Hlaváčková hrála o medaili se zlomeninou podočnicové kosti

13. 8. 2016, 23:54
Aktuality 30
Andrea Hlaváčková neposlechla lékaře a nastoupila do dnešního utkání o třetí místo ve čtyřhře na olympijských hrách se zlomeninou podočnicové kosti. Utrpěla ji po úderu míčkem v pátečním večerním semifinále, v němž potom Hlaváčková společně s Lucií Hradeckou prohrály souboj o postup do finále proti švýcarské dvojici Timea Bacsinszká, Martina Hingisová. Právě Čechošvýcarka Hingisová Hlaváčkovou míčkem trefila.
Andrea Hlaváčková

Stříbrná medailistka z Londýna večer duel dohrála, ale potíže nastaly hned po zápasu. Oko jí nateklo a objevil se krevní výron. Lékaři se vylekali. "Jeli jsme okamžitě do vesnice, tam jedna proteinová tyčinka a šup do nemocnice," líčila dnes Hlaváčková.

Pět hodin byla v péči doktorů, podstoupila nejrůznější vyšetření včetně rentgenů a CT hlavy. Do pěti do rána ji zkoumali. "Neuvěřitelný servis. Měla jsem velké štěstí, že se mi v oku nic neporanilo," konstatovala. Vyhráno ale ještě nemá, po návratu do České republiky ji čekají další vyšetření a prý není vyloučena ani operace.

Přesto Hlaváčková dnešní boj o bronz nevzdala, i když doktoři byli proti. "Doporučovali jsme jí, aby nehrála," uvedl lékař Vlastimil Voráček. "Říkali, že mi absolutně rozumí, že chci jít hrát, a nechali to na mně," doplnila Hlaváčková. "Ale měla jsem strach z každého míčku, který proletěl kolem, mohl by to být velký průšvih," přiznala.

Tenistka se podívala na záznam kritické chvíle v semifinále při mečbolu českých hráček. Jejich soupeřky po incidentu zápas otočily a nakonec vyhrály. Hlaváčková dokonce změnila názor, že to Hingisová udělala nerada. "Myslela jsem, že šlo o věc, která se v deblu stává. Ale jestli někdo na světě ví, kam mu letí úder, tak je to Hingisová. Trefila to přímo do mě," uvedla.

Reakce Hingisové Hlaváčkovou překvapila. Když si totiž vyžádala čas na ošetření, Čechošvýcarce se to moc nelíbilo. "Nebudu jí to nikdy vyčítat, ale myslím, že by se spíš mohla přijít zeptat, jestli jsem v pohodě. Trochu mě to zklamalo," řekla.

Hlaváčková přiznala, že její rozhodnutí hrát bylo možná hloupé. "Hrdá na to nejsem," uvedla. "Doktoři jsou od toho, aby se poslouchali. A já to neudělala. Riskla jsem to. Snad budu v pořádku na US Open," dodala s vysvětlením, že hrála hlavně kvůli tomu, že neměla žádné bolesti.

Z Ria si tak odveze silný zážitek. "Na to nikdy nezapomenu. Měli jsme na raketě stříbrnou a zlatou medaili a najednou máme bramboru a tak strašné zranění, že musím domů a možná budu řešit operaci," litovala. Do Prahy se vydá v pondělí speciálem.

"Konzervativní léčení je možné, ale během jednoho týdne se ukáže, jak se to vyvine," řekl Voráček. "Mohlo při utkání dojít k infekci, takže má antibiotika, ale i k porušení funkce pohybu oka. Risk to samozřejmě byl," konstatoval.

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím, že takové nehody se prostě stávají, Hingis to chtěla s jistotou narvat do Hlaváčkové, ale myslím, že neměla v plánu, že se trefí takhle přesně. Objevují se tu dosti negativní emoce kolem Martiny, že to trefila schválně, to rovnou odmítám. Martina mě zklamal prostě a pouze svých chováním, kdy dle mého názoru měla ihned doběhnout přes síť a optat se, co se děje a popřípadě se omluvit, což by bylo v této situaci vhodné. Tohle jediné mě velmi zklamalo, měla se zachovat jinak.
Reagovat
FulnekUltras
i u Hingis bohužel jasně viditelné jedno velmi pravděpodobně souvisí s ne už tak jasně viditelným druhým... ;(
Reagovat
horska.kraslice
Držím pěsti Andrejce, ať to zranění nemá vážné zdravotní následky. To je to úplně nejdůležitější.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak
Reagovat
Jan
tohle mluví za všechno:

http://isport.blesk.cz/clanek/dalsi-sporty-olympijske-hry-loh-rio-2016/277516/hlavackova-rana-do-oka-hingisova-mi-psala-je-rada-ze-ma-velkou-ranu.html
Reagovat
FulnekUltras
jo kde jsou ty časy, kdy jsme se přes skopčáky zlomený malíček a bombu do americké masky dopracovali až k titulu hokejových mistrů světa... ;)
Reagovat
FulnekUltras
že Hingis tady hájí převážně maloburžoazní liberálové ;))) a asociální obraceči viny. Andrea jistě lidsky není úplně moje gusto, ale představme si, co by se tady dělo, kdyby v 1. kole přesně takhle trefila třeba Barča Serenku ;))) - a že k tomu v mr.ající hlavě nemuselo být daleko... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Bože moj, Hlavackova vyjde z tejto kauzy ako úplna slepica...Uplne zbytočne to živí týmito ublizenickémi rečami...

Aby niekto chcel od Hingisovej aby pri MB mierila smeč na čiaru, aby náhodou neskryvila súperke vlások, to su myslienkové pochody hodné oficiálneho tenisového k0ktizmu naozaj...
Reagovat
spaniel
Tak tak. Zjevně v tom hrají hlavní roli spíš národnostní emoce než logika. Něco jako v hokeji faul na Jágra. Jediné s čím se dá souhlasit je, že se mohla zeptat zda je v pořádku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdyby faul, úplně stačí bodyček...
Reagovat
patriks
zcela ztratila moje sympatie. Ze 3 metrů maximální silou pálila do Hlaváčkový a ještě s výkřikem. Martina to opravdu nemá v hlavě v pořádku. Je to možné vyústění frustrace z turnajů, kde se jí přstalo dařit a už od ní jde Mirza pryč. Po ráně se sice omluvila, ale je to jako když dáte někomu pěstí a pak řeknete sorry. Adrea po této zlomenině může mít celoživotní následky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle hloupý komentáře....
Hingisová určitě mířila na hlavu,protože to pokládala za poslední možnost jak pokořit český pár...
Kdo hraje tenis tak ví jak ty reakce na síti jsou...ano hraješ do těla kolikrát,to je pravda...ale trefit oko ????
Hingisová to navíc hrála v záklonu,třeba byla ráda,že to dostala do kurtu.spíš škoda,že je tam Lucka neprohodila v tu chvíli.
Určitě to bolelo,ikdyž to oko nebylo...taky jsem takhle párkrát dostal.
Nechte těch nenávistných komentáŕů...
Reagovat
smazaný uživatel
Resp.za sebou....
Reagovat
spaniel
Klasika. Hlavně na Novinkách by ji už kamenovali.
Reagovat
Jan
V jiném článku ještě psali, že Hradecká skončila zápas ve 2 ráno a zápas o bronz jim dali na 2 odpoledne. Taky "dobrý" tah od organizátorů.
Reagovat
Fandina
Hlavně, aby to bylo v pořádku. Přece jenom oko je choulostivá věc a cokoli v jeho okolí je problém.
Reagovat
spaniel
"Myslela jsem, že šlo o věc, která se v deblu stává. Ale jestli někdo na světě ví, kam mu letí úder, tak je to Hingisová. Trefila to přímo do mě," uvedla.

Toto je takova blbost. Prisuzuje ji zazracne schopnosti. Hraci na siti se bezne nastreluji a urcite tam Hingiska i mirila, ale tak presne jiste ne. Proste smula. Na druhou stranu se pak mohla Hingisova zachovat lepe.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak patrně tušila, že ten úder letí někam do horní poloviny těla, na oko a věřím ani na hlavu jistě nemířila. Její následná reakce žádné sympatie nevzbuzuje.
Reagovat
FulnekUltras
Je pravda, že se to stalo při mečbolu, kdy to hráčka dole prostě musí a chce dostat do kurtu soupeřek za každou cenu, ale Hingis rozhodně nebyla v nějakém záklonu nebo něco podobného, prala to zhruba z kříže zřetelně pod kontrolou.
Reagovat
smazaný uživatel
Volej hrála za hlavou
Reagovat
FulnekUltras
nápřah ano - kdyby byl za hlavou i úder, míček by letěl přes Andy možná až do autu...záznam na čt je pořád k dispozici...

http://www.ceskatelevize.cz/rio2016/zpravy/337929-duo-h-h-nevyuzilo-dva-mecboly-po-prohre-se-o-bronz-utka-se-strycovou-a-safarovou/
Reagovat
smazaný uživatel
Kolko takých tých volejov zretelne pod kontrolou uz skoncilo v sieti alebo v aute, ze áno..
Reagovat
lars
A Hingis to netrefila primo do Hlavinky ?
Reagovat
Pedronegro
dobrá kachna - strašné zranění - zlomenina neznámé kosti - asi operace - nebo asi konzervativní léčba - modrý tejpy - velbloud - komár :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky si myslím, že kdyby měla něco zlomeného, tak by byla opuchlá tak, že ji nepoznáme.

Ale pecka do okolí oka to byla, to je bez debat, a to není nikdy nic příjemného, tak to holt teď chtějí nechat Hingisové trochu sežrat...
Reagovat
Pedronegro
asi tak, a kdyby byly vyhrály, tak by to bylo asi jinak ...
Reagovat
Jan
https://www.facebook.com/315727141794587/photos/pcb.1272392569461368/1272382462795712/?type=3&theater
Reagovat
aligo
Martina ztratila respekt spousty lidí i hraček, hned jsem si říkal že to bylo schválně, a její chování mě opravdu zklamalo...
Reagovat
Jan
Hingiska se může stydět.
Reagovat
GRAND
a přitom je doma za hvězdu..tak proč?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist