Hlaváčková je ve 3. kole kvalifikace. Minář prohrál a Hernych odstoupil

13. 1. 2012, 07:49
Aktuality 0
AO KVALIFIKACE - Andreu Hlaváčkovou dělí jediná výhra od postupu do hlavní soutěže Australian Open. O tu už nebude bojovat žádný Čech mezi muži: Ivo Minář prohrál s Wardem a Jan Hernych odstoupil.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková se minulý týden rozehrála v Aucklandu, kde společně s Lucií Hradeckou vyhrály soutěž ve čtyřhře. Nyní už bojuje pouze sama za sebe a v kvalifikaci na Australian Open se jí zatím daří. Po deklasování Slovenky Kristýny Kučové si dnes poradila ve dvou setech i s Julií Glushkovou z Izraele.

Přitom dnešní zápas pětadvacetiletá Češka nerozehrála vůbec dobře. Soupeřka za stavu 2-5 podávala na vítězství, Hlaváčková však souboj ziskem osmi gamů v řadě otočila a zvítězila 7-5 6-2.

O tom, zda v hlavní soutěži melbournského grandslamu bude hned devět českých tenistek, se rozhodne v sobotu. Hlaváčkovou v závěrečném zápase čeká osmnáctiletá Francouzka Caroline Garciaová, která si premiéru odbyla už na loňském ročníku a postoupila do 2. kola. To si zahrála i na French Open, kde potrápila Šarapovovou.

Mezi muži se přes dvě kola nikdo z Čechů nedostal. Sedmadvacetiletý Ivo Minář prohrál ve třech setech s Britem Jamesem Wardem a neukončí tak již více jak dvouleté čekání na start v hlavní soutěži. 

Jan Hernych dnes k zápasu 2. kola vůbec nenastoupil a v žebříčku ho čeká pád do poloviny třetí světové stovky. Dvaatřicetiletý tenista totiž loni v Austrálii překvapil postupem z kvalifikace až do 3. kola.

- AUSTRALIAN OPEN kvalifikace -
(Austrálie, tv. povrch)
páteční výsledky (13. 01. 2012)

Dvouhra muži - kvalifkace- 2. kolo:
Fischer (Rak.) - Hernych (ČR) bez boje
Ward (Brit.) - Minář (ČR) 6-3 1-6 6-3

Dvouhra ženy - kvalifkace- 2. kolo:
Hlaváčková (3-ČR) - Glushková (Izr.) 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist