Hlaváčková letos poprvé vyhrála, Hradecká už v Memphisu dohrála

19. 2. 2013, 23:30
Aktuality 8
WTA MEMPHIS - Andrea Hlaváčková si dnes na halovém turnaji v Memphisu připsala první letošní výhru, když ve třech setech zdolala domácí Melanii Oudinovou. Naopak druhá česká zástupkyně Lucie Hradecká nestačila na francouzskou kvalifikantku Claire Feuersteinovou.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou v Memphisu obhajovaly titul ve čtyřhře, z té však vypadly už v pondělí hned v 1. kole. Dnes už se tak mohly plně soustředit na dvouhru, ve které si vedly s 50procentní úspěšností.

Šťastnější z dvojice byla šestadvacetiletá Hlaváčková, která se dnes dočkala první výhry v sezoně. Po hladkých prohrách v prvních kolech turnajů v Shenzhenu, na Australian Open a v Dauhá, kde uhrála dohromady jen 10 gamů, dnes porazila 6-4 3-6 6-3 domácí Melanii Oudinovou. Američanku tak porazila i ve druhém vzájemném souboji.

"Zápas byl asi důležitější, než by rankingový údaj napovídal. Moc jsem výhru potřebovala a v utkání jsem si prošla všemi fázemi. Nakonec jsem to zvládla a jsem za to moc ráda. Ke všemu měl trenér narozeniny, tak jsem ho konečně potěšila vítězstvím," píše spokojená Hlaváčková na svém webu.

Česká tenistka, která letos navíc neprošla kvalifikacemi v Sydney a v Paříži, si přitom v posledních dnech příliš klidu neužila. Teprve v pátek v noci odletěla z katarského Dauhá, odkud ji čekal 26hodinový přesun do Tenessee, a už včera absolvovala třísetový zápas ve čtyřhře.

O své druhé čtvrtfinále na okruhu WTA si osmifinalistka loňského US Open zahraje proti čtvrté nasazené Britce Heather Watsonové. S tou první vzájemný zápas vyhrála, právě v Memphisu a naposledy loni na podzim v Toku s ní ale prohrála.

"Heather mě porazila v Japonsku a od té doby se hodně posunula na žebříčku nahoru, ale vím, co je na ni třeba hrát. Bude to bezpochyby velmi těžký zápas, ale nemám co ztratit a dám tomu vše," těší se plzeňská rodačka.

Naopak neúspěšná dnes byla předloňská semifinalistka a letos pátá nasazená Lucie Hradecká. S Claire Feuersteinovou, která byla rozehraná z kvalifikace, sice ve třech duelech na turnajích ITF neztratila ani set, dnes však poprvé nestačila a prohrála 3-6 4-6.

Po pomalejším rozjezdu zvládla vstup do turnaje Sabine Lisická. Třetí nasazená Němka sice v duelu s domácí sedmnáctiletou nadějí Madison Keysovou prohrávala v první sadě 3-5, vývoj ale otočila a vyhrála 7-5 6-3.

"Na začátku jsem moc dobře nepodávala. Ale ve správný okamžik jsem se probrala a brejkla ji ve chvíli, kdy podávala na zisk setu. Od té chvíle se vše zlepšilo. Nikdy předtím jsem ji neviděla hrát, tak jsem si na její styl musela zvyknout," komentovala třiadvacetieltá Němka, jež včetně Fed Cupu vyhrála už šesté z posledních sedmi utkání.

Už do čtvrtfinále postoupila předloňská vítězka turnaje Magdaléna Rybáriková. Slovenská tenistka si dnes poradila ve dvou setech 7-6 6-2 s domácí Lauren Davisovou.

Druhou čtvrtfinalistkou se ve večerním duelu stala domácí Jamie Hamptonová. Třiadvacetiletá Američanka porazila 6-3 6-0 o dva roky mladší krajanku Vandewegheovou, když od stavu 1-3 vyhrála 11 gamů v řadě.

"Na začátku mi to trochu drhlo. Nikdy předtím jsem s Coco nehrála, ale vím, že dokáže hrát skvělý tenis a že je velmi talentovaná. Takže jsem byla opatrná, ale hrála jsem svou hru a nakonec to pro mě dopadlo dobře," řekla Hamptonová.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS -
(USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů)
úterní výsledky (19. 02. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Hlaváčková (ČR) - Oudinová (USA) 6-4 3-6 6-3
Feuersteinová (Fr.) - Hradecká (5-ČR) 6-3 6-4
Lisická (3-Něm.) - Keysová (USA) 7-5 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Rybáriková (7-SR) - Davisová (USA) 7-6(2) 6-2
Hamptonová - Vandewegheová (obě USA) 6-3 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
freeteepek
Serena tuším včera řekla, že v Dauhá se necítila dobře a že v Dubaji už je to mnohem lepší. Vzápětí se odhlásila kvůli zranění zad:-(
Nepřejeme jí nic špatného a bez Viky, Sereny a teď už i Kerberový má Petra v Dubaji velkou šanci!!!!!!!!!!
Reagovat
Aresko123
velku sancu na co? hadam nie na vitazstvo? ak myslis to tak mi napis ake prasky beres chcem take tiez...........
Reagovat
dadaft
jj, krapítek to ze startu drhlo...
... ale pak přišla famózní hra od základní čáry - dlouhé přesné údery, se kterými měla co dělat Azarenková, natož Coco...
c´mon Jamie,
pojď si pro první titul WTA. ))
Reagovat
smazaný uživatel
super! Gratuluji k výhře, třeba jí to konečně trochu nakopne k lepším výsledkům.
Reagovat
freeteepek
Dej ještě aspoň jedno kolo!
Reagovat
Fandina
Přesně tak ... dneska to bylo celkem slušně odehráno ... tak ještě tak Andy ... pojď pojď pojď
Reagovat
tommr
Watsonová bude pro Andreu podstatně tvrdší oříšek než Oudinová. Bojím se, že to bude soupeřka nad její síly ... :)
Andrea a Lucka by se ted měly soustředit hlavně na pořádný výsledky v deblu, aby neztratily zkraje sezóny příliš mnoho bodů. Chce to pořádně potrénovat a udělat nějaký slušný výsledky v Indian Wells a Miami... :)
Reagovat
Fandina
Holkám přejme výsledky všude. Potrénujte a koukejte zas vítězit. Držím palce ... pojď pojď pojďte !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist