Hingisová s Mirzaovou vyhrály 29. zápas v řadě. Překonaly 22 let starý zápis

14. 1. 2016, 08:55
Aktuality 12
WTA SYDNEY - Martina Hingisová a Sania Mirzaová poprvé od roku 1994 vyhrály více jak 28 zápasů v řadě ve čtyřhře žen. Švýcarsko-indická dvojice dnes překonala 22 let starý zápis Gigi Fernandezové a Nataši Zverevové po postupu do finále turnaje v Sydney a vytvořily nejlepší počin od roku 1990. Rekord je však v nedohlednu.
Sania Mirzaová a Martina Hingisová

Švýcarka Martina Hingisová a o šest let mladší Indka Sania Mirzaová spojily síly loni v březnu a od prvního společného zápasu začaly ženskému deblu dominovat. Dosavadní bilanci k dnešnímu dni mají 62 výher a 7 porážek. Tento týden hrají na 18. turnaji, na 12. postoupily do finále a v něm můžou získat 11. titul.

Navíc už téměř půl roku neprohrály. Dnes v Sydney pětatřicetiletá Hingisová a devětadvacetiletá Mirzaová zdolaly 4-6 6-3 10-8 rumunsko-kazašský pár Ioana Olaruová a Jaroslava Švedovová a zaznamenaly 29. výhru v řadě. 

Překonaly tak zápis roku 1994, kdy Američanka Gigi Fernandezová a Běloruska Nataša Zverevová neprohrály 28 duelů po sobě. V následující dnech a týdnech budou Hingisová s Mirzaovou útočit na sérii českých tenistek Jany Novotné a Heleny Sukové, které v sezoně 1990 vyhrály 44 zápasů po sobě. 

"Pokaždé nehrajeme nejlepší tenis, ale vždy se snažíme najít nějaké řešení, jak uspět. Myslím, že to z nás dělá teď dělá nejlepší deblový tým," řekla Hingisová. "Dáváme do toho sto procent, možná stodvacet. A funguje nám naše úžasná 'chemie'."

Rekordní šňůru vyhraných zápasů ve čtyřhře žen drží Martina Navrátilová a Pam Shriverová. Ty v sezonách 1983 až 1985 vyhrály neuvěřitelných 109 utkání v řadě. Navrátilová v té době vytvořila navíc i rekord neporazitelnosti ve dvouhře, když během roku 1984 odehrála 74 duelů bez jediné porážky.

Hingisová s Mirzaovou postoupily do finále už na sedmém turnaji v řadě. O sedmý titul po sobě se utkají s Francouzkami Caroline Garcíaovou a Kristinou Mladenovicovou, nebo se sestrami Hao-Ching Chang a Yung Jan Chan, s nimiž loni v srpnu utrpěly svou poslední porážku. Od té doby je ale už čtyřikrát porazily.

Švýcarsko-indický pár loni vyhrál v Indian Wells, Miami, Charlestonu, Wimbledonu, na US Open, v Kantonu, Wuhanu, Pekingu a na Turnaji mistryň. Minulý týden ovládl Brisbane a zítra v Sydney může slavit už 11. trofej během 11 měsíců.

• WTA PREMIER SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 753.000 dolarů
čtvrteční výsledky (14. 01. 2016)
• Čtyřhra - semifinále •
Hingisová/Mirzaová (1-Švýc./Ind.) - Olaruová/Švedovová (Rum./Kaz.) 4-6 6-3 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vyhrajou holky spolu AO?
Reagovat
Fandina
nabízí se to
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že to dají. Martina měla šestileté období, kdy to byl "její" turnaj, v singlu i v deblu, tak proč by na to nenavázaly...
Reagovat
smazaný uživatel
když chybí Lucka,tak proč ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Obě jsou skvělý, holky. hlavně Martinu je fakt radost sledovat. Ať už se Saniou, nebo s Leanderem nebo s kýmkoliv jiným.
Reagovat
Fandina
to víš, napůl Češka ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Napůl Češka, napůl Slovenka, napůl Švýcarka. Takže hraje jako 1 a půl hráčky :-)
Reagovat
Fandina
No prosím a proto je tak úspěšná ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně prosím žádné zdrobněliny, ta vaše "diskuse" diskuse pod článkem o Karolínině porážce myslím stačila!
Reagovat
Fandina
Nesmíš být nesnášenlivý, potom ti nebude vadit diskuse o čemkoli.
Reagovat
smazaný uživatel
To je nedorozumnění
Reagovat
Fandina
To jsem nepochopila.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist