Hladíková vyhrála halové mistrovství republiky

14. 12. 2008, 16:47
Aktuality 1
HALOVÉ MČR ŽEN - Česká tenistka Tereza Hladíková vyhrála mezinárodní halové mistrovství republiky. V dnešním finále šampionátu v Přerově porazila čtvrtá nasazená hráčka Anu Savičovou z Chorvatska 6-4 7-5.
Profily hráčů
Tereza Hladíková

Dvacetiletá Hladíková, 205. hráčka světového žebříčku, na domácích kurtech v Přerově uspěla i ve čtyřhře, v níž v sobotu vybojovala titul po boku Renaty Voráčové. Turnaj ITF byl dotován částkou 25.000 dolarů.

V druhé finálové sadě přitom devatenáctiletá Chorvatka vedla již 5-2, avšak Hladíková poté zpřesnila údery, dařil se jí i servis a šňůrou pěti her dovedla zápas do vítězného konce. Turnaj ITF vyhrála poprvé v kariéře, třebaže během posledních dnů zápasila s nemocí a s nataženým stehenním svalem.

Ještě před zápasem nemohla pořádně běhat a chytaly ji křeče. "Na kurtu už to tak hrozné nebylo. Taktika byla hrát soupeřce do bekhendu, neboť ten má slabší," řekla novinářům vítězka.

"Podařilo se mi vyhrát doma, před rodinou, což je opravdu skvělé. Nicméně za svůj největší úspěch považuji postup do čtvrtfinále na turnaji s dotací 175.000 dolarů v Bad Gasteinu, kam jsem do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace," dodala Hladíková, která jediný předchozí vzájemný zápas se Savičovou prohrála ve dvou setech.

Halové mistrovství ČR (Přerov) - finálový výsledek:

Dvouhra - finále:
Hladíková (4-ČR) - Savičová (Chorv.) 6-4 7-5

ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist