Hlaváčková přes Šafářovou poprvé do čtvrtfinále, čeká ji další Češka

16. 9. 2011, 00:09
Aktuality 2
WTA QUÉBEC - Halový turnaj v Québeku bude mít českou semifinalistku. O účast v elitní čtyřce se totiž utkají Andrea Hlaváčková a Barbora Záhlavová-Strýcová. První z nich si zahraje ve čtvrtfinále na okruhu WTA poprvé.
Andrea Hlaváčková

Jeden český souboj se odehrál už dnes a skončil nečekanou výhrou pětadvadvacetileté Andrey Hlaváčkové. O rok mladší soupeřku Lucii Šafářovou, světovou sedmadvacítku a nasazenou dvojku, porazila 7-6 7-5 a po triumfu ve čtyřhře na letošním grandslamovém Roland Garros se dočkala dalšího cenného úspěchu v podobě postupu premiérového čtvrtfinále.

Hlaváčková v úvodní sadě neudržela vedení 5-1, tie-break ale přeci jen zvládla lépe. V druhém setu sice v úvodu ztratila podání, dvěma brejky ale vývoj dějství otočila a 103. hráčka světového žebříčku mohla po hodině a 42 minutách slavit postup.

Šafářová tak nezopakovala loňské semifinále, o rok dříve hrála v Québeku dokonce o titul.

Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila přes Chorvatku Mirjanu Lučičovou. Začala sice hůře, ale po ztrátě prvního setu, v němž se hodně rozčilovala, dovedla zápas k vítězství po setech 2-6 6-1 6-3.

V pátečním čtvrtfinále bude Záhlavová-Strýcová (75. v žebříčku) favoritkou a pokusí se i počtvrté Hlaváčkovou, rovněž plzeňskou rodačku, porazit.

V boji o druhý letošní titul v Québeku dál zůstává turnajová jednička Daniela Hantuchová. Slovenská tenistka znovu nebyla suverénní, s Maďarkou Melindou Czinkovou prohrála první set v tie-breaku a musela osmifinálový zápas otáčet. V rozhodující sadě sice ještě ztratila vedení 5-1, poté ale posedmé v utkání sebrala Czinkové servis a po více než dvou a půl hodinách postoupila do čtvrtfinále.

V něm ji čeká Marina Erakovicová z Nového Zélandu, která si zahraje o první semifinále po více než třech letech. Třiadvacetiletá tenistka ve druhém kole zdolala 6-3 2-6 6-2 Američanku Irinu Falconiovou.

- WTA INTERNATIONAL QUÉBEC -
(Kanada, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (15. 09. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Hlaváčková (ČR) - Šafářová (2-ČR) 7-6(1) 7-5, Záhlavová-Strýcová (6-ČR) - Lučičová (Chorv.) 2-6 6-1 6-3, Hantuchová (1-SR) - Czinková (Maď.) 6:7 (7-4), 6:4, 6:3, Erakovicová (N. Zél.) - Falconiová (7-USA) 6-3 2-6 6-2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Watsonová/Wörleová (Brit./Něm.) - Krajicková/Šafářová (3-Niz./ČR) 6-3 7-6 (7-3).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
omg proboha proč??? to jí to nemohla nechat?
Reagovat
VlS
Lopato, už zase ty tvoje výkřiky? Proč byji "proboha" měla nechávat peníze? Ony tam přijely vydělávat, ne se bavit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist