Hlaváčková s Babosovou vyhrály už 11 zápasů v řadě a čeká je další finále

7. 10. 2017, 08:40
Aktuality 3
WTA PEKING - Andrea Hlaváčková a Maďarka Timea Babosová se v závěru sezony dostaly do skvělé formy. V Pekingu dnes zdolaly i olympijské vítězky a trojnásobné grandslamové šampionky Rusky Jekatěrinu Makarovovou s Jelenou Vesninovou, vyhrály 11. zápas po sobě a po triumfech v Québecu a Taškentu postoupily potřetí během čtyř týdnů do finále. V něm bude usilovat o čtvrtý společný a dosud nejcennější titul.
Andrea Hlaváčková a Timea Babosová

Andrea Hlaváčková rozjela sezonu s Číňankou Shuai Peng, ale po Miami jejich spolupráce na popud Asiatky skončila. Hlaváčková si však našla parťačku novou a od dubna začala hrát s Maďarkou Timeaou Babosovou.

Už první společný turnaj v Rabatu a vyhrály, následně došly až do finále v Madridu a započaly úspěšnou spolupráci, která vyvrcholí za dva týdny na Turnaji mistryň v Singapuru. 

Česko-maďarský pár má na podzim skvělou formu, když vyhrál už 11 zápasů v řadě. V září triumfoval v hale v kanadském Québecu, minulý týden ovládl uzbecký Taškent a do finále se dostal i tento týden na prestižním podniku WTA Premier Mandatory v Pekingu. 

V semifinále Hlaváčková s Babosovou zdolaly favrizované Rusky Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou. Loňské vítězky Turnaje mistryň či letošního Wimbledonu udolaly po dvouhodinovém boji 7-5 6-7 10-8.

O čtvrtý společný titul budou usilovat v neděli proti dokonce 17 duelů neporeženým Martině Hingisové a Yung-Jan Chan, s nimiž ve dvou střetnutích neuhrály ani set.

Jednatřicetiletou plzeňskou rodačku Hlaváčkovou čeká 43. deblové finále, v němž bude usilovat o 24. titul.

• WTA PREMIER MANDATORY PEKING •
Čína, tv. povrch, 7.027.063 dolarů
sobotní výsledky (07. 10. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Kvitová (12-ČR) - Garciaová (Fr.) ... od 13:30 SELČ
Halepová (2-Rum.) - Ostapenková (9-Lot.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - semifinále •
Babosová/Hlaváčková (4-Maď./ČR) - Makarovová/Vesninová (2-Rus.) 7-5 6-7(4) 10-8
Hingisová/Yung-jan Chan (1-Švýc./Tchaj-wan) - Mirzaová/Shuai Peng (3-Indie/Čína) 2-6 6-1 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Babos je mi sympatická, tak držím palce holky a přeji další titul. Pojďte!!!
Reagovat
aligo
Docela strohý článek...
Reagovat
tommr
dneska porazily v nervydrásajícím zápase favorizovaný Rusky a postoupily do finále! Zápas musel nakonec rozhodnout až MTB, ale Andrea s Timeou klidně mohly vyhrát i ve dvou setech protože byly celej zápas lepší. Ve druhým setu ale nedokázaly využít žádnou z mnoha šancí na brejk a nakonec ho smolně ztratily v TB. Andrea byla nejlepší hráčkou na kurtu. Timea jí sice zdatně sekundovala, ale občas dělala strašný minely ...
Andrea s Timeou zatím v Pekingu potvrzují oprávněnost jejich postupu na TM. Bylo by hezký kdyby to dokázaly dotáhnout až do konce a po třech menších titulech získaly konečně i jeden velkej ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist