Hingisová s Pennettaovu vyhrály čtyřhru ve Wuhanu a jsou ve hře o Turnaj mistryň

27. 9. 2014, 08:29
Aktuality 2
WTA WUHAN - Martina Hingisová se po svém návratu na kurty dočkala svého druhého titulu. S Flavií Pennettaovou dnes v čínském Wuhanu vyhrály čtyřhru a i když začaly spolupracovat teprve letos v červnu, oživily šanci dostat se na Turnaj mistryň.
Flavia Pennettaová a Martina Hingisová

Bývalá světová jednička ve dvouhře i ve čtyřhře Martina Hingisová sice už dvakrát ukončila kariéru, ale loni v létě se po šestileté pauze vrátila. Zátěž v singlu by prý už nesnesla, v deblu se ale Švýcarka, jež v úterý oslaví 34. narozeniny, začíná prosazovat čím dál více.

Loni s Danielou Hantuchovu si teprve zvykala na zápasové tempo a dál než do 2. kola se nedostala, letos už se ale může srovnávat s deblovou špičkou. V březnu vyhrála s Němkou Sabinou Lisickou prestižní turnaj v Miami a během léta zřejmě našla vhodnou partnerku na delší spolupráci.

Od června se objevila na pěti turnajích s jinou bývalou nejlepší deblistkou světa Flavií Pennettaovou a bilanci mají velmi lichotivou: finále v Eastbourne i na US Open a tento týden vybojovaný titul v čínském Wuhanu.

Švýcarsko-italský pár v dnešním dramatickém finále zdolal nesehranou zimbabwsko-francouzskou dvojici Cara Blacková a Caroline Garciaová.

Martina Hingisová a Flavia PennettaováHingisová s Pennettaovou ve druhém setu neproměnily celkem čtyři mečboly - dva za stavu 5-3 a další dva v následném gamu při vlastním podání - a v rozhodujícím super tie-breaku měly namále. Prohrávaly už 1-4, čelily dvěma mečbolům, kritické momenty ale zvládly a nakonec zvítězily 6-4 5-7 12-10.

"Hrát s Martinou je úžasné. Je to skvělá spoluhráčka i skvělý člověk," řekla Pennettaová, jež přidala do sbírky 16. deblovou trofej. Hingisová v 55. finále ve čtyřhře získala 39. titul.

I když Hingisová s Pennettaovou hrály jen na pěti letošních turnajích, dnešním triumfem oživily naději na účast na Turnaji mistryň v Singapuru. Na ten se kvalifikuje letos poprvé osm dvojic a volná jsou ještě tři místa. Švýcarsko-italská dvojice se posune na devátou, tedy první nepostupovou příčku. V příštím týdnu je čeká dost možná klíčový turnaj v Pekingu.

- WTA PREMIER 5 WUHAN -
(Čína, tv. povrch, 2.440.070 dolarů)
sobotní výsledky (27. 09. 2014)
• Čtyřhra - finále •
Hingisová/Pennettaová (6-Švýc./It.) - Blacková/Garciaová (8-Zimb./Fr.) 6-4 5-7 12-10
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
PetaM
Tak to je supéééér!!! Ženám to moc přeju, skvělá zpráva takhle při zapnutí TP :) Gratulace, tak ještě Peking, Moskva, a TM není ztraceno!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak!
ked vyhraju Peking tak si myslim , že v Moskve by ani titul nepotrebovali .
ale bolo by super keby vyhrali aj Peking aj Moskvu :)

+ potom aj TM :) :DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist