Hlaváčková s Hradeckou semifinále neobhájí, končí už ve 2. kole

18. 1. 2013, 05:49
Aktuality 25
Australian Open pokračuje dalším neúspěchem českých tenistek. Vypadly už také největší naděje ve čtyřhře Andrea Hlaváčkové s Lucií Hradeckou, které v zápase 2. kola podlehly japonsko-španělské dvojici Kimiko Dateová-Krummová a Arantxa Parraová-Santonjaová. Druhé nasazené Češky tak neobhájí loňské semifinále.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Loni byly Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou na každém grandslamu minimálně v semifinále, ve Wimbledonu a na US Open hrály dokonce o titul. Získaly stříbrné olympijské medaile, byly ve finále Turnaje mistryň a získaly celkem čtyři tituly. 

Sezonu 2013 ale dobře nezačaly. Na Australian Open neobhájí loňské semifinále, letos vyhrály o tři zápasy méně, než loni. České duo H+H už ve druhém kole překvapivě nestačilo na japonsko-španělskou dvojici Kimiko Dateová-Krummová a Arantxa Parraová-Santonjaová. Pro české duo skončila soutěž ve čtyřhře žen po porážce 5-7 6-3 3-6.

"Ukázalo se, že když má někdo prožívá životní týden jako Kimiko Dateová-Krummová, tak si pohodu přenese i do deblu. Musím uznat, že náš den to zrovna nebyl. Já jsem necítila jistotu při výměnách zezadu, Lucka zase na síti. Je nám to moc líto, ale někdy asi člověk musí prohrát, aby jindy vyhrál. A pořád vyhrávat neumějí ani ti nejlepší," uvedla smutná Hlaváčková na svém webu.

Pro české tenistky tak pokračuje neúspěšné Australian Open. Ve dvouhře žádná Češka nepřešla 2. kolo a ve čtyřhře pokračují už jen Vladimíra Uhlířová s Jihoafričankou Grandinovou, Lucie Šafářová s Ruskou Pavljučenkovovou a Květa Peschkeová s Němkou Grönefeldovou.

Hlaváčková i Hradecká si ještě mohou spravit chuť v mixu, ve kterém se můžou už ve 2. kole postavit proti sobě. Hlaváčková bude hrát s Italem Danielem Bracciallim, Hradecká s krajanem Františkem Čermákem.

Hlaváčková s Braccialim se poprvé představí už v sobotu zhruba po v 11:30 hodin SEČ, kdy v hlavní Rod Laver Aréně změří síly s domácím párem Cassey Dellacquaová a John-Patrick Smith. "Náš zápas následuje po utkání Rogera Fedrera s Tomicem, tak to bude určitě hezký zážitek," těší se šestadvacetiletá rodačka z Plzně.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 ženy -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 31.000.000 austr. dolarů)
páteční výsledky českých tenistek (18. 01. 2013)

Čtyřhra - 2. kolo:
Šafářová/Pavljučenkovová (ČR/Rus.) - Kopsová-Jonesová/Spearsová (8-USA) 6-4 6-2
Uhlířová/Grandinová (14-ČR/JAR) - Czinková/Jovanovská (Maď./Srb.) 6-3 6-3
Dateová-Krummová/Parraová (Jap./Šp.) - Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) 7-5 3-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
hranol
Byla to tragedie...prohrat...s Date+Par..humus tenis,to tam nemusely ani jezdit
ja jim tak veril...i kdyz uz jsem neco tusil,kdyz Hlavackova dostala vyprask od 16lete juniorky a prohrala pred AO s Cepelovou...uz to o necem svedcilo...mely trosicku jit do sebe...hvezdy...Safarova jako tradicne...A Petra...holt smula...ja ji drzim palce,ze se zvedne..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty byli taky zoufaly hlavice si skoro neudrzela ani jeden servis hradecka na siti,hnus ten nas tenis to je hruza blil bych z vas vsech z kvitovy a i zvas holky je videt ze moc jite a malo trenujete..
Reagovat
PetaM
Vem si raketu do ruky, jeď na FO a všem to tam netři, když jsi tak chytrý, co ty na to?! :) :) :)
Reagovat
gigin
On (mach15) furt mele o tom žrádle. Aj včera pod Kvítím. Ogaro, nejsi ty náhodou hladný??
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím,HH prohrály s Dateovou která by mohla pomalu být jejich matkou druhá Parra-Santonja Arantxa je někde za 200 v žebříčku.To také o něčem napovídá.Opravdu to našim holkám na AO nejde.
Reagovat
tommr
u H+H mě to obzvlášt mrzí - doufal jsem, že dojdou aspon do finále ...
Na jejich postavení v žebříčku by se to ale zatím nemělo nijak výrazně projevit - předstihnout je může pouze Petrovová, ale to by musela se svojí partnerkou vyřadit Williamsky, což není zrovna moc pravděpodobný. Háčka budou tudíž i na dalších turnajích v nejbližší době nasazovaný jako dvojky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Holky nejspíš bojovaly, bohužel nedokázaly odolat nadmíru povedenému turnaji Kimiko... Příště budou lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá se žít jen s medailí na krku v televizních show...Pokora trénink a vlastní rozum možná schází,je pravda,že jsou to mladé holky a může se potom kolem nich motat spousty tzv. radilů a parazitů a holky bohužel sejdou úplně někam jinam.
Reagovat
pepin
Je to pravda, vše souvisí se vším. A k vrcholu a udržet se na něm vede jen těžká dřina a sebeodříkání. Dnes jsem četl články od Kotyzy i Petry, kde otevřeně mluví o nastalé krizi. Petra popřela, že včerejší prohra by byla důsledkem zdravotních potíží s astmatem, ba naopak, že po zdravotní stránce to bylo vše v pořádku. To jen pro Ty, kteří zde včera věčně omýlali její výbuch astmatem a kdo říkal něco jiného tak byl Peta skeptik. Také hovořila o výměně Davida, a to nepřipadá aspon v tuto chvíli do úvahy. Otevřeně se k tomuto psalo, že sílí tlak na výměnu trenéra i sám David o tom mluvil. Přiznal, že pokud by to mělo dál pokračovat, tak se o tom jako tým budou bavit. Je to s podivem, ýe v době kondičního trenéra Ivanka psali jak je to vše OK a ted vlastně předělávají celý systém přípravy s ohledem na Petřino tělo. Tak nevím co si o tom myslet.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl bych poprosit o link na ten rozhovor. Dik
Reagovat
tommr
holky udělaly chybu taky v tom, že se před AO pořádně nerozehrály. Měly se přihlásit společně na nějakej turnaj a zahrát si debla už v tom letošním prvním týdnu a nenechávat to až na poslední chvíli před zahájením AO ...
Reagovat
smazaný uživatel
U té Kvitové je to také problém s tím,že se na ní nabalilo asi spousty chytráků...jak může sama posoudit, kdo bude pro ní přínosem."Tým"...jaký tým,vždyt ten trenér,jak na něho koukal,také pěkně přibral a pohodička,nepřizná,že jí už více nedá,tak proč by tam ještě chvilku nevydržel,ono to nějak dopadne.V každém sportu,jak dojde k uspokojení a začnou kolem ty plky,media atd.,nesoustředí se a když není přirozený talent,tak to jde vždy dolů.Už slyším toho trenéra,jak jí řekne, podívej se na Serenu,také není nejštíhlejší,ale tam je právě ten talent,u Kvitové je potřeba makat a jak může s nadváhou...?
Reagovat
pepin
Jasně, je toho celá dvoustránka ve dnešním sportu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak že Petra se momentálně Davida vyměnit nechystá je podle mě jedině dobře, ona je dole psychicky, ne herně. Bylo to vidět při včerejším zápase i to vyplývá z jejich prohlášení. Prostě si momentálně vůbec nevěří. A tady by výměna trenéra nic moc nepřinesla. Neříkám, že na to nemůže dojít, ale až v situaci, kdy selžou ostatní prostředky.

Co se týče kondiční přípravy a Ivanka, je třeba si uvědomit, že v době, kdy Ivanko Petru přebíral, byla po všech stránkách v zásadně odlišné situaci, než je dneska a na to je potřeba nějak reagovat, co zabíralo tehdy a mělo tehdy svůj smysl už dneska třeba tolik nefunguje, tak se to změní, to je přirozený vývoj.
Reagovat
pepin
Oba to momentálně popřeli nějaký zásah do týmu, ale již jen to, že se o tom začalo otevřeně mluvit je podle mě dobře a i dobře se k tomu staví Kotyza. A myslám si, že nebudu daleko od pravdy, že pokud nezvládne ještě 2 - 3 turnaje a hlavně RG tak to přijde na přetřes. Neříkám, že jej vymění, ale třeba to rozšíří, což by asi nebylo tak špatné, možná by to přineslo do zaběhnutého stereotypního pořádku nové věci. Otázkou bude, a já si myslím, že to přijde koho. K tomu Ivankovi, nevím, protože pochopitelně i toho nejsme, ale z mojí dlouholeté závodní činnosti to moc nechápu, ani to co jsi psal. Osoba zůstala stejná, tělo zůstalo stejné, dispozice také, hlava také tak co dělali až tak jinak, nebo ne dobře, že to ted musejí předělávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Je pochopitelné, že se jich na to novináři zeptali a je pochopitelné, že z vnějšího pohledu je Kotyze ten z týmu, který je vedle Petry nejvíc vidět, takže se logicky ptají na něj. Co se týče budoucnosti, těžko předvídat, ale samozřejmě, pokud by se ten problém stávajícímu týmu vyřešit nepovedlo, je personální změna legitimní možnost, která ale taky nemusí být všespasitelná a má svá rizika.

K Ivankovi - osoba možná stejná je, s tělem už tak souhlasit nemohu, každý člověk se mění, ať už přirozeným vývojem, tak i právě těmi cviky atp. A hlavně se mění priority, v době, kdy s Ivankem začínala, zaměřovali se na něco jiného než dnes, protože to zkrátka bylo potřeba. Navíc každý trenér, včetně kondičního, má své metody, a ty se pochopitelně liší, což ale a priori neznamená, že jedny nebo druhé jsou špatné.
Reagovat
Fandina
gabina ... Petra nemá nadváhu. Ve skutečnosti je štíhlá a má hubené nohy takže její postava vypadá nerovnoměrně. Ruce také štíhlé, i podle tabulek je na hranici podváhy.
Reagovat
pepin
Tohle všechno vím a v celku je to logické, i to, že každý trenér a pochopitelně i ten kondiční má svoje metody. Víš, ale je divné, že po metodách Ivanka přišli na to, že je potřeba s tím něco udělat a vlastně to překopávají. Třeba jen zmínka o tom, že v prvé řadě se museli zaměřit na to, aby Petra nebyla pořád marod, to je takové zarážející a vlastně to vede k úvaze, že to s tou Petrou nedělal tak akorát.
Reagovat
pepin
Jo a ještě k tomu trénování. Máš pravdu, že výměna trenéra nemusí být vše co to spasí. Může se to povést a nemusí, ale vidíme to i v jiných sportech, že výměnou trenéra se snaží s tím mančaftem něco udělat. Dát mu nový impuls, nový náboj, novou motivaci, změnit stereotyp apod. Ted se musím usmát co mi také napadlo a zda to mám napsat, ale jo, je to jako po 10 a více letech manželství. Když se objeví nový "náboj" tak je to také impuls. A také se to nemusí povést. -úsměv- jako Fandina
Reagovat
pepin
Ahojky, doufám, že mě nebudeš peskovat. Je to příklad.
Reagovat
Fandina
To bych si nedovolila ... úsměv
Reagovat
pepin
Tak to jsi hodná.
Reagovat
smazaný uživatel
K Ivankovi: už na začátku jsem zmiňoval, že Petra v době, kdy jí Ivanko začínal trénoval, byla v úplně jiném postavení než dnes, a co fungovalo tehdy, dnes už nefunguje. Už třeba jenom proto, že tehdy to byla naprosto neznámá hráčka, nikoho nezajímala a na všechno bylo víc času. Dneska je hráčkou světové extratřídy, přibyla jí spousta povinností, času míň a tak dále, tomu je třeba se nějak přizpůsobit. To není divné, to je přirozený vývoj.

K výměně: chápu, co tím myslíš, chápu, co je obvykle cílem trenérské výměny, ale zkušenost, a to i z jiných sportů, je taková, že zdaleka ne vždy to přinese kýžený efekt. Někdy ano, někdy se nic moc nezmění a někdy je to dokonce kontraproduktivní. A nemyslím, že by ten pozitivní efekt nějak výrazně převažoval nad zbylými možnostmi.
Reagovat
pepin
Tak se necháme překvapit jak to dopadne a čím nás překvapí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic jiného nám ani nezbývá :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist