Hlaváčková je poprvé v semifinále turnaje WTA ve dvouhře

19. 7. 2013, 17:59
Aktuality 16
Andrea Hlaváčková poprvé v kariéře postoupila do semifinále turnaje WTA ve dvouhře. Úspěšná deblistka dnes ve čtvrtfinále turnaje v Bad Gasteinu potvrdila roli favoritky a porazila 6-3 a 7-6 domácí Lisu-Marii Moserovou.
Andrea Hlaváčková

Rakušanka je ve světovém žebříčku až v osmé stovce, do hlavní soutěže se Moserová dostala díky divoké kartě a v minulém kole jí pomohla skreč nasazené jedničky Mony Barthelové z Německa.

Hlaváčková se rychle ujala vedení 3-0 a úvodní sadu získala bez větších problémů. V druhém setu už vedla 4-1, jenže soupeřka pak srovnala krok a za stavu 5-5 byl zápas přerušen kvůli dešti. Vyrovnanou koncovku zvládla lépe šestadvacetiletá Češka, která zkrácenou hru vyhrála 7-4.

Stříbrná olympijská medailistka ve čtyřhře Hlaváčková se tak dočkala nejlepšího výsledku v singlu na okruhu WTA. V semifinále ji čeká osmnáctiletá Ukrajinka Elina Svitolinová, která porazila domácí Mayrovou-Achleitnerovou jasně 6-3 6-0. S aktuálně 84. tenistkou světa se Hlaváčková, které v žebříčku patří 108. pozice, ještě neutkala.

Do semifinále na svém oblíbeném turnaji postoupila i zkušená Yvonne Meusburgerová. Rakušanka v duelu s Holanďankou Rusovou vyhrála za 21 minut první sadu hladce 6-1. Ve druhém setu se sice rozhodovalo až ve zkrácené hře, tu ale na svoji stranu získala opět suverénně Meusburgerová.

"S Arantxou jsem dodnes nikdy nehrála a je vždy obtížné hrát proti levačce," řekla Meusburgerová. "Dává míčům vysoký topspin a její bekhend byl opravdu nebezpečný, především ve druhé sadě. Já jsem se ale cítila dobře, i když byla chvílemi lepší. Hrála jsem velmi dobře takticky," dodala Rakušanka.

O třetí finále na okruhu WTA si domácí hráčka zahraje s turnajovou osmičkou Knappovou. Italka v dnešním duelu smetla druhou nasazenou Němku Anikku Beckovou 6-0 6-1.

"Výsledek vypadá na snadný zápas, ale nebylo to vůbec lehké," přiznala Knappová. "Hrála jsem s Annikou asi před měsícem a porazila mě, je skvělá hráčka. Dnes jsem se po celý zápas snažila hrát agresivně a řekla bych, že to bylo klíčem k úspěchu," dodala.

- WTA INTERNATIONAL BAD GASTEIN -
(Rakousko, antuka, 235.000 dolarů)
páteční výsledky (19. 07. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková (ČR) - Moserová (Rak.) 6:3, 7:6 (7:4)
Knappová (8-It.) - Becková (2-Něm.) 6:0, 6:1
Svitolinová (Ukr.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6:3, 6:0
Meusburgerová (Rak.) - Rusová (Niz.) 6:1, 7:6 (7:1)


Semifinálové dvojice:

Hlaváčková - Svitolinová, Meusburgerová - Knappová.

Komentáře

16
Přidat komentář
vendulkabendulka
Je to tam. Prvni finale.
Reagovat
slacker
Super jsme ve finále prepiste dějiny, sice sem dal prednost zaveru Tour de France kde jsme taky meli zelisko.
Reagovat
slacker
0:3 ve druhem .. Hlavackova klasicky odpada :-(
Reagovat
slacker
Tak co bude ještě comeback ve druhem setu?
Reagovat
slacker
Vikend , cas na to se podivat na tenis. Super ze mame dve zelizka, prvni game sem promeskal a co vidim? Nejdrive sebraen pdoni souperce a ale pak prohrane podani v rade. Kurnik
Reagovat
slacker
To podani je u nasich zen obecne hruza.
Reagovat
smazaný uživatel
to projede.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ze Stanfordu se odhlásila i Marion Bartoli..
Reagovat
dadaft
hmmmm.... ((
Reagovat
dadaft
hmmmm... Magda Rybáriková má těžký los pro první kolo.
nejzajímavější je asi ta skupinka U.Radwanská, McHale, Wickmayer, Hantuchová, tam se bude o postup hodně bojovat.
a Jamie Hampton je na turnaji s dotací 800.000USD nasazená 4ka! moc hezký pohled.
tak doufám holka, že chytneš šanci za pačesy. )))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Andrej, paráda! Zítra budu držet palce, protože soupeřka je více než hratelná a doufám v Andrejčino první finále WTA! Andy, POJĎ!
Reagovat
slacker
Jeji prvni první finále i semifinale? Toz nezbyva nez hodne fandit, go go go
Reagovat
tommr
hra trochu pokulhávala. Nejvíc mě Andrea naštvala když za stavu 5:3 ve druhým setu zase nezvládla dopodávat zápas. To by se jí proti slabším hráčkám opravdu stávat nemělo. Navíc se tím zápas zbytečně protáh, protože se za stavu 5:5 musel přerušit kvůli dešti. Ještě štěstí, že Andrea ten TB druhýho setu zvládla. Poslední mečbol dokonce proměnila po opravdu pěkný kombinaci tvrdejch úderů a závěrečnýho kratasu ... :)
Postup do semifinále pro Andreu mj. znamená, že se zase na čas vrátí do první stovky. Momentálně je v ní o dvě příčky a dvacet bodů za svou deblovou partačkou Hradeckou na 88.místě. Pokud by vyhrála i v semifinále (což není tak úplně nemožný, protože Svitolina je určitě hratelná) tak si samozřejmě může polepšit ještě víc. Čím dál Andrea v BG dojde tím líp pro ní, protože v Cincinnati a na USO letos obhajuje hromadu bodů ... :)
Reagovat
Frick
Hráčka druhé stovky žebříčku (jenž je tam "regilérně", ne že by doháněla ztrátu po nějaký vynucený pauze apod.) a ve ČF 200k WTA turnaje je hodnocen její postup kurzem 1,07. Pamatujete, kdy bylo SF turnaje WTA tak levné pro takto slabou hráčku?

Věčná škoda, že tam nehrálo více našich holek...
Reagovat
tommr
občas se to stane když se nasazený hráčky zraní nebo nečekaně vypadnou. A některý turnaje bývají ještě mnohem hůř obsazený než je letošní Bad Gastein. Počkej až příští týden uvidíš obsazení turnaje v Baku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
V Kuala Lumpur byla nasazena jednicka Wozniacki ktera v padla v 1.kole a osmička Kristyna Pliskova na 99.miste,take vypadla v 1.kole. Turnaj nakonec excelentnim zpusobem vyhralo jeji dvojce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist