Historické finále čahounů: O titul v Atlantě si zahrají Isner a Anderson

28. 7. 2013, 13:57
Aktuality 2
ATP ATLANTA - Turnaj ATP v Atlantě vyvrcholí 'vysokým' finále. O titul se utkají 208 centimetrů vysoký Američan John Isner a Jihoafričan Kevin Anderson, který měří jen o pět centimetrů méně. Podle ATP půjde o "nejvyšší" finále v historii okruhu.
John Isner

První nasazený John Isner porazil v semifinále bývalou světovou jedničku Australana Lleytona Hewitta 6:4, 4:6 a 7:6 a oplatil mu tak dva týdny starou porážku z trávy v Newportu. Americký tenista vyhrál dvanáctý tie-break za sebou a ze zápasu s Hewittem odešel jako vítěz i díky 21 esům za dvě hodiny a 23 minut.

Isner se probojoval v Atlantě do finále potřetí za poslední čtyři roky a pokusí se konečně získat titul. V roce 2010 i předloni nestačil na krajana Mardyho Fishe. "Rád bych vyhrál, ale nijak se tím nestresuju," uvedl osmadvacetiletý Američan, jenž letos zvítězil už v dubnu v Houstonu.

Kevin Anderson, který je nasazen jako číslo dvě, vyřadil v sobotu domácího Ryana Harrisona po setech 6-3 7-6. Jednadvacetiletý Američan se tak ani na šestý pokus nedostal ze semifinále do svého premiérového finále. 

Isner se s Andersonem utká podeváté v kariéře, pětkrát zatím Jihoafričana porazil. Anderson bude usilovat o třetí titul v kariéře a první v této sezoně.

- ATP 250 ATLANTA -
(USA, tv. povrch, 623.730 dolarů)
sobotní výsledky (27. 07. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Isner (1-USA) - Hewitt (7-Austr.) 6-4 4-6 7-6(5)
Anderson (2-JAR) - Harrison (USA) 6-3 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tfuj, tfuj, tfuj, Johne, zkus i sako a i kdyby na celem zapase mela byt nakonec nejpohlednejsi tvoje tvar - beru! :-) Come on!!!

B.H.R. - s Chrisem je zatim moc a moc zle, prvni set dokonce opereny.. :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist