Hingisová s Mirzaovou vyhrály 7. turnaj v řadě, finále otočily z 1-6 a 2-5

15. 1. 2016, 12:59
Aktuality 11
WTA SYDNEY - Martina Hingisová a Sania Mirzaová málem přišly o měsíce trvající neporazitelnost. Ve finále turnaje v Sydney prohrávaly s Francouzkami Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou už 1-6 a 2-5, ale nakonec zvítězily 1-6 7-5 10-5 a vyhrály 30. zápas v řadě. Švýcarsko-indická dvojice ovládla 7. turnaj v řadě a získala 11. titul během necelých 11 měsíců.
Martina Hingisová a Sania Mirzaová

Švýcarka Martina Hingisová a o šest let mladší Indka Sania Mirzaová spojily síly loni v březnu. Od té doby spolu odehrály 18 turnajů a mají na nich parádní bilanci: 12 finále, 11 titulů, 63 výher a 7 porážek.

Poslední prohru utrpěly loni v srpnu, od té doby vyhrály už 30 zápasů v řadě, což je ve čtyřhře žen nejdelší série od roku 1990. Díky své neporazitelnosti se s již sedmi turnaji po sobě rozloučily triumfem, naposledy uspěly tento týden v Sydney. 

Ve finále ale měl švýcarsko-indický pár namále. Hingisová s Mirzaovou prohrávaly s Francouzkami Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou 1-6 a 2-5, ale pak vývoj zlomily a nakonec zvítězily 1-6 7-5 10-5.

"Potřebovali jsme proměnit nějaké naše příležitosti, což se dlouho nedařilo. Už jsme skoro neviděly světlo na konci temného tunelu, ale pak jsme využili jednu nebo dvě šance a pomohlo nám to zápas otočit," komentovala Hingisová. "I když vypadá stav 1-6 a 2-5 blbě, byl to pořád rozdíl jediného brejku. To byla pozitivní věc, která nás držela ve hře. Jen jsme se snažily udržet servis na 3-5 a vzápětí se nám povedl skvělý game. To byl klíčový okamžik," doplnila ji Mirzaová.

"Byl to pro nás skvělý test, navíc proti skvělému novému týmu. Ony spolu hrály tento týden poprvé a myslím, že o nich ještě hodně uslyšíme," předpovídá Hingisová Francouzkám slibnou budoucnost.

Pětatřicetiletá Hingisová s devětadvacetiletou Mirzaovou mohou v příštích týdnech útočit na sérii českých tenistek Jany Novotné a Heleny Sukové, které v sezoně 1990 vyhrály 44 zápasů po sobě. Rekordní šňůru vyhraných zápasů ve čtyřhře žen drží Martina Navrátilová a Pam Shriverová, které v sezonách 1983 až 1985 vyhrály neuvěřitelných 109 utkání v řadě.


Hingisová s Mirzaovou už mají trofeje z Indian Wells, Miami, Charlestonu, Wimbledonu, US Open, Kantonu, Wuhanu, Pekingu, Turnaje mistryň. Brisbane a Sydney. O další budou usilovat od příštího týdne na Australian Open.

"Jsme opravdu šťastné, že jsme vyhrály další turnaj. Jsme šťastné za to, jakým způsobem jsme dnes bojovaly," řekla Hingisová, jež se v pondělí posune ke své partnerce do čela světového žebříčku deblistek. Světovou jedničkou bude poprvé po 16 letech.

"Myslím, že to je další kapitola mé kariéry. Když se Sania stala loni po Charlestonu světovou jedničkou, byl to pro ni velký odrazový můstek. A teď po 16 letech si to užívám znovu. Byl to sen a ten se stane realitou," dodal šťastná Hingisová.

• WTA PREMIER SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 753.000 dolarů
páteční výsledky (15. 01. 2016)
• Čtyřhra - finále •
Hingisová/Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Garciaová/Mladenovicová (3-Fr.) 1-6 7-5 10-5
Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Kozoroh
Neuvěřitelné, co Martina se Saniou dokážou otočit. Po éře veleúspěšných párů Navrátilová-Shriverová nebo Zverevová-Fernandézová má ženský debl další dvojici, která je fantasticky sladěná a je z ní mašina na tituly.
Navíc se na jejich hru dobře kouká. Na AO s velkou pravděpodobností nenajdou přemožitelky.
Reagovat
smazaný uživatel
Neuvěřitelný borky, ty dvě jsou dvojka za všechny prachy :)
Reagovat
tommr
a Hingisový s Mirzaovou tak odpadly jediný vážný konkurentky ... :(
Reagovat
PetaM
Na druhou stranu je tu výhoda, že všechny velké body berou Martina se Saniou, takže na druhé místo nebude problém se dostat :D :D
Reagovat
tommr
to by ale Lucka musela zase začít hrát a momentálně to na to moc nevypadá ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Úspěch ve sportu je ošidná věc. Nikdy nesmíte dopustit, aby soupeř měl lepší drogu, než máte vy. Sania Mirza a Martina Hingis to nedopustily. A proto jsou nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
to mělo být nahoru, ale stejně je to kravina, takže je to jedno :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jakou drogu máš na mysli? To byl dost blbej fóreček!
Reagovat
PetaM
Viděl jsem to od stavu 2:5 ve druhém. Nevím, co dámy dělaly do té doby, ale od té doby hrály perfektně a Kiki s Caro neměly šanci, i když se snažily ... Každopádně gratulace! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi si to chtěly udělat těžší :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jo, půl roku neprohrát musí bejt nuda jaxviň
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist