Hewitt se v Halle pokusí zastavit nezdolného Federera

12. 6. 2010, 23:55
Aktuality 93
Dva wimbledonští šampioni Roger Federer a Lleyton Hewitt potvrdili své kvality při hře na travnatém povrchu a postoupili do finále turnaje v Halle. Federer si vítězstvím nad domácím tenistou Philippem Petzschnerem prodloužil sérii neporazitelnosti na tomto povrchu na 11 zápasů a v neděli může slavit šestý titul v tomto německém městě.
Lleyton Hewitt

V dnešním zápase však překvapivě tahal ze začátku za kratší konec a německý hráč mu dokonce dvakrát vzal servis. Vedení 5-4 při vlastním podání však nevyužil a set prohrál v tie-breaku. Federer už si poté postup pohlídal ziskem druhé sady 6-4. 

To Hewitt měl pozici proti Benjaminu Beckerovi těžší, neboť mu vytáhlý Němec nasázel dvacet es. Ani to ale devětadvacetiletého Australana nezlomilo a nakonec vyhrál 6-7 7-6 6-2.

S Federerem prohrává Hewitt 1-6 na wimbledonské triumfy, ve vzájemných duelech je poměr 7-17. Jeho poslední vítězství nad Švýcarem je však již sedm let staré. Oba tenisté se velmi dobře znají, na okruhu ATP nehráli s nikým jiným častěji.

Federer na trávě vyhrál už 76. z posledních sedmasedmdesáti zápasů. V Halle neprohrál už devětadvacetkrát v řadě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

93
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
"Fandové" tenisu to tady zase hezky rozjeli. Místo takových zbytečných blitek jste měli radši namontovat parabolu a nastavit ji na 28 stupňů východně. Skvostný Wimbledon od BBC a jejich přenosy z 5-6 kurtů se blíží, milí neschopní hlupáčkové. Ale vám asi bude stačit naše vynikající Nova reklama sport.
Reagovat
chacha
Důležitý je, aby každá diskuze měla svého hodnotitele. Víš, nekoho, na jehož názoru většině záleží. Někoho takového většina potřebuje. Někoho, kdo jí napíše, že plácá píčoviny. Takoví lidé jsou pro kvalitní diskusi tak esenciální, jako kvalitní parabola, pro troubu, co denně sedí pod články a hodnotí tam kvalitu diskuzí. :-)
Reagovat
carolyn
Jinak co kvalitního k tenisu zde napíše tenisový fanda Brož??? Když už sleduje zápasy až 5-6 kurtů.
Krom toho že umí jen napsat,že na foru jsou psané "blitky" tak ještě umí opravit chyby, opravdu "pravý tenisový fanda" se hned pozná!
Reagovat
smazaný uživatel
Karolíno, jestli si to dobře pamatuju, poslední měsíce jen ryješ do mě a do okouna. Sama k tenisu zajímavého nenapíšeš vůbec nic.
Reagovat
nando
Hele, běž si montovat svoje paraboly a nemíchej se tady do těch diskusí, když jsou to podle tebe blitky.
Reagovat
smazaný uživatel
Wimlbedon vyhraje Tomáš Berdych, můj tip. A klidně si ze srandy vsadím:D
Reagovat
smazaný uživatel
Nooo, šance by letos byly, to je pravda, ale jestli na to už má hlavu, aby se ukočíroval.
Reagovat
nando
No stát se to může, podle mě je jedním z favoritů, ale že bych si na to sázel, to zas ne. Myslím, že zas ani takovej astronomickej kurs to asi nebude.
Reagovat
Frantz
Tak Fedous nam zase rupl a dokonce uz i na trave :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí... hlavně se z toho musí rychle otřepat a letět na Wimbledon. Teprve druhý prohraný zápas za posledních osm let... ještě je dost času na zlepšení! Možná to nedopadne tenhle rok, ale příští by měl zase patřit RF !!!GO ROGER GO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to si docela optimista, příští rok mu bude třicet...
Jinak jsme v polovině sezóny, čas ještě pořád je. Jde spíš o to, jestli je ještě vůle.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem optimista. Je mi jedno, jestli prohraje, ale chci aby alespon podal dobrý výkon. Na mladé hráče už asi síly mít nebude. Je to osobnost a skvělý hráč.. proto mu fandím.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jeho fanda nejsem, ale tohle jsem vidět nechtěl. Před rokem jsme se o tom bavili. Nicméně sezóna ještě neskončila, čekají ho oblíbené povrhy, tak se uvidí, v září budeme po GS chytřejší.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle vypadá už na problémy s psychikou..
A taky jsem si všimnul, že když se blíží vypjatější okamžik, tak Roger přestává "hrát" a začne jenom vracet, pinkat, to dřív nedělal. Přestává vymejšlet hru, jakmile začal kombinovat, chodit na síť (vždyď se hrálo na trávě..), tak získával fiftýny.
Určitě něco ještě vyhraje, ale nemůžu si pomoct, měl to asi už zabalit tu kariéru, odešel by jako král, ale tohle..
Reagovat
smazaný uživatel
proc zabalit karieru, to jeste ne, kdyt by to byla vecna skoda, muze jeste sehrat spoustu krasnejch zapasu, a jeste toho dost vyhrat, jen by si mel najit trenera a ziskat motivaci...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já vim, že by to šlo, kdyby začal pořádně makat, je zdravej, bez zranění, ale PROČ už to neudělal? Upřímně řečeno, trvá už to docela dlouho. Nejdřív jsem myslel, že to pouští a dělá to schválně, že nechce hrát na malej turnajích, ale dneska mi došlo, že asi fakt ne, takže má problém. Já vím, že to je čudla turnaj, o nic nejde, tak bych právě čekal, že když už prohraje, tak proto, že maká na útočný hře a ladí formu, ale děsí mě to pinkaní, jak pouze vrací a začne čekat na chybu soupeře. Tomu nerozumim. Navíc si letos na něj začnou už soupeři věřit po těch výsledcích.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit, jako by ho to už přestalo bavit... snad zase brzy začne :-/ Přece jen, nebyl by první ani poslední tenista, kterej po letech vítězení ztratil motivaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Proc to neudelal, rozhodnou GS, loni by ve vsech ve finale 2x vyhral, letos vyhral Australii tak si asi myslel ze to pujde porad, ted vylitnul ve francii a podle me Wimbledon rozhodne, musel vypadnou hodne brzo aby se sebou zacal neco delat a mozna by to bylo i dobre
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom něco je, to by ho možná nakoplo..
Reagovat
tito
Taky tomu přestávám rozumět- ale proč se upisoval v Halle do konce kariéry? Motivace by byla a opravdu je největší problém s psychikou? Jen můj osobní názor - problémy se začaly objevovat postupně poté, co se rozešel s T.Rochem/ tenkrát tvrdil, že se již koučovat zvládne sám..../- nyní nemá nikoho. Bohužel jak je vidno i hráč takového kalibru potřebuje v hledišti místo celebrit a manželky někoho, kdo je autorita, má zkušenosti a nadhled, dokáže uklidnit...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger hraje peknou pi.cu, za stavu 4:4 ve druhym setu ved 40:0 pri podani Hewitta, to nevyuzil a pak stou hrou co predvadel by si snad nezaslouzil bejt snad ani 30tej. Ja si snad preju aby ve Wimbledonu vypad v prvnim kole, nasel si trenera, zacal na sobe makat, tak jak makat se ma a za pul roku nebude mit zase konkurenci. Von to hraje, jak kdyz mr.da a nema koule. Nic mene hul nad nim nelamu a verim mu dal:) Roger forever
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak... docela mě to zklamalo. Jako posledních pár měsíců už docela často :-/
Reagovat
smazaný uživatel
nejlepší co může být je, přečíst si zoufalé plky zhrzenýho elego fanatika po další z nekonečné řady porážek :DDDD A že jich ještě bude :D
Reagovat
majjkaa
:))) pekne si to haha

ja som zas nechapala ten tiebreak ze 5:1 pre Hewitta sak o nic neslo nie Roger ach jaj!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tři breakbally však odvrátil Hewitt svou výtečnou hrou, to nebyly nějaký Federerovy kiksy.

Myslím si, že když bude hodně trénovat, může patřit mezi nejlepší, ale vyloženě dominovat už asi nebude, přece jen věk se hlásí. Koneckonců, konkurence je dnes rozhodně silnější než v éře, kdy nejvíce dominoval -- to byla nejslabší éra mužskýho tenisu, co pamatuji (2003 - 2006).
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitt sice hrál výtečně, ale Roger byl na returnu dost slabej.
Reagovat
smazaný uživatel
jak čaj! A kdyby jen na returnu :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm. Hromadu forehandů vyházel, beckhend radši hrál jenom čopovanej, o druhým servisu nemluvě... občas dobrej volej. Celá TOP 10 sice odehrála na trávě totální tužku, ale to není omluva. Mám pocit, že ho už tenis nebaví a unavuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně s tímhle bekhendem nemá šanci proti Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger,
já jsem sice stále Tvůj velký fanda a chápu, že nemůžeš stále vyhrávat... ale že bys byl ve formě, to bych nějak neřek. Ten tie-break byl zoufalej a třetí set vyložený utrpení.
Reagovat
smazaný uživatel
naopak synu, právě naopak! Tiebreak + 3. set byla pastva pro oči, opravdový balzám na duši .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Pro duševně narušené jedince možná, ale já se na ty zápasy dívám kvůli tenisu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Veľké reči o skvelej forme a nedokáže poraziť ani Lleytona, ktorý hral síce dobre, ale to ho vôbec neospravedlňuje. Som maximálne sklamaná, že už ani slabučko obsadený turnaj nedokáže vyhrať.
Wimbledon je podľa mňa posledný turnaj, ktorý rozhodne či je Roger schopný hrať ešte ten jeho bývaly tenis.
Pravdupovediac myslela som si po AO, že mu to v tejto sezóne pôjde, lebo finálový zápas s Murrym bol z jeho strany famózny, lenže zrazu sek, možno nejaké uspokojenie, vypadnutie na 2 turnajoch z matchballu a tak sa to už viezlo dolu vodou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako chápu tvoji reakci, z pohledu nadšeného fanouška se to tak může jevit, ale vezmi si, kolikrát lidi odepisovali Agassiho nebo Samprase a kolikrát se znovu zvedli, dokonce i po třicítce. takže bych ho neodpisoval.

Nicméně jako spíše neutrální člověk zopakuji své přání: nechť Wimbledon vyhraje někdo hjiný než Nadal nebo Federer.
Reagovat
nando
Tak nám Roger zase jednou prohrál na trávě, což mě jen utvrdilo v tom, že Wimbledon jasného favorita mít nebude. Ne že bych bral výsledky z Halle a Queensu nějak vážně, ale ukázalo se, že nikdo z favoritů nemá takovou formu, aby se mohl považovat za favorita na titul. Černej kůň Lleyton, to je jasný!
Reagovat
smazaný uživatel
A to ještě mohou některého z favoritů překvapit např. Mardy Fish, Querrey, Isner atd.

Některé Hewittovi údery v třetím setu připomínaly dobu jeho největší slávy.

A samozřejmě bych přál další průlom Berdychovi.
Reagovat
krbik13
ked tak spominam,kedy vyhral roger naposledy nejaky dramaticky zapas ? to uz bolo velmi davno...
Reagovat
smazaný uživatel
.. a to je nádhera, viď? :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
supeeeer, zasloužené vítězství Hewitta, elegoš je totální jalovina, ve výměně je úplně marnej, nebýt jeho 1. servisu, kontroluje žebříček zespodu :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Lleyton !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Výtečně Hewitt ...ten set si zaslouží.
Reagovat
steve79
No Federer hned na začátku přišel o svoje podání, to bude ještě hodně zajímavý.
Reagovat
steve79
2:0 ve třetím setu. Při podání Hewita úplně vyházel čtyři míčky, to snad není možný, má problémy s psychikou snad a následně dvojchyba.
Reagovat
smazaný uživatel
nádhera, elegoš předvádí neuvěřitelný věci :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Přál bych Hewittovi, aby tu šňůru porážek konečně přerušil. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale bude to mít ještě hodně těžký ...
Reagovat
smazaný uživatel
škoda že Hewitt na to nebude mít hlavu, zasloužil by si vítězství. Elegán je totálně vyšeptanej, nebýt jeho 1. podání paběrkoval by na challengerech! :D
Reagovat
smazaný uživatel
No tak zas v klidu Barney. Nadal proti Lopezovi taky nepředvedl nic extra a to Hewitt hraje líp než Lopez (pominu-li servis).
Reagovat
steve79
Matej: No vypadá to tak že Hewit vyhraje, protože Fedex není schopnej vyhrát delší výměnu, uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
:D a co tady cpeš nějakej podřadnej turnaj? Kolik toho vyhrál elegoš a kolik Rafa za poslední měsíce??? Rafa vyhrál 4 tituly v řadě na největších turnajích, nemá zapotřebí honit bodíky na miniturnajích jako elegoun :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
No zatím to tak vypadá, ale třeba Fed povstane jako Serena.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední měsíce se hrálo na antuce. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no a? Copak tam Rogírek nemá šanci? Pokud se mi známo, tak Rogíreček nemá problém se žádným povrchem .)))Utěšuj se čím chceš, elegán s touhle "super" formou, obhájí velký kulový ve Wimbledonu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Btw, co uhrál elegoš na amerických betonech, když už se oháníš tou antukou??? :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
No to si snad delas prdel ne? Ptat se co uhral Roger na americkejch betonech, koukni do statistik US Open jestli vubec vis co to je...
Reagovat
smazaný uživatel
chápu, že tvoje demence ti neumožňuje chápat jednoduché věci, ale bavili jsme se tady o elegošových výsledcích za poslední měsíce, takže tvoje statistiky si strč víš kam...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ses pi.c.a, na poslednim turnaji tam byl ve finale, tak jaky statistiky...
Reagovat
smazaný uživatel
Kašli na něho. Je to nějaký ubohý d*bil. Tenisu h*vno rozumí.
Reagovat
smazaný uživatel
on byl Rogíreček letos na amerických Masters někdy ve finále? :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
To vis ze vi o tenisu ho.v.no, jen nema rad Fedexe protoze se mu kdysi nepodepsal na fotku:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uz konecne pochop ty dementiku, ze Rogera nejaky Mastery nezajimaji:)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, já vím, on už se teď plně soustředí jen na 250, kde se s odřenýma ušima ještě dokáže dostat do finále :DDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
vtipalku...
Reagovat
steve79
Jak to dneska vidíte? Já tipuji vítězství Rogera 6:4,6:3. Doufám že budeme za hodinu a půl slavit titul.Přece jenom poslední titul Federer získal na Australien Open.
Reagovat
smazaný uživatel
ja to vidim tak 7:5 6:2
Reagovat
smazaný uživatel
je to docela vyrovnany zapas pro mě. Když bude ale fedex kazit,nebo se mu nebude až tak dařit. tak hewit muže klidně vyhrat. Když ale fedex předvede svou genialni a bezchybnou hru s kterou se neda teměř nic dělat tak vyhraje s přehledem.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze Roger nebude mit az tak velky problemy
Reagovat
smazaný uživatel
Vzájemná bilance mluví za vše, ale vše musí být jedno prolomeno. Dnes to ale bude těžko, na trávě jsou oba jako doma, ale vyhraje bohužel Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Tk třeba tento rok bych na bilanci nespolléhal ani v jednom zápase.Federer už letos vyletěl s hráči,se kterými měl bilanci více než dobrou.Byli to třeba Davyděnko,Montanes nebo Soderling.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, na tom jsem taky pomyslel, ale tohle je pro něj jediná možná příprava na pro něj určitě největší vrchol sezony, a proto to nepodcení jako ostatní zápasy na menších turnajích. Navíc na trávě je těžko k poražen, i když nehraje úplně na plno.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle zápas Federer rozhodně nesmí podcenit.Jednak z toho důvodu,že je to pro něj jediná šance jak se připravit na Wimbledon a taky proto,že už půl roku nezískal žádný titul.Myslím si,že v takových chvílích on umí zapnout.Dneska by mohl slavit vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediná šance, jak se připravit na Wimbledon: to je trochu přehnané, ne? :-)

Nicméně zopakuji, co jsem říkal včera. Jestli narazí ve Wimbledonu na Nadala a bude z bekhnedu returnovat jako proti Petzschnerovi, tak podle mě nemá šanci. Dost možná by si ani nebyl schopen vybojovat v zápase breakball. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda,mohl by jet ještě do Hertogensboche,ale to se nestane.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím,že se to nestane.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se nestane? že narazí ve Wimbledonu na Nadala?

Jinak ať už ten dnešní zápas dopadne jakkoliv, příprava na Wimbledon to bude v obou případech úplně stejná. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Co je přehnané? Vždyť to je jediná možná příprava na Wimbledon tenhle turnaj, na žádný další nepojede.
Reagovat
smazaný uživatel
Nestane se to,že pojede do Hertogensboche!Ukaž mi část mého příspěvku kde zpochybnuji to,že se Federer s Nadalem potkají ve Wimbledonu!
Reagovat
smazaný uživatel
Vy děláte, jako kdyby dnes Federer nastupoval k prvnímu letošnímu zápasu na trávě. :-)

Jinak si nemyslím, že by finále Nadal : Federer bylo na 90 % jisté. Když na to přijde, Nadala na trávě mohou porazit (ze špičky) Soderling, Murray, Roddick, Cilic, možná i Berdych.

Fedrer může mít rovněž potíže se Soderlingem, Berdychem či Roddickem. A kdyby Fish hrál jakov Queen´s (což asi nebude), mohl by např. nadala taky potrápit.
Reagovat
smazaný uživatel
Opakuji:

Ukaž mi část mého příspěvku kde zpochybnuji to,že se Federer s Nadalem potkají ve Wimbledonu!To mě fakt zajímá!
Reagovat
smazaný uživatel
Původně jsi napsal "to se nestane", tak jsem se jen ptal, co konkrétně se nestane.

To naopak já argumentuji, že finále Nadal Federer není zaručeno a vůbec bych se nedivil, kdyby se do finále místo jednoho z nich probojoval někdo jiný.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kamaráde,já napsal že se nestane to,že Federer pojede do Hertogensboche a později jsem to ještě upřesnil aby si to někdo nevyložil tak jako ty!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty děláš, jako kdybych ti něco vkládal do úst. Kromě toho uzpřesňujícího dotazu jsem ani jednou nenaznačil, že bys řekl cokoliv ohledně wimbledonského finále a jeho složení. OK?
Reagovat
smazaný uživatel
S tím,že Federer ve Wimbledonu narazí na Nadala si začal ty,já mluvil o tom,že Federer už před Wimbledonem na žádný turnaj nepojede.
Reagovat
smazaný uživatel
Přál nych to Hewittovi, ale asi holt vyhraje Fed. Přece jen, Hewitt nemá na Federera dostatečnou zbraň. Ale jestli bude Fed hrát tak, jako včera v prvním setu s tím Němecem, tak si zaslouží prohru.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak že by byl Lleyton včera proti Beckerovi nějak suverenní, tak to teda taky ne. Když vyhrál ten druhý tiebreak, tak to jeho mohutné "COME ON" museli slyšet i čutálisti v JARu. :-) To se mi na něj strašně líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Becker hrál ale IMHO o něco lépe / konzistentněji než Petzschner.
Reagovat
smazaný uživatel
On je ale z tohoto důvodu na okruhu strašně neoblíbený,když po prvním míčku v zápase zatíná ruku v pěst,křičí COME ON a další gesta.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně tyhle výkřiky poté, co skončí výměna, až tak nevadí. Co bych ale zakázal, je hlasité hekání během výměn -- typu Azarenka či Šarapová. Myslím si, že je to i trochu nefér, páč člověku pomáhá i to, když slyší úder od soupeře, a to hekání zvuk úderu přehluší. Myslím si, že tohlese mělo zatrhnout hned v zárodku, když s tím kdysi začala Selešová.
Reagovat
smazaný uživatel
Možna Roger bude mít trochu pomalejší start, ale myslím, že nakonec bude mít navrh. Lleyton bude strašně chtít, je dříč. Vždy se mi líbí, jak po vítězném úderu píchne prstem do prostoru pro ručník. Je vidět jak je nabitý energii, ale myslím že to bude dlouho vyrovnané, což bude pro tenisové fanoušky jen dobře, ale závěr bude patřit mistrům a Roger vyhraje,
Reagovat
smazaný uživatel
To bude parádní zápas, ale myslím, že Roger to bez problémů ustojí. Jinak ta bilance Federera na trávě jen neskutečná! 76-1 za posledních osm let, myslím, že ani Nadal na antuce takovou bilanci nemá. Klobouk dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
A navíc ten jeho jediný prohraný zápas byl ve finále Wimbledonu 2008 po téměř pěti hodinách.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono jak dlouho hraje Nadal a jak Roger, tedy myslím na vrcholu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist