Hewitt v Atlantě nezaváhal, Ginepri se vrátil vítězně

20. 7. 2011, 08:25
Aktuality 10
ATP ATLANTA - Lleyton Hewitt vstoupil do turnaje v Atlantě očekávaným vítězstvím. Do druhého kola postoupil i domácí Robby Ginepri, jenž se vrací po zlomenině ruky.
Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt si letos i vinou zraněné kyčle ještě ani jednou nezahrál v semifinále. Změnit by to mohl v Atlantě, kde sice není mezi nasazenými, konkurence však není vysoká. Potvrdil to prvním zápasem, v němž si poradil po setech 6-4 6-4 s domácím Phillipem Simmondsem.

Třicetiletý Australan v zápase získal 89 procent fiftýnů po prvním servisu a využil tři z pěti brejkbolů. Svému o pět let mladšímu soupeři, který po úspěšně zvládnuté kvalifikaci hrál potřetí v hlavní soutěži turnaje ATP a na první výhru stále čeká, pustil jedno své podání.

O čtvrtfinále si Hewitt zahraje s dalším Američanem Rajeevem Ramem, který si překvapivě poradil s pátým nasazeným Bulharem Grigorem Dimitrovem.

Poprvé od loňského US Open se na okruhu ATP objevil Robby Ginepri. Osmadvacetiletý Američan si po posledním grandslamu sezony po pádu z kola zlomil ruku a na kurty se vrátil až před necelým měsícem na challengeru ve Winnetce. Svůj comeback v Atlantě zahájil výhrou, když porazil 6-4 7-5 Tommyho Haase.

Také německý tenista vinou zranění dlouho nehrál. Po více než roční pauze se vrátil až na letošním French Open a zatím z šesti zápasů porazil jen krajana Berrera.

Ginepriho v dalším zápase čeká nepříjemný Gilles Muller z Lucemburska.

- ATP 250 ATLANTA (USA, tv. povrch, 531.000 dolarů) -
úterní výsledky (19. 07. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Ram (Ind.) - Dimitrov (5-Bul.) 6:4, 6:4, Matosevic (Austr.) - Kunicyn (6-Rus.) 6:7 (3:7), 6:2, 7:5, Hewitt (Austr.) - Simmonds (USA) 6:4, 6:4, Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) - Bachinger (Něm.) 7:5, 7:6 (7:4), Harrison (USA) - Sugita (Jap.) 6:1, 7:6 (7:5), Mahut (Fr.) - Berankis (Lit.) 7:6 (7:5), 6:2, Ginepri (USA) - Haas (Něm.) 6:4, 7:5.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
skott
Musim rict, ze vysledek me mirne prekvapil, preci jen jsem veril o fous vice Haasovi, vzhledem k tomu, ze je po zraneni na okruhu o par tydnu dyl.Rozdil byl ale v motivaci, Robby chtel evidentne vic.V prvnim setu to byl on, kdo od zacatku dotahoval brejk, obvykle na svem servisu dole 0/30 a jednou i 0/40, ale po uvodnim ztracenem servisu to uz pokazde ustal.Druhy set mi prisel lepsi, ale bohuzel se mi sekli vsechny linky zhruba v pulce a nemel jsem silu cekat jsetli znova naskoci..
Ve 2.kole opet zajimavy zapas s Mullerem.Robby jsem koukal, ze krom domaci Atlanty ma v planu predevsim challengery, takze asi vydrzim jeste nejmene jednou vzhuru:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem neviděl, ale že to Ginepri uhraje ve dvou, jsem taky nečekal. Mimochodem když jsem si otevřel Robbyho profil, překvapilo mě, jakej je to ještě mladík :-), přijde mi, že ho na okruhu vídám tak dlouho, že mu musí být přes třicet.
A v noci, v hodině sebevrahů (ahoj sojko) :-))) Isner : Blake.. V deblu jim to dnes společně šlo, tak jsem zvědavej jak to zvládnou proti sobě.
Reagovat
smazaný uživatel
se pochlapim a snad v noci vydrzim, je to ted trosku bez stavy, ale citim svezi vetrik nad okurkovou plantazi, vitez vyzve Mardyho ;-)
Reagovat
skott
tak do tricitky Ginepri daleko nema;) Ale kdyz uz jsi zminil klamajici vek, tak minuly tyden v Bastadu ukoncil karieru Tommy Aspelin a u nej me vzdcky prekvapilo kolik mu je, tim jak pozde do profi tenisu vstoupil.Robbyho mam zafixovaneho tak nejak na jeho vek.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak svěžest s tebou sojko ať vydržíš, osobně to na brutální ponocování nevidím, neb bych musel ráno vyslat do roboty asi klona nebo dvojníka :-). Ale s tou předpovědí souhlasim, leda by shodou okolností zaskočil Fišáka třeba Malisse..???
skott - no máš pravdu, Aspelina jsem poprvé zaznamenal snad až v roce 03-04, kdy hrál ještě s Toddem Perrym.
Reagovat
skott
no a on i vypada jako takovy mladoch:) jinak Simon, Tommy je hokejista, lol co placam:))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) ani jsem si nevšiml.
Reagovat
Pe3k
Nechci nijak zhazovat turnaj v Hamburku či Atlantě, ale zajímalo by mě, kdy už bude nějaký pořádný turnaj s hráči světové špičky. Nemá někdo info?
Reagovat
smazaný uživatel
Až na Masters v Montrealu od 8.8.
Reagovat
smazaný uživatel
Každý tenisový fanúšik vie kedy začnú tie "špičkové" turnaje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist