Hingisová je po 12 letech v semifinále grandslamové čtyřhry

3. 9. 2014, 08:47
Aktuality 4
Švýcarka Martina Hingisová si znovu po dvanácti letech zahraje semifinále čtyřhry na grandslamu. Bývalá singlová i deblová jednička se na US Open dostala do semifinále spolu s Italkou Flavií Pennettaovou.
Martina Hingisová a Flavia Pennettaová

Třiatřicetiletá Martina Hingisová s Flavií Pennettaovou ve čtvrtfinále v New Yorku porazily pátý nasazený česko-slovinský pár Květa Peschkeová a Katarina Srebotniková 6-4 6-3 a devětatřicetileté Češce tak zabránily ve vyrovnání newyorského maxima z let 2006 a 2007.

"Flavia je skvělá partnerka do čtyřhry, je zkušená a mám štěstí, že je na mé straně dvorce," řekla devítinásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře Hingisová partnerku, která byla rovněž deblovou jedničku. "A já jsem překvapila sama sebe. Nečekala jsem, že mi to takhle půjde."

Hingisová ukončila kariéru už v roce 2003, pak se na kurty vrátila, ale znovu se s tenisem rozloučila v roce 2007. Loni začala hrát opět čtyřhry a na US Open vypadla v 1. kole se Slovenkou Danielou Hantuchovou. Letos vyhrála s Němkou Sabine Lisickou turnaj v Miami. Svůj poslední titul ve čtyřhře na grandslamu získala na Australian Open 2002.

O postup do finále si dvojice Hingisová/Pennettaová zahraje s duem Cara Blacková a Sania Mirzaová.

Navzdory vyřazení Peschkeové se do semifinále jedna česká tenistka dostane. Ve středu se proti sobě ve čtvrtfinále postaví česko-čínský pár Andrea Hlaváčková a Jie Zheng proti česko-japonské dvojici Barbora Záhlavová-Strýcová a Kimiko Dateová-Krummová.

Na vítězný tandem už v semifinále čekají Rusky Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová, které vyřadily domácí 14násobné grandslamové vítězky Serenu a Venus Williamsovy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
musí začať znova vyhravať
Reagovat
dadaft
paráda, gratuluji.
a podle fotky se u toho s Flávií i slušně baví. ))
Reagovat
Nancy_z
Jo, Martina s Flavií jsou moc sympatický pár. A obě mají šikovnou ruku, zápas se mi líbil a přála bych jim, ať to dotáhnou do finále.
Reagovat
Fandina
Já jsem je spolu ještě hrát neviděla, tak se musím na ně soustředit a podívat na jejich příští zápas. Určitě to bude hezká podívaná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist