Hlasujte v lednových anketách WTA. O ocenění Hráčka měsíce bojují Kvitová a Karolína Plíšková

7. 2. 2019, 09:13
Aktuality 21
Stejně jako každý měsíc i za leden mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. V kategorii Hráčka měsíce jsou nominovány Petra Kvitová a Karolína Plíšková.

Za leden si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají vítězka Australian Open Naomi Ósakaová, finalistka Australian Open a šampionka turnaje v Sydney Petra Kvitová a další česká tenistka Karolína Plíšková, která ovládla generálku v Brisbane a hrála semifinále Australian Open.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Američanku Amandu Anisimovovou, její krajanku Danielle Rose Collinsovou, Australanku Ashleigh Bartyovou a Ukrajinku Dajanu Jastremskou.

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Ashleigh Bartyová, Bianca Andreescuová, Amanda Anisimovová, Su-Wei Hsieh a Anna-Karolina Schmiedlová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.


Hráčka měsíce

1) Naomi Ósakaová
Naomi Ósakaová ovládla letošní Australian Open a po zisku druhého grandslamového titulu se posunula na post světové jedničky.

Ósakaová je vůbec první hráčkou od roku 2015 (Serena Williamsová), která vyhrála dva grandslamy v řadě, a první tenistkou od roku 2001 (Jennifer Capriatiová), jež na svůj premiérový grandslamový triumf navázala prvenstvím hned na následujícím grandslamu. Navíc se stala první asijskou světovou jedničkou v historii.

2) Karolína Plíšková
Karolína Plíšková hned na svém prvním letošním turnaji v Brisbane ve finále zdolala Ukrajinku Curenkovou a získala 12. kariérní titul, podruhé triumfovala v Brisbane (2017). Bývalá světová jednička po cestě do finále porazila Kazašku Putincevovou, krajanku Bouzkovou, domácí Tomljanovičovou a Chorvatku Vekičovou, v dramatickém souboji o titul prohrávala s Curenkovou už o set a brejk.

České tenistce se dařilo také na Australian Open, kde ve čtvrtfinále předvedla senzační obrat proti Sereně Williamsové, s níž prohrávala už 1-5 v rozhodující sadě a čelila celkem čtyřem mečbolům. V semifinále nestačila na pozdější vítězku Ósakaovou.

3) Petra Kvitová
Petra Kvitová v dramatickém finále v Sydney zdolala domácí Bartyovou a získala 26. kariérní trofej. Po další sahala na Australian Open. V Melbourne pokračovala ve skvělé formě a do svého prvního grandslamového finále od Wimbledonu 2014 postoupila bez ztráty setu.

Ve finále však ani dvojnásobná wimbledonská šampionka nenašla recept na rozjetou Japonku Ósakaovou. Kromě grandslamového titulu se jednalo o přímý souboj o post světové jedničky. Kvitová tak po skončení úvodního grandslamu sezony vyrovnala druhým místem své žebříčkové maximum.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
-


Průlom měsíce

1) Danielle Rose Collinsová
Danielle Rose Collinsová prožila na Australian Open svůj životní turnaj. Američanka, která nikdy předtím nevyhrála zápas na grandslamu, v Melbourne vyřadila tři nasazené soupeřky a poprvé si zahrála grandslamové semifinále.

Přitom už v prvním kole byla proti nasazené Němce Görgesové game od vyřazení. Po úspěšném obratu si v dalších kolech vyšlápla na nasazenou devatenáctku Francouzku Garciaovou a v osmifinále smetla 6-0 6-2 bývalou vítězku a světovou dvojku Němku Kerberovou. Její senzační jízdu zastavila až v semifinále Kvitová.

2) Dajana Jastremská
Dajana Jastremská se na Australian Open, kde teprve podruhé startovala v hlavní soutěži grandslamového turnaje, dočkala nejlepšího grandslamového výsledku. Osmnáctiletá talentovaná Ukrajinka vyřadila domácí Stosurovou a nasazenou Španělku Suárezovou, nad její síly byla ve třetím kole Serena Williamsová.

Už na generálce v Hobartu hrála ve výborné formě a došla do čtvrtfinále. Na skvělé výkony z Melbourne navázala v thajském Hua Hinu, kde ve finále zdolala Australanku Tomljanovičovou a získala druhý kariérní titul.

3) Amanda Anisimovová
Amanda Anisimovová na Australian Open vyřadila dvě nasazené hráčky a poprvé se dostala do druhého týdne grandslamu. Teprve sedmnáctiletá Američanka porazila Ukrajinku Curenkovou, která si zahrála finále v Brisbane, a Bělorusku Sabalenkovou, jež vyhrála generálku v Shenzhenu. V osmifinále však narazila na skvěle hrající Kvitovou a turnaj pro ni skončil.

Anisimovová se jako první z hráček narozených po roce 1999 dostala do druhého týdne grandslamu a stala se nejmladší americkou osmifinalistkou grandslamu od French Open 1998, kdy se mezi nejlepší šestnáctku probojovala tehdy 16letá Serena Williamsová.

4) Ashleigh Bartyová
Ashleigh Bartyové se letos na domácí půdě dařilo náramně. Australská jednička v Sydney porazila Lotyšku Ostapenkovou, Nizozemku Bertensovou, Belgičanku Mertensovou i světovou jedničku Rumunku Halepovou a znovu po roce postoupila do finále. V něm ale opět neuspěla, když neudržela vedení proti kvitové.

Ve výborné formě hrála také na domácím Australian Open, kde se poprvé v kariéře probojovala do grandslamového čtvrtfinále, ani v něm nenašla recept na Kvitovou. Poslední domácí čtvrtfinalistkou byla v roce 2008 Jelena Dokičová.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
-


Úder měsíce

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Ashleigh Bartyová, Bianca Andreescuová, Amanda Anisimovová, Su-Wei Hsieh a Anna Karolina Schmiedlová.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
-

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Frick
https://www.tennisforum.com/12-general-messages/942297-tennis-players-bikinis-vol-2-a-199.html#post81150737

Nepřibrala trošku?
Reagovat
horska.kraslice
V měsíci, kdy se hrál GS, je zbytečné dělat anketu o nej hráčku. Proti vítězce GS stejně žádná jiná nemá šanci. Takže Petra i Kája mají smůlu. :-(
Reagovat
FulnekUltras
navíc globalizované holátko - tyhle kreatury mají dneska zelenou
Reagovat
bIbec
ale prdlačky. Kdyby vyhrála Petra ten GS, tak by tu anketku vyhrála ona. Dovedu si představit, že kdyby byla Simona Halep v pozici Petry, tak by tu anketu vyhrála právě Simona (vzhledem k té rumunské mentalitě a jejím šíleným fans)
Reagovat
bIbec
takže bych i nesouhlasil s horskou.kraslicí. Ta anketka má smysl i pro hráčky, které nevyhrály GS. Respektive hráčku, která ho nevyhrála a ta hráčka se jmenuje Simona Halep =) (pokud je teda zrovna nominovaná).

Jiná by asi ten GS triumf netrumfla.
Reagovat
bIbec
a ještě teda jedna věc.. k tomu fulnekovi. Samozřejmě se stává, že nejen v dnešní době se tak nějak pohliží i na jiné aspekty než na sportovní výkony (nebo u filmu třeba na jeho reálné kvality apod).
Ale právě u těch sportovních fanoušků je to většinou fér. Většinou. Takže jo, vyhraje to Osaka a bude to fér.
Reagovat
FulnekUltras
bude to fér z pohledu hlasovací mašiny, kterou dnes na netu stále více tvoří právě ona sterilně globalizovaná holátka bez kořenů, která se za svůj původ nakonec ještě stydí a "pro jistotu" zůstávají v sociální bublině anglofonní nezařaditelnosti - pro fanoušky českého sportu nic nového ani překvapivého - náš rybníček je objektivně malý a subjektivně v něm ještě také přibývá výše zmíněných nadnárodních sraček
Reagovat
milik254
Napij se. Nebo už nepij.
Reagovat
Fandina
Hlavně sračky padají z tvé hlavy. Protože to, že někdo vyhraje GS a pak je zařazení do hlasování nemá z kecy o globalizaci a holátek nic souvislého. To je tvoje hloupé vidění světa.
Reagovat
Fandina
zařazen ... s kecy
Reagovat
FulnekUltras
i kdyby Petra AO vyhrála, byla by její první pozice v "nadnárodním" hlasování s velkým otazníkem - jsou prostě typy jako třeba Martina Sáblíková, a potom ti, které trénuje Sasha Cojin - mě osobně jsou jinak podobné ankety zcela volné, vím své a to mi bohatě stačí
Reagovat
Fandina
Jsi hloupý. Petra vyhrála anketu nejednou.
Reagovat
bIbec
Když by byla anketa na základě např sprintu z jednoho závodu, kdy si člověk vybírá mezi třemi nominovanými, kde jeden skončil první, druhý druhý, třetí třetí, tak taková anketa je naprosto absurdní. Z hlediska sportovního výsledku je hlas pro druhého či třetího nelogický a anketa postrádá smysl. O anketě za jeden měsíc se dá vždycky špekulovat. Si někdo může říct, "OK, ta Petra sice ten GS nevyhrála, ale zato byla ve finále a vyhrála k tomu ještě jeden Premier, tak pro mě je tohle víc, jak samotné vítězství toho GS." Ač mně osobně tohle přijde naprosto směšné, protože sem přesvědčený, že Petra by ten výsledek Osaky vyměnila za ty svoje dva výsledky, tak i přesto sem schopný tohle uvažování akceptovat.
Ovšem v momentě, kdy špekuluješ o tom, kdyby Petra byla v pozici Osaky, tak by to TŘEBA nevyhrála a na základě toho, snad z protestu proti těm "globalizátorům :-)", dáš hlas tý Petře, tak v mým očích nejsi lepší než ti první. Vlastně k nim máš blíž než k člověku, který prostě hlasuje na základě přesvědčení, že ta a ta hráčka si to zaslouží na základě svého sportovního výsledku. Protože to je přeci SNAD fér (očividně ne pro každého). Né pro ty globalizátory a né pro tebe. Oba jste stejní.
Reagovat
bIbec
Vlastně i prosté "Petra je má oblíbená hracka a proto jí dám svůj hlas" je taky ok. Není to třeba fér na základě výsledku, ale proč ne.
Já sem pro. Prostě forma fanouškovství, která se dá pochopit.
Reagovat
FulnekUltras
Proč "volím" Petru, to tady snad za ty roky ví už každej blbec. ;-))) Zároveň si ovšem uvědomuju, kolik lidí konkrétně u nás před čtvrtstoletím vylezlo z keltské prdele a začalo přes noc prosazovat "nové hodnoty", kam mj. patří i šíření podprahového despektu k lidským vlastnostem, jaké má právě např. Petra. Místo toho chceme být věcně asertivní, prvoplánově "úspěšní" a chybějící sebevědomí si necháme vytetovat. Každého volba, ale nedivme se, když pak končíme v nicneříkajícím havloidním filozofování o hovně, které nám z toho celého taky obvykle zůstane. A v zahraničí to u mladé generace není o moc lepší. Pak prostě Osaka pod Cojinem japonsky nekvákne, a každý si o ní může udělat obrázek podle svého vlastního naturelu. I ten prostý český blbec... ;-)
Reagovat
Blondie
Peťa. Vítězka jednoho turnaje, finalistka GS.
Reagovat
Fandina
Petra, Collins, Hsieh
Reagovat
bIbec
Osaka, Collins a Hsieh (ale líbí se mi tak nějak všecky ty relíčka, respektive teda "údery")
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já to mám stejně, akorát v úderu jsem dal Amandu, ale Su-Wei to sehrála taky krásně :)))
Reagovat
slacker
jednoznacne Karolina, nedela cavyky s FC a neni sprosta podezrela
Reagovat
milik254
Ale to až v únoru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist