Hlaváčková s Babosovou získaly třetí titul a Turnaj mistryň mají zase o něco blíž

30. 9. 2017, 12:46
Aktuality 3
WTA TAŠKENT - Andrea Hlaváčková a Timea Babosová dva týdny po triumfu v Québecu vyhrály turnaj v Taškentu. Nejvýše nasazené česko-maďarké duo ve finále porazilo 7-5 6-4 japonsko-ruskou dvojici Hibinová/Kalašnikovová a získalo třetí společný titul. Díky němu udělalo další krok k účasti na Turnaji mistryň.
T. Babosová a A. Hlaváčková (Rabat 2017)

Hlaváčková s Babosovou před dvěma týdny vyhrály turnaj v Québecu a v květnu triumfovaly v Rabatu. Elitní česká deblistka navíc v lednu získala titul v Shenzhenu společně s čínskou partnerkou Shuai Peng, jež se s ní ale v březnu rozešla s tím, že se chce soustředit na dvouhru.

Jednatřicetiletá Hlaváčková se tak dohodla s Babosovou a společně od nuly začaly sbírat body pro postup na Turnaj mistryň. V posledním vydání žebříčku byly sedmé a mají tak velkou šanci, že premiérovou neúplnou společnou sezonu zakončí v Singapuru. Hlaváčková dnes v Taškentu získala 23. deblový titul v kariéře.

Dvouhru v Taškentu vyhrála Ukrajinka Kateryna Bondarenková, která ve finále porazila pozdější deblovou šampionku Maďarku Babosovou a získala svůj celkově druhý a první titul po devíti letech.

• WTA INTERNATIONAL TAŠKENT •
Uzbekistán, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (30. 09. 2017)
• Dvouhra - finále •
K. Bondarenková (Ukr.) - Babosová (2-Maď.) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Babosová/Hlaváčková (1-Maď./ČR) - Hibinová/Kalašnikovová (Jap./Rus.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
cenný vítězství, který se ale nerodilo lehko. Víc než se soupeřkama se dneska Andrea s Timeou trápily samy při (ne)proměnování šancí. Zahodily asi 10 brejkbolů a prohrály většinu "deciding points". Nakonec ale nebezpečný soupeřky zdolaly a výrazně se tak přiblížily účasti na letošním TM ...
Je zajímavý, že Andrea se na letošní deblovej TM může kvalifikovat dvakrát s různejma partnerkama. Momentálně drží 7. postupový místo s Babosovou a 8.postupový místo s Pengovou ... :)
Reagovat
Fandina
neviděla jsem to, ale mám radost a věřím i v TM. Pojď a go!!!
Reagovat
peggy
Andreo Tobe I Tve partace preji dostat se na turnaj mistryn.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist