Hewitta los v Melbourne nepotěšil. Jeho kariéru může ukončit vlastní žák

16. 1. 2016, 18:29
Aktuality 19
Los Australian Open příliš nepotěšil domácí hvězdu Lleytona Hewitta, který se v Melbourne rozloučí s kariérou. Bývalý první hráč světa při svém rekordním dvacátém a posledním startu na turnaji v Melbourne narazí v prvním kole na krajana Jamese Duckwortha, kterému už léta pomáhá svými radami.
Profily hráčů
Lleyton Hewitt

"Aspoň uvidíme, jaký je to student," řekl Hewitt den před startem úvodního grandslamu sezony novinářům. "Je to mrzuté, ale na druhou stranu je to zábava, že si zahraju zrovna s ním. Ať už to dopadne jakkoli, užiju si to," uvedl čtyřiatřicetiletý finalista Australian Open z roku 2005.

Někdejší vítěz Wimbledonu a US Open je momentálně v žebříčku až na 306. místě a do turnaje se dostal díky divoké kartě stejně jako Duckworth, kterému patří v pořadí ATP 134. příčka.

Hewitt si snaží nepřipouštět, že mu jeho třiadvacetiletý žák může připravit brzké loučení s tenisem. "Chci hlavně odehrát dobrý zápas. Snad to moje tělo vydrží," řekl vítěz 30 turnajů ATP, který se po Australian Open bude věnovat práci australského daviscupového kapitána.

Na krajana narazil i na loňském US Open, kde ho v pěti setech vyřadil ve druhém kole Bernard Tomic. "To bylo vážně drsné. Tři dny předtím jsme se potkali a chtěl po mně rady ohledně servisu a podobně. To se fakt nehodilo," uvedl Hewitt.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Mayo
Hewitt mi na okruhu nebude chýbať, nikdy mi nebol sympatický ani ma jeho tenis nijako nebral.
Reagovat
Roger_Federer
A kolikrat jsi ho videl hrat v "jeho ere", kolem prelomu tidicileti?
Reagovat
Mayo
čo ja viem, nepočítal som to
Reagovat
Roger_Federer
;), tos me dostal.Ja me vzdycky pocit ze je ti tak 18..;)
Reagovat
Kozoroh
Mě Hewittova poloha v pavouku turnaje taky nepotěšila, přál jsem si, že poslední zápas kariéry sehraje proti obhájci titulu a světové jedničce. Bylo by to stylové rozloučení... Takhle mu tu kariéru v lepším případě ukončí Ferrer, v tom horším Duckworth :-(
Reagovat
EllNino
tak ono už na tom myslím moc nesejde :) on se taky loučí už tak 2 roky bych řekl, jen si to doteď nebyl schopen připustit
Reagovat
Fandina
Ale ukončení kariéry hodně mladým zase může být symbolické, navíc krajan, žák. Proč ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžou spolu hrát ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda jestli se tam Nole dostane.
Reagovat
smazaný uživatel
Bez šance pro Noleho, Lleyton by měl titul ve své klokaní kapse.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle opravdu zkusim shlednout. Muze to byt posledni zapas tohodle matadora na okruhu. Los si s Hewittem trochu pohral, ale zase z divackeho pohledu jde o opravdu atraktivni zapas;)

Podle mne bude dost skvela atmosfera. Dva australane doma proti sobe.
Ja si myslim, ze to ten James nezvladne uplne psychicky, ale zase Hewitt ma fakt uz problemy s vydrzi...bylo to videt i v Perthu. Takze si myslim, ze by to mohlo byt paradne dramaticke a vubec bych se nedivil nejakemu petisetaku;) Tak snad to bude stat za to;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dúfam, že postúpi aspoň do 2. kola, zápas s Ferrerom bude lahôdka.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si říkám,že tam nad námi si s námi Někdo laškuje .
Šarap. hned jak spadla z TOP 4 , příp. QF se Serenou
Kája Pl. znovu př. QF s Halepovou před DC a po Sydney
Petra znovu s Kumkum
Nadal znovu Verdasco
Kuzna znovu s Hantuch. atd.
Reagovat
skott
tak ono to není zase tak horké, Lleyton v podstatě řekl, že Duckworthovi dal nějaké rady během DC, kam byl několikrát přizván jako sparing. Podobný ¨příběh¨ by novináři napasovali víceméně na jakéhokoliv domácího hráče, protože Lleyton se hodně angažuje, o to víc v poslední době, kdy bylo jasné, že plynule přejde na post kapitána DC.

A co se týká případných dvojic pro čtvrtfinále, tam zase ta pravděpodobnost nebyla tak malá. To už mi přijde zajímavější rýsující se souboj pro 2.kolo mezi Edmundem a Goffinem, nebo že Duval i ve svém druhém turnaji letos narazí na Elinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo,říkal jsem atd.
Reagovat
bIbec
Co se Karolíny týče, tak spíš mě tam straší ta Makarová ve třetím kole, která ji vyřadila minulý rok ve stejné fázi turnaje. Čtvrtfinále by bylo u Karolíny super úspěch bych řek.
Reagovat
bIbec
ona vůbec Makarová je po většinu roku taková nenápadná, ale na hardových grand slamech se jí většinou hodně daří. Rozhodně ji nelze podceňovat. Naposled vypadla před branami druhého týdne na US Open 2012! Jinak vždy min 4. kolo!
Reagovat
smazaný uživatel
Kája jí dá a naučí se při tom běhat
Reagovat
EllNino
Kája bude mít už co dělat s Jule ve 2. ...ta hraje v Melbourne skvěle :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist