Hingisová je po 17 letech ve finále Wimbledonu, o titul si zahraje po boku Mirzaové

10. 7. 2015, 17:44
Aktuality 6
WIMBLEDON - Martina Hingisová si ve Wimbledonu zahraje o 10. grandslamový titul ze čtyřhry žen a první po svém předloňském comebacku. S Indkou Mirzaovou v dnešním semifinále deklasovaly Američanky Raquel Kopsovou-Jonesovou a Abigail Spearsovou, ve finále je čekají Rusky Jekatěrina Makarovová s Jelenou Vesninovou.
Sania Mirzaová a Martina Hingisová

Martina Hingisová a Sania Mirzaová začaly spolupracovat začátkem března a první tři turnaje - v Indian Wells, Miami a Charlestonu - ovládly. Přemožitelky našly až v 15. zápase. 

Na prvním společném grandslamu na Roland Garros vypadly ve čtvrtfinále s pozdějšími šampionkami Bethanií Mattekovou-Sandsovou a Lucií Šafářovou, na druhém grandslamu na trávě ve Wimbledonu však postoupily už do finále. Cestou do něj navíc neztratily v pěti zápasech ani set. 

V dnešním semifinále si nejvýše nasazený švýcarsko-indický pár poradil s turnajovými pětkami Raquel Kopsovou-Jonesovou a Abigail Spearsovou. Sehrané Američanky, které ve čtvrtfinále zastavily rozjeté duo Matteková/Sandsová, smetly za necelou hodinu hry 6-1 6-2.



Čtyřiatřicetiletá Hingisová, jež v létě 2013 obnovila kariéru a začala se soustředit pouze na čtyřhry, se do finále Wimbledonu dostala po dlouhých 17 letech znovu. Může tak navázat na titul, který v roce 1998 získala s Janou Novotnou.

Švýcarská tenistka bude po boku o šest let mladší Indky usilovat o celkově sedmnáctý grandslamový vavřín. Pět trofejí má ze dvouhry, devět ze čtyřhry žen (4krát vyhrála Australian Open, 2krát French Opens, 2krát Wimbledon a jednou US Open) a dvě ze smíšené čtyřhry. V té může triumfovat i na letošním Wimbledonu, neboť s Indem Leanderem Paesem dnes postoupila rovněž do finále.

Osmadvacetiletá Mirzaová má ve sbírce tři trofeje z mixu, čtyřhru žen na grandslamovém turnaji ale ještě nevyhrála. Jediné finále si zahrála před čtyřmi lety na Roland Garros s Jelenou Vesninovou

A právě ruská tenistka s krajankou Jekatěrinou Makarovovou budou finálovými soupeřkami Hingisové a Mirzaové v sobotním finále ve Wimbledonu. Švýcarsko-indický pár vyhrál oba vzájemné duely, a to ve finále v Indian Wells a v Miami.

"Je to opravdu dobrý tým. Letos hrají velmi dobře. Už jsme s nimi dvě finále hrály a pokaždé nás porazily. Ale doufáme, že tady konečně zvítězíme," uvedla Makarovová.

Sedmadvacetiletá Makarovová s o necelé dva roky starší Vesninovou dnes zdolaly 6-3 4-6 6-4 loňské finalistky Timeu Babosovou a Kristinu Mladenovicovou a zkompletovaly sbírku grandslamových finále. V roce 2013 vyhrály French Open, loni nejprve neuspěly v Austrálii, v září pak na US Open získaly druhý grandslamový titul po výhře nad Hingisovou s Flavií Pennettaovou.

"Jsme pyšné na to, že si můžeme zahrát finále na tak slavném turnaji, jakým Wimbledon je. Má obrovskou tradici, spoustu historie, speciální povrch, specální oblečení. Je to opravdu čest," řekla Makarovová.

• WIMBLEDON 2015 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 14.455.000 eur
páteční výsledky žen (10. 07. 2015)
• Čtyřhra - semifinále •
Hingisová/Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Kopsová-Jonesová/Spearsová (5-USA) 6-1 6-2
Makarovová/Vesninová (2-Rus.) - Babosová/Mladenovicová (4-Maď./Fr.) 6-3 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Titan
"Sehrané Američanky, které ve čtvrtfinále zastavily rozjeté duo Matteková/Sandsová" - inu, to je mi pěkné duo...:-)
Reagovat
slacker
a uz vubec ne rozjete :_D
Reagovat
Titan
Bodejť, s marným duem Matteková/Sandsová nemohlo nic dělat ani první trio v dvouhře Matteková/Sandsová/Šafářová... :D
Reagovat
lars
Sehrané Američanky uhraly jenom 3 gamy :)
Reagovat
COMEON
Hingisová si ide po double! :)
Reagovat
tommr
naše juniorky pokračujou ve vítězný jízdě aspoň v deblu ve kterým postoupily už do semifinále. Dneska jasně přehrály mladý Rusky. Dobře hrála zejména Miriam, která možná není tak talentovaná singlistka jako Markéta, ale pro debla má všechny předpoklady ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist