Hlaváčková s Hradeckou v Cincinnati slaví titul! Turnaj mistryň je znovu blíž

19. 8. 2012, 21:11
Aktuality 52
WTA CINCINNATI - Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká slaví další výrazný úspěch ve čtyřhře. Vítězky loňského French Open krátce po finále ve Wimbledonu a zisku stříbrných medailí z olympiády vyhrály prestižní turnaj WTA Premier 5 v Cincinnati.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká se daly dohromady v roce 2008, kdy hned při premiéře na turnaji WTA triumfovaly na antuce v Praze a následně i v rakouském Bad Gasteinu. Loni už se společně nesmazatelně zapsaly do tenisové historie, když vyhrály French Open.

A letos už definitivně patří mezi nejlepší páry světa. Na Australian Open i na Roland Garros byly v semifinále a ve Wimbledonu pak prohrály až ve finále se suverénními sestrami Williamsovými. S favorizovanými Američankami prohrály i před 14 dny ve finále olympiády, ze které si tak odvezly stříbrné medaile.

Tenistky, které jsou příslibem pro letošní finále Fed Cupu, si minulý týden daly krátkou pauzu na střídmé oslavy a z rozjetého vlaku tenisových úspěchů nevystoupily ani tento týden v Cincinnati. Na prestižním podniku WTA Premier 5 startovaly jako nasazené pětky a přes páry Benešová/Záhlavová-Strýcová, Görgesová/Peschkeová, Erraniová/Vinciová a Juraková/Marosiová se dostaly do finále.

V něm se dnes utkaly s nově utvořeným párem - Slovinkou Katarinou Srebotnikovou a Číňankou Jie Zheng - kterým nedaly žádnou šanci. Za stavu 6-1 a 5-2 sice při svém servisu neproměnily dva mečboly, celkově čtvrtou možnost utkání ukončit však využily v následném gamu při podání soupeřek a za 61 minut vyhrály 6-1 6-3.

Hlaváčková s Hradeckou tak k triumfům z Aucklandu a Memphisu přidaly třetí letošní titul. Celkově spolu vyhrály již 8 turnajů WTA, k nimž přidaly několik trofejí z menších podniků ITF. Šestadvacetiletá Hlaváčková na okruhu WTA má po dnešku celkem 11. titulů ze čtyřhry, o rok starší Hradecká do sbírky přidala 14. trofej.

"Spousta skvělých párů se zde připravovala na US Open, jako my, takže jsme připraveny jak nejlépe to jen šlo," pochvalovala si Hradecká. "Celé léto jsme hrály skvěle, ale i když jsme měly skvělé výsledky, tak tohle je náš první titul od Memphisu," dodala rodačka z Prahy.

Usměvavé Češky si za vítězství připíšou 900 bodů do deblového žebříčku WTA, ve kterém by měly být na svých nových maximech: Hradecká pátá a Hlaváčková šestá. V hodnocení dvojic letošní sezony si upevní 3. místo a výrazně se tak přibližují startu na Turnaji mistryň!

Hlaváčková v Cincinnati navíc neudělala ostudu ani ve dvouhře, ve které prošla kvalifikací a přes Mattekovou-Sandsovou a Cibulkovou prošla do 3. kola. V něm po boji nestačila až na světovou sedmičku Angelique Kerberovou z Německa, která pak vyřadila i Serenu Williamsovou a Petru Kvitovou dnes ji tak čeká finále proti Číňance Na Li.

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI -
(USA / Ohio, tv. povrch, 2.168.400 dolarů)
nedělní výsledky (19. 08. 2012)

Čtyřhra - finále:
Hlaváčková/Hradecká (5-ČR) - Srebotniková/Jie Zheng (8-Slovin./Čína) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

52
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Super holky, těším se i na Fed Cup. Jedno OT: U chlapů si drží Roger a Nole oba nad 10k bodů. To asi v historii nebylo, aby první dva hráči měli oba nad 10k bodů, že?
Reagovat
smazaný uživatel
ale bylo. A několikrát. Dokonce u toho ani nebyl Federer
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, kdy začíná hrát Petra?
Reagovat
smazaný uživatel
měla by ve středu
Reagovat
Sonja
Jo a gratuluju holkám k zisku titulu, samozřejmě (i když čtyřhry nesleduju vůbec:-(:-D)..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je boží video :DD hlavně ten Mashy smích :D
Reagovat
smazaný uživatel
nemálo jsem se zasmála :D a Mashy smích je neuvěřitelně krásnej :)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! :D Masha je v tom videu fakt kouzelná a ještě k tomu se trefila. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se líbí ten komentář pod tím: This is not fake. Maria tries that shot for 29586470 times & 449897 hours.....

ok, this is? totally fake....
Reagovat
Jan
H+H, naše zlatíčka.
Reagovat
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/128594/tenisova-svatba-krasna-benesova-ulovila-rakusana-melzera.html
Reagovat
EllNino
asi není na tenis moc času holt teď :)))
Reagovat
Fandina
Tak hodně štěstí sympaťáci, ať se vám daří.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezké! Letos je těch svateb u tenistek docela hodně. :)
Reagovat
EllNino
Vím že to sem moc nepatří ...ale ty výsledky naší "druhý sorty" hlavně v Dallasu sou naprosto odstrašující ....Iveta s Bárou fakt nejsou schopný vyhrát zápas :(....Bára jenom 15 vítězství letos ...a Iveta z posledních 12 zápasů 11 proher :/......a Klára jim zdatně skunduje ...to samé Lucka Hradecka .....
Reagovat
smazaný uživatel
Barbora s Ivetou fakt mají "velkou" formu...
Reagovat
EllNino
Masivní ....:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu se zeptat,za co dostala Azarenka cca 300b do žebříčku..když v Cincy nehrála :) díky za odpověď
Reagovat
smazaný uživatel
jí se z loňska počítala do žebříčku za nějaký turnaj (nejspíše Cincinnati) 0 bodů, protože se nějak pozdě odhlásila nebo co. To jí teď vypadlo a připsal se jí nejlepší dříve nepočítaný turnaj. (bez záruky ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, je to tak. Z žebříku jí vypadla nula za loňské Cincinnati a započítalo se jí 280 bodů za vítězství v Luxembourgu.:)
Reagovat
rib
To je tedy báječné, jak ten žebříček funguje... :-))) Jsem v tom úplný laik, a tak koukám, že i když si dá hráč pauzu, může získat body. Je tedy asi věcí taktiky dát si pauzu během toho správného turnaje, že... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
tu pauzu si můžeš dát jen místo "nepovinných" turnajů, případně se včas odhlásit, mít k tomu dobrý důvod apod. Někdy to sestavování žebříčku má zvláštní úskalí.
Reagovat
Fandina
Live ranking, denně aktualizovaný, je celkem spolehlivě uváděn na neoficiálních stránkách

http://www.tenismaclari.com/Siralama/s1_50.html

kliknutím na jméno se zobrazí hráčka

http://www.wtatennis.com/player/petra-kvitova_2257889_13403

Oficiální výpočet rankingu je na oficiálních stránkách WTA viz níže odkaz níže, když nad jmény po kliknutí na PRINTABLE RANKING otevřeš soubor Singles_Numeric.pdf

http://www.wtatennis.com/page/RankingsSingles/0,,12781~0~1~100,00.html
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, také mě to u té Viky napadlo, ale nechtěl jsem se dostávat do nějakých konfrontací, je vedro.:-)
Ona dopředu věděla, že jí přibyde 280 bodů, což je bodově něco mezi čtvrtfinále a semifinále na tomto turnaji a že si v žebříčku polepší i bez toho, aby "pinkla" raketou. Takže mohla třeba výhodněji zvolit odpočinek před USO, kde navíc obhajuje pouze 160 bodů za třetí kolo, takže je více než pravděpodobné, že si body opět připíše. Mohla si tudíž tyto taktické manévry dovolit.
Reagovat
smazaný uživatel
Abych byl úplně přesný, když se přihlašovala závazně na turnaje, nemohla vědět, že jí přibude přímo těch 280 bodů, protože nevěděla, jaké bude dělat výsledky na ostatních turnajích. Ale prostě věděla, že se jí škrtne nula a do žebříčku jí přibudou nějaké body a polepší si, i když nebude hrát.:)
Reagovat
Fandina
... jak se ranking počítá je zase pod odkazem HOW THE RANKINGS WORK otevřít soubor howitworks.pdf na oficiálních stránkách WTA

http://www.wtatennis.com/page/RankingsSingles/0,,12781~0~1~100,00.html
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za ten odkaz na ten neoficiální ranking se statistikami. O tom jsem neměl zdání. Posílám velký palec nahoru!
Já si u první desítky hráček dělám rozpis sám a každé podnělí si to aktualizuji, protože právě v tom oficiálním žebříku nevyčteš nuly za povinné turnaje a penalizační nuly.:)
Reagovat
rib
ty jo, já tušila, že jsi systematik a proto máš k hodně věcem vysvětlení. A opravdu si myslím, že je to tvoje kvalita, tak si to užívej, včetně těch vlastních žebříčků :-) aneb tvými slovy "palec nahoru" :-)))
Reagovat
Fandina
Tak to jsem dělala také, počítala jsem ranking sama podle situace a pravidel, pak jsem objevila odkaz a počítání v ruce mě přestalo bavit a vidím výsledek na neoficiálním webu a čas pro výpočet věnuji něčemu jinému.

Podobně mám u ATP oficiální stránky a neoficiální viz odkaz
http://live-tennis.eu/
Reagovat
smazaný uživatel
http://live-tennis.eu/ - na tenhle web také koukám, ale někdy jsou tam chyby. Ale jako orientační je to dobré. Atp má udělaný systém hodnocení moc pěkně, narozdíl od WTA, ale nejde si žebříček ani ten rozpis zkopírovat do PC, což mě docela udivilo. Stále jsem si myslel, že je to má chyba a nevidím někde odkaz. Ale tuhle mi to psal i Brož, takže to je asi jediná vada, co to má.:-)
Reagovat
Fandina
Tak proti APT je WTA na oficiálních webech málo přehledná, jen ten týdenní pdf ke stažení, kde jsou hráčky pravidelně rozepsány, to je fakt jak píšeš.
Souhrn o ofika ATP také nemám, podle mě ATP považuje to co má na stránkách uvedeno za dostačující a že to nejde zkopírovat je zřejmě systémová věc jejich webových stránek a cíleně takto nastaveno. Ale pokud myslíš kopírování, hoď mi do vzkazů co konkrétně, něco z těch stránek nakopčit třeba do excelu jde určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Aniž bych tvůj příspěvek bral jako nějak provokativní. Všiml jsem si, že patrně ráda "nadhazuješ udičky" a máš v oblibě lehkou - někdy i tvrdší - ironii. Na terapeutické skupince by tvé ironické poznámky byly jistě odlehčením nebo také terčem v našem "absťáku".;)

Už jsme na sebe reagovali tuhle. Psal jsem ti, že ti tvůj názor na mě rád ponechám s tím, že na to máš ostatně právo. Já mám prostě jenom rád ve věcech jasno a nespokojím se s povrchním vysvětlením. Tak jako mám rád jasno v tom, když si s někým diskutuji a věci jsou psány narovinu.
Ale nikdy nepíši, že mé názory jsou jediné správné a že mám na vše správné vysvětlení.;)

A když už si opět píšeme, nedá mi to, abych nezmínil, že jsem na tebe tuhle reagoval kvůli tvým tendenčním příspěvkům ohledně Petry a dua H+H. A pak když jsem si pročetl celou diskuzi, objevil jsem, že jsi neváhala označit Monu za "poďobanou Němku". Ona asi není příliš nadšená, že ten ekzém či co, na tom obličeji má......
Což mě přivedlo k tomu, že co se týká Petry, nesmí se tu zmínit vůbec nic, ale u jiných hráčů či hráček to nevadí.....Přijde mi to nefér. Můj pohled.:-))
Reagovat
rib
Mně se tvoje příspěvky fakt líbí jak jsou propracované, nerozumím tomu, proč to pořád tak obhajuješ, ale ty asi víš proč... S něčím třeba nesouhlasím, ale to se v diskusích asi stává. Ano, mám ráda nadsázku, tvrdost nevolím úmyslně, myslím, že se umím občas trefit třeba jedovatě. A ano, jsem velmi, opravdu velmi tendenční :-) Fandím našim hráčkám, miluju když v tenise něco znamenají. Němkám nefandím ani jedné a nikdy jsem nefandila, neberu si vzhledem k nim servítky. Mám ráda styl hry Martiny Navrátilové a sester Williamsových, kéž by takových bylo na okruhu více. S každou hráčkou, se které se z dámského tenisu vytrácí celodvorcové pojetí, jsem smutnější. Proto se těším ze sledování hry Rogera, mám ale ráda i Andyho Murrayho (líbí se mi prostě jako chlap),a některých dalších. Fandím našim v DC i ve FedCupu. A myslím, že ti tu už někdo psal, že být netendenční fanoušek je něco jako živá mrtvola. Už tím, že někomu fandím, tak zároveň fandím proti jinému :-))))) Přeju krásné letní dny :-)
Reagovat
Fandina
Tak nevím chlapče, jestli se nějak necítíš povolán na TP usměrňovat nicky k obrazu svému. Mám ten dojem a není to poprvé ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ne, já to chápu. Ani se nemám nějak potřebu obhajovat, ale může to tak vypadat. Jen jsem to chtěl vysvětlit, to je vše.:)

Já chápu, že každý fandíme někomu jinému, jinému stylu. Ani podle mě nezaujatý fanda neexistuje a byla by to i blbost a nuda. To o té tendenčnosti tu někdo psal někomu jinému a ne mně. Také mi přijde přirozené, že se ve všem neshodneme, to by se i ten smysl diskuze vytrácel.;)
Já nejsem sice zastáncem hodně tendenčního fandění a vadí mi třeba, když je někdo alergický na jakékoliv zmínky o Petře, ale zároveň používá některé slovní obraty o jiných hráčích či hráčkach a považuje to za normální.
Proto na sebe někdy nesouhlasně narážíme. Ale ty jsi si svého stylu fandění vědoma, dokážeš to narovinu napsat a já to respektuji. I když zase na sebe kvůli tomu někdy třeba narazíme....
Také přeji krásný, parný den.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Milá Ženo či dívko! Ano, vystihla jsi to naprosto přesně. Cítíl jsem se povolán, přijít sem na TP s cílem usměrňovat zde diskutéry a předělávat je k obrazu svému, kterýžto považuji za jediný správný.....

Vážně mě baví, že to píšeš zrovna ty, která neustále někomu vyčítáš způsob fandění, stále na těchto stránkách prezentuješ svou nelibost nad tím, že se zde nefandí pouze českým hráčům a posíláš diskutéry, kteří mají v oblibě hráčky z jiných zemí, na mateřské stránky těchto hráček. A pleteš si tento portál o světovém tenisu s fan page Petry Kvitové.:-))
Reagovat
Fandina
nezklamals ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel jen jsem mohla sledovat skore na livesportu, ale i to je v tomto případě velice příjemné a už to určitě není náhoda, Prostě si sedly a opravdu si turnaje užívají.Jen tak dál, Když u obou singly nic moc,i když Andrea už občas nějaký zApas vyhraje, takže kdo ví? Tak v deblu veliká budoucnost.
Reagovat
Fandina
jen tak dál a příště zase. Gratulace.
Reagovat
tommr
H+H budou ve světovým žebříčku od pondělka figurovat už na 5. a 6. místě tj. jako třetí nejlepší pár světa (za páry Huber+Raymond a Errani+Vinci) ... :)
O jeden kuriozní moment se ve finále postarala Hradecká, která ve druhým setu za stavu 5:2 podávala na vítězství v zápase a za stavu 40:15 udělala 3 dvojchyby za sebou a o servis přišla (celkem v tý hře udělala 4 dvojchyby). H+H pak ale naštěstí získaly hned další servis soupeřek a tím i celej zápas. To ale nic nemění na tom, že Hradecká je mimořádně labilní a Andrea s ní musí mít opravdu božskou trpělivost ... :)
Reagovat
dadaft
čtyřhru nesleduju, ale mám takové tušení, že Andrea v téhle dvojici prohrává své servisy mnohem častěji než Lucka.
Reagovat
tommr
nevím jak je to dlouhodobě, ale na tomhle turnaji to určitě naplatilo. V posledních třech zápasech na turnaji Hradecká prohrála svůj servis celkem osmkrát, zatímco Hlaváčková jen třikrát ... :)
Reagovat
Fandina
tommr tenisu vůbec nerozumí. Lucka se opírá o servis a jestli udělala několik dvojchyb v řadě tak je to smůla, o labilitu nejde, to by nikdy nic nevyhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc se mi nelibi a nejde jen o tuto diskusi, vyclenovani jednotlivych zasluh. Jsou jednou tym, ve kterem se prece zasluhy scitaji (uplatnujou se tam vlastne vsechny matematicke operace ;-)..) a Lucka si zaslouzi uplne stejny uznani, protoze jsou skvely tym!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, Lucka má dělový servis, udělá několik DF, ale zas to vyváží, když jde do tuhýho, umí si servisem i pomoct..a s Andreou se vhodně doplnují, jinak by přece spolu nemohly hrát a vyhrávat gs, což je asi největší měřítko úspěchu.
Držím holkám dál palce, at se jim daří :-)
Reagovat
Bob
super holky! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, třeba čtvrtý grandslam už vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc gratuluju! Ať vám to vydrží. Jen tak dál, moc vám to přeju.
Reagovat
a.magerova
Taky vám to moc a moc přeju :-))
Reagovat
UnrealTom
super holky jen tak dál válíte:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist