosti čtyřikrát vyhrál, měl proti Kevinu Andersonovi z Jihoafrické republiky mečbol, ale svůj servis za stavu 7-6 a 5-4 neudržel a nakonec prohrál po setech 7-6 5-7 2-6.

Navzdory porážce byl Hewitt z kurtu vyprovozen aplausem. V Queen'su odehrál poslední 16. ročník a pořadatelé mu dnes při rozlučce věnovali malý pohár. 

"Vždy jsem se sem rád vracel. Hrál jsem tady opravdu spoustu let," řekl Hewitt. "Bylo to pro mě vždy speciální se sem vracet. Věděl jsem, že jednou to bude naposledy. Odehrál jsem tu několik velkých zápasů před skvělým publikem a proti skvělým tenistům," dodala bývalá světová jednička.

Hewitt se letos představil na sedmi turnajích a připsal si na nich jedinou výhru, když v lednu na domácí půdě v Melbourne zdolal Číňana Ze Zhanga. V Queen'su ho čeká ještě čtyřhra po boku krajana Kokkinakise.

Dokonce ze tří mečbolů dnes utekl Fernando Verdasco, který udolal 3-6 7-5 7-6 krajana Roberta Bautistu. Hrobníkovi z lopaty unikl v 12. gamu třetího setu. Ve druhém kole by jednatřicetiletý Španěl mohl vyzvat nasazenou jedničku Murrayho.

"Doufám, že mi tohle dodá sebedůvěru," řekl Verdasco. "Bylo to hodně těžké utkání. Na trávě je to vždy těžké, protože míčky se odráží hodně nízko a je velmi obtížné zaútočit. V dalším kole to bude ještě náročnější. Doufám, že budu mít šanci potrénovat a ještě se zlepšit."

Milos Raonic musel na úvod turnaje v Queen'su otáčet nepříznivý vývoj proti domácímu outsiderovi Jamesi Wardovi. Třetí nasazený Kanaďan zvítězil 5-7 6-3 6-2 a postoupil do 2. kola. V něm změří síly s Francouzem Gasquetem, nad kterým vede ve vzájemné bilanci 2-1.

Richard Gasquet dnes smetl 6-1 6-2 Itala Simoneho Bolelliho a vedení ve vzájemné bilanci navýšil už na 6-0. Zároveň zaznamenal jubilejní 400. výhru na okruhu ATP, což se mu povedlo jako teprve třetímu Francouzi v historii. Více výher měli na kontě pouze Yannick Noah (476) a Fabrice Santoro (470).

• ATP 500 QUEEN'S CLUB •
Velká Británie / Londýn, tráva, 1.696.645 eur
pondělní výsledky (15. 06. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Raonic (3-Kan.) - Ward (Brit.) 5-7 6-3 6-2
Anderson (JAR) - Hewitt (Austr.) 6-7(5) 7-5 6-2
García-López (Šp.) - Andújar (Šp.) 7-6(3) 6-2
Gasquet (Fr.) - Bolelli (It.) 6-1 6-2
Verdasco (Šp.) - Bautista (Šp.) 3-6 7-5 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
janek_da
Ty woe, tak Hantuška to dobře dala. V TB vedla 6:1 a nakonec ještě čelila MP.

Na dnešek:
Diyas(Azarenka) - 6.0
Hantuchova(Erakovič) - 2.6
Koukalova(Garcia) - 2.3
Gulbis(Federer) - 7.6
Pironkova(Kerber) - 3.1
Reagovat
panzer.dragon
koukal sem na druhej a část třetího setu, velká škoda toho matchballu ve druhym

ještě má šanci ve čtyřhře :-)
Reagovat
horska.kraslice
Proti Andersenovi nic nemám, ale tentokrát jsem přála Hewittovi, a myslím, že ne sama. No nic, tak hodně štěstí ve Wimbledonu.
Reagovat
SwissMaestro
Nejen, že nemá skoro žádnou výhru v letošní sezóně, ale ani komentář! Snad ve Wimbledonu ten jeden zápas dá!
Reagovat
smazaný uživatel
Má vůbec ranking na hlavní soutěž? Ale on by asi dostal WC?
Reagovat
SwissMaestro
asi jedině WC...ale zajímalo by mě zda bude hrát v Newportu. Zatím vím jen o Wimbledonu a Washingtonu
Reagovat
SwissMaestro
pač mám takové tušení, že Davis Cup v Darwinu je termínově Newportu velice blízko....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist